Боя 3:0 Инокс

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Боя 3:0 Инокс

Мнениеот hooligans » Нед 22 юни 2014 21:58

Колко яко щеше да е, ако бяха сложили едни бели уреди, а те инокс ми сложили

Изображение

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 22 юни 2014 22:08

Както и при автомобилите, белият цвят обикновено е без доплащане, но доста хора не си купуват бели коли, а си доплащат за цвят.

Така и с кухните. При родителите ми цялата кухня е в бяло. И хладилникът е в бяло. Добре е.

При мен кухнята е дървесен цвят и всички уреди, включително тостерът и каната за вода са инокс. Всеки си има предпочитания и вкус. Все пак ако ми е по-приятно да си гледам инокса вкъщи, а на теб бялото - познай в кой дом какво ще има?

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 23 юни 2014 21:35

Хладилник и фурна инокс. Миялната е вградена, а пералнята бяла, но си има отделно помещение за нея. Не харесвам бели уреди.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 23 юни 2014 22:53

Ако за проба един ден в някой магазини изравнят цените на иноксовите уреди с тези на белите и до всеки бял сложат същия иноксов да залагаме ли колко ще е процента на купените бели уреди....мисля че ще е много блзък до нулата :mhihi

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 24 юни 2014 8:14

Добре, да покажа и малко снимков материал. Напомням, че темата е направена, за да предупреди хора, които се канят да си купуват „бяла техника“, а не за тези, които вече са се оборудвали. :c020
Прикачени файлове
inoxdraskotina01.JPG
inoxdraskotina02.JPG

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Вто 24 юни 2014 8:54

Всеки е прав сам за себе си - а в момента в който малкото лапенце започне да рисува по каквото му падне с каквото му падне хич няма и да ви пука какъв цвят ви е хладилника :) :beer И все пак по темата - хладилник, микровълнова и пералня в Инокс (по спомен пералнята беше с 30 лв по-скъпа от бялата такава и ме убеждаваха да си взема бяла, защото имали на склад и не трябвало да чакам за иноксова).

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 24 юни 2014 9:06

E добре НарКол какво искаш да кажеш с последния си пост, че ние които сме с инокс се опитваме да прецакаме другите хора, защото разбираш ли ние сме се набутали :gruebel За мене бялото изглежда евтино и то си е буквално евтино а и всичко пластмасово на долнопробните марки от рода на Нео, Беко и компания пожълтява за отрицателно време дори и да не се пуши в помещението, пък ако се пуши :stumm От много години имаме вградена фурна Електролукс и ширм с инокс и са като цяло като нови, ако се загледа човек може да открие много малки драскотинки тук-там, но то си е в реда на нещата за толкова години. Тези драскотини който си показал ми изглежда че не само щяха да надраскат бялото, ами направо щяха да надраскат до ламарина.

Човек си прави за да му е красиво 1-вото което е, пък и кухнята се прави веднъж и с години се забравя за нея. Хладилника ми е бял - Whirlpool, и той не е мръднал за толкова време, въпреки че от време на време трябва да се размразява, което не му прави много чест ама си върши работата

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 24 юни 2014 10:06

Mario951 написа:E добре НарКол какво искаш да кажеш с последния си пост, че ние които сме с инокс се опитваме да прецакаме другите хора, защото разбираш ли ние сме се набутали...

Не, искам да кажа на хората, които се канят да си купуват техника, че инокса си има своите големи недостатъци в сравнение с бялото.
Апропо, това на снимките е моя хладилник, така че много добре знам за какво говоря и говоря от опит, а вече всеки сам да си прави изводите. :18b

Предупреден означава наполовина въоръжен или как беше там. :th_up

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 24 юни 2014 11:16

Както колегата Sunny писа по-напред в темата, има инокс който е лакиран с безцветен лак. Така отпада по-голяма част от недостатъците :smile

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 04 юли 2014 9:06

Абе човек като е мърляч и от титан да си сложи уреди, пак ще ги съсипе. Нашите са инокс и 5 год не са мръднали.
То зависи и от инокса, повечето ги "лови" магнита и нали се сещате какво е това :banghead

Относно дизайна, между инокса и бялото не виждам въобще място за спор...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 04 юли 2014 9:33

НарКол написа:Добре, да покажа и малко снимков материал. Напомням, че темата е направена, за да предупреди хора, които се канят да си купуват „бяла техника“, а не за тези, които вече са се оборудвали. :c020

Искаш да кажеш, че бялото не се драска? Не вярвам...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 04 юли 2014 11:22

Хич не ми пука какъв цвят са ми уредите, стига да са в една гама и да не са мръсни.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 04 юли 2014 14:15

Понятията "бяла" и "черна" техника много отдавна не определят цвета на уреда.
Все по-често се купуват уреди в нетрадиционни цветове - бели, иноксови и т.н. ТВ-та, черни, червени, оранжеви, какао, шампанско, бордо ... да не изброявам всички цветове хладилници.
Ето една бегла представа за цветове http://www.gorenje.bg/desing-lines/gorenje-retro-collection
И това е без да се влиза в дизайнерските серии, където има различни цветове стъкло (включително прозрачно), естествени: дърво, вулканичен камък, тухла, Бетон, РЪЖДА ...
http://www.pinterest.com/liebherruae/liebherr-innovation-design/
Мислите ли, че някое от тях не изисква поддръжка?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”