Колеги,
иска ми се да направя подарък през задаващите се празници и макар че до преди време имах пряко общо с този бранш, вече съм загубил изцяло представа при тази динамика...
Търся (модерен) смарт-телефон но БЕЗ тъч-скриин (или само в допълнение към хардуерни копчета). Не е нужна QWERTY (тип BlackBerry), телефонът е за по-възрастен човек и ще се ползва за телефониране, смси и ако за някое друго приложение. Хубаво е да е стабилен и с добър живот на батерията.
Ценовата категория за сега я оставям на страна, мисля, че изборът дори и без фактора "цена" е достатъчно ограничен...
Някой сеща ли се за нещо подходящо?
Като резервен вариант си мисля да зарежа смарт-а и да разгледам за някоя по-нова Nokia с метален корпус и хубав дисплей...
Мобилен телефон с нормална клавиатура?
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Re: Мобилен телефон с нормална клавиатура?
Haralampi написа:Като резервен вариант си мисля да зарежа смарт-а и да разгледам за някоя по-нова Nokia с метален корпус и хубав дисплей...
Nokia 515 - около 200 лв. вървят. - метален корпус, стандартен телефон, хубав дисплей, яка батерия, вариант за една или две сим карти. 5МП камера.
А, ако е смарт какви приложения ще се ползват на него?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
skype, viber...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Този възрастен човек ако изобщо се оправи с Андроида за да ползва приложенията, виртуалната клавиатура ще му е най-лесното нещо :) Ако е тип "моноблок" с клавиатура значи екрана ще го гледа с лупа,остава вариант за нещо плъзгащо/разтварящо за да има и голям екран и клавиатура която да е удобна за употреба,ама не знам правят ли още такива телефони ??
- Haralampi
... Това с нищо не ми помага :)
Операционната не е проблем. Проблем е тъч скриина, който е неподходящ в случая като основен начин за боравене с устройството.
Операционната не е проблем. Проблем е тъч скриина, който е неподходящ в случая като основен начин за боравене с устройството.
смарт без тъч, освен ББ c qwer, друга опция няма
другото е нокиа с фенерче

другото е нокиа с фенерче

- Haralampi
Наполовина вярно защото и S60 са Смарт и още от преди ерата на Тъчскрииновете, но разбира се не това се търси. :)
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Понеже също търсех телефон с бутони, съчетан със смартфон.
Заради тенденциите на пазара и нуждата от по-големи екрани, за да са "четими" текстовете,
Повечето, а да не кажа и всички компании се преориентираха на два сегмента: нормални телефони с никакви функции и смартфони.
Аз загледах Нокия 515 Дуал, но за цената си е нищо... За по-малко пари човек си взима смартфон вече...
Заради тенденциите на пазара и нуждата от по-големи екрани, за да са "четими" текстовете,
Повечето, а да не кажа и всички компании се преориентираха на два сегмента: нормални телефони с никакви функции и смартфони.
Аз загледах Нокия 515 Дуал, но за цената си е нищо... За по-малко пари човек си взима смартфон вече...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”