Клемите на Ваго тип 222 са до 32 ампера независимо от сечението или типа на проводника.
4 квадрата твърд мостовак в такава клема сам пишеш че не влиза, и няма как да очакваш стабилна връзка ако успееш да го натикаш.
4 мек си влиза и без гилза, и държи стабилна връзка.
За дебели твърди кабели Ваго си имат модел 773-173 която поема до 6 квадрата (3 отвора).
Проблем с предпазител в апартамента
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
Re: Проблем с предпазител в апартамента
На времето в електротехникума ни учеха, че консуматор над 2200Вт се слага на отделен токов кръг.Това е причината в кухните на панелките да се пуска контакт на отделен токов кръг за готварската печка.Бойлерът също е на отделен кръг.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
nii написа:Клемите на Ваго тип 222 са до 32 ампера независимо от сечението или типа на проводника.
Клемите 222 са до 32А, но е неразумно да пускаш 32А по 2.5mm2, а повечето не работим с ПВ-А2. Терминира се трудно, нямам търпението да калайдисвам или да кримпя гилзи на всеки контакт и да се моля да влезе. Гилзите не са нужни за клемите WAGO, а за всичкото останало оборудване. Има и за 6mm2, прав си - не ги споменах. С това, ако не ти се налага да правиш връзка между табла се изчерпват нуждите в битова среда. Да не говорим, че спайката на над 4mm2 става достагю мъчна, искат се вече болтови клеми. Общо взето съм оставил на някои места клеми Wago за проба, но съм доста скептичен на момента.
Също така, Nii - като човек, който се занимава с тези клеми, можеш ли да дадеш пълен каталог на сериите, защото различните източници пишат различна и противоречива информация относно всичко, различно от серията с палчето. В Кабелкомерс примерно не са чували за 2-ка клема push система 2.5mm2, солиден проводник. Има едни по-големи и стари сиви клеми - серии, които вече ги няма почти никъде описани.
Извинявам се за отклонението и създаденият малко оффтопик.
steli написа:На времето в електротехникума ни учеха, че консуматор над 2200Вт се слага на отделен токов кръг
Принципно е така и е хубаво да се съблюдава. От няма на къде аз имам пуснат кръг с бойлер и други неща през 25А предпазител.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
инжектопляктор написа:Също така, Nii - като човек, който се занимава с тези клеми, можеш ли да дадеш пълен каталог на сериите, защото различните източници пишат различна и противоречива информация относно всичко, различно от серията с палчето. В Кабелкомерс примерно не са чували за 2-ка клема push система 2.5mm2, солиден проводник. Има едни по-големи и стари сиви клеми - серии, които вече ги няма почти никъде описани.
това са масовите клеми, които може да се ползват за битови нужди.
ако ти трябва инфо за индустриалните клеми, мога да ти пратя.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Още един страничен въпрос - По фтп може ли да се пусне мрежово напрежение, колко е сечението на жиците и какъв ток издържат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
ktamen написа:Още един страничен въпрос - По фтп може ли да се пусне мрежово напрежение, колко е сечението на жиците и какъв ток издържат.
За можене може, колко ток зависи от типа на кабела, сечението е различно, ама недей да правиш тази глупост. Няколко пъти ме е бил тока от такива изпълнения...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
ktamen написа:Още един страничен въпрос - По фтп може ли да се пусне мрежово напрежение, колко е сечението на жиците и какъв ток издържат.
Е там вече задължително трябва на 4 токови кръга, няма как

Мислех да не пиша вече в темата, но вече стана неудържима

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Знам, че пускат захранване по него да хранят някакви дистанционно усилвателчета по мрежата ама мисля, че беше нещо от сорта на 48V. Отделно при това ниско сечение+ниско напрежение падовете на напрежение ще са страшни.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Поне сечението някой знае ли го?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Наистина има такава функция, Power Over Ethernet, ползвал съм я за захранването на IP телефони и камери, минималното напрежение беше 44 волта ако не ме лъже паметта, има си специални POE суичове. За колегата с 220 волта по FTP - както ти писах вече зависи от карегорията кабел и производителя. Има ментаци с алуминиеви жила, има и истински кабели с дебели медни, колко точно пише в спецификациите. Пак ти казвам, не пускай мрежово напрежение по FTP кабел!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Захранвания има наистина, но на напрежение до 60V, обикновено се ползва променливо. Произвели сме няколко хиляди такива захранвания по мой проект, няколко типа. Според мен и 60V са много за този кабел, въобще не говорим дали е правилно.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа: По фтп може ли да се пусне мрежово напрежение...
Може да се пуска мрежово захранване, обаче да знаеш как хубаво се пали и гори като фитил. Не, не го прави това. Може да се пуска POE - малки напрежения, например до 24V, като по POE стандарта максимум 60V. Общо взето да храниш някоя антена или друго устройство с много ниска консумация, като камерка и т.н. Сечението на проводник го пише в AWG, трябва да си го преобразуваш в mm2. Около 0.2mm2 на проводник. Изолацията обаче не е изчислена за мрежово напрежение и съществува действителна и реална опасност от токов удар.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”