Зарядно с захранване110волта,как да го използвам на 220волта

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Re: Зарядно с захранване110волта,как да го използвам на 220в

Мнениеот transform » Сря 17 дек 2014 17:21

Напълно си прав колега :th_up Аз реално си го виждам на осцилоскопа и там ми показва едни пикове до към 500V. Формата на напрежението може да бъде най-различна в зависимост от консуматора.И тези 310V може да се окажат на практика и повече.
На тази снимка се вижда по-детайлно единия полупериод(от първата ми снимка по-напред) и формата на напрежението при 25-ватовата лампа и пиковете до 500V(всяко квадратче от мрежата по височина отговаря на 200V):
P1130108.jpg

А това тук е със 60 ватова лампа и се доближава по форма до графиките, които си показал по-горе(тук квадратчето отговаря на 100V):
P1130109.jpg

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 17 дек 2014 17:38

Горната картинка :neutral май още боб трябва да ям за да разбера защо е така :mrgreen , обаче мисля че имаш някакъв импулсен товар, не е активен като нагревател или ЛНЖ :smile .
Долната картинка е точно реалната ситуация.
Това, което дадох аз е идеализирана рисунка, на истинска математическа синусоида, а синусоидата в мрежата далеч не е такава, благодарение на всички импулсни чудеса без PFC, които си ползваме навсякъде и все още няма действащ закон против това :smile .

Интерсното е, че ако след тези особенни "тригълници" се включи уред с импулсно захранване, след мрежовия изправител и филтъра му ще се получи постоянно напрежение приблизително равно на максималната стойност, т.е. върха на триъгълника.

Абе суха теория, кой вярва на такива глупости, практика му е майката, пробваш и купуваш ново после :11 :h020 .
шегувам се

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Сря 17 дек 2014 17:56

За горната снимка, няма импулсен товар,само лампата е - с жичка. Според мен това си е от самия регулатор, който имаше вътре и някакво трафче доколкото си спомням, и е възможно тези пулсации да са от там при по-малките товари. Ама схеми и регулатори много - така че си прав, че тези 310V(в най-добрия случай) си остават. И е по-добре питащия да не пробва този вариант :drunk

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 17 дек 2014 18:04

С две думи, особенно ако се ползва стационарно и не се разнася няма да е проблем един мрежов траф 220/110 V. А и е финансово оправдано, 20-30 лв. максимум. Както каза Радо още в началото на темата :th_up !

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”