електрожен/телоподаващо за начинаещ

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: електрожен/телоподаващо за начинаещ

Мнениеот silent » Сря 10 сеп 2014 20:20

phantom_ написа:Не става въобще :thumb_down Не си струва тоя Енхел...с 80А освен ламарина,нищо друго не можеш да завариш :mhihi

Ти ще кажеш.....аз имам такъв от първите дето се появиха в БГ.вече е на повече от 10г.Колко работа ми е свършил той си знае.
Реалнои не знам колко ампера е ...но 3,25 ги кара без проблем и има още аванс.
Има и недостатъци.
Къси кабели.
С дебели електроди бързо му се задейства защитата, но за последното съм му намерил колая. Един 120мм вентилатор в кутията и е ток и жица...вече е изключение да му се задейства защитата ...
Така че за пари до 100лв втора ръка намериш работещ си е идеален...

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 14 сеп 2014 21:20

fox_vt написа:Защо с инверторен да е по трудно :question МОже да заварява със много видове електроди и това му е лесното,я се опитай със Кракра Пернишки :mhihi :mhihi :mhihi да заваряваш със базичен електрод и да си начинаеш.Накрая ще имаш една кутия залепени електроди на желязото за заваряване :biggrin :biggrin

Аргона и ММА демек електрожен не са проста да не говорим лесна работа,заваряването ми е хоби,имам почти десетина различни машини, плазма,аргон,цо2,комбо 2 в 1 и 3 в 1 ,повярвай заваряването никога не е лесна работа,даже и така да изглежда,това си е наука и опит,под заваряване разбирай съдове под налягане,резервоари за вода гориво,тръби не мога,това е висш пилотаж

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 15 сеп 2014 9:32

е ти пък къде го хвърли бе човек...нищо не е лесна работа когато говорим за виш пилотаж ...даже и шофьорлъка....човека иска да може да си скове кокошарник от винкел....

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 16 сеп 2014 19:55

Ronin написа:
fox_vt написа:Защо с инверторен да е по трудно :question МОже да заварява със много видове електроди и това му е лесното,я се опитай със Кракра Пернишки :mhihi :mhihi :mhihi да заваряваш със базичен електрод и да си начинаеш.Накрая ще имаш една кутия залепени електроди на желязото за заваряване :biggrin :biggrin

Аргона и ММА демек електрожен не са проста да не говорим лесна работа,заваряването ми е хоби,имам почти десетина различни машини, плазма,аргон,цо2,комбо 2 в 1 и 3 в 1 ,повярвай заваряването никога не е лесна работа,даже и така да изглежда,това си е наука и опит,под заваряване разбирай съдове под налягане,резервоари за вода гориво,тръби не мога,това е висш пилотаж

Е ти сега ако кажеш че със ММА е същото за начинаещ както и трафовия :mhihi Ако има и HOT START,ANTISTICK и ARC FORCE си е направо песен да се работи и определено един начинаещ ще постигне по добри резултати отколкото с трафа.Не е лесна работа но със достатъчно мерак ще се научи,малко четене на теория малко гледане на клипчета една две кутии електроди и ще може да си заварява като за него си.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 23 сеп 2014 12:35

Взех Einhell-а и почти не е ползван, само това мокро време не позволява да си поиграя с него.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”