проблем с зарядно Imax b6

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
vanko878
Автомобил:
Двигател:

проблем с зарядно Imax b6

Мнениеот vanko878 » Пет 11 юли 2014 1:02

Привет на всички.Купих си лодка за захранка(втора ръка) с зарядното,батериите са (pb) 4 по 6 волта,2 вързани паралелно за единият мотор и 2 за другият.Когато зареждах батериите за пръв път на дисплея ми изписваше само зареждане(на първият ред на дисплея) и слаб волтаж(на вторият ред),изобщо не ми показваше време за зареждане,ампеража и как се покачва волтажа.Свалих моторчетата и се оказа на табелката че са 12 волта а аз ги карам на 6 волта.Проблема ми е следният:вързах двата акумолатора последователно и като пусна да ги зареждам ми изписва времето на зареждане,волтажа и ампеража минават около 2 секунди и ми изписва марката и модела на зарядното(SKYRC IMAX B6)след което се връща в предходното състояние т.е да натисна отново старта за няколко секунди и да започне зареждането и пак и пак същият проблем.С липо батерията на дистанционното е същата история.Ако някой от вас е имал същият проблем ще бъда много благодарен да сподели как го е разрешил.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: проблем с зарядно Imax b6

Мнениеот milmar » Пет 11 юли 2014 8:30

IMAX-a с вградено адапторче 220/12V ли е или му подаваш от външно захранване. Като изписва ниско напрежение, обърни внимание и разбери за кое напрежение става въпрос. Допускам че става въпрос именно за захранващото.
Въобще, ако си с "малкия" IMAX, с външното захранване, обясни, снимай/покажи с какъв адаптор го захранваш!

И добре дошЕл във форума, интересно първо мнение :mhihi :th_up !

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”