Здравейте,изчетох много но без успех и за това пускам нова тема, аз както и повечето задаващи въпроси за перфоратор,ще се опитам, да събера мнения от вас за перфоратор,решил съм да си взема машинка, която да използвам само в домашни условия(пример 20 квадрата изолация за дюбелиране, или някой дюбел или дупчица от дъжд на вятър или пък да изкъртя нещо дребно от време на време)за това и естествено условието ще е да е евтин, тъй като няма да го използвам професионално и няма как да си върна парите от инвестицията.Доста изчетох по разни форуми и ми е ясно че макита,хилти,бош,метабо и т.н са хубави машини(на работа работим почти с всички) но ми идват скъпички,за целта се бях насочил към втора употреба машина от по висок клас но и там си има недостатъци като липса на гаранция,пълно е с ментета, както и едно мнение което прочетох не помня вече къде "кой ще си продава машинката при положение, че всичко с нея е наред" за това може би ще се насоча към нов евтин вариант който да има поне 2 год.гаранция да работя с него колкото може пък да става каквото ще.Гледах 2-3 модела, но за всички такива естествено чета че са боклуци(повечето теми са отпреди 2-3 год и повече може пък някой от марките да са напреднали),но пък има и хора като мен които са си ги взели уж за малко и си работят с тях вече по 5-6 години.
1.Einhell TH-RH 800 E 800W 2,5 J цена 119 лв на промоция в момента в практикер червен уж от по добрата им серия (някъде го сравняваха със зеления бош)
2.Heinner ROH12 620W 2,2 J цена 82,49 на промоция в емаг.бг напълно непознат за мен
3.Raider RD-HD05 750W 2,6 J цена 113 лв в http://www.onlinemashini.bg/
4.SKIL 1034 AE 600W 1,3 J цена 145 лв в http://www.onlinemashini.bg/ но пък тази ми се вижда с много слаб удар
5.RTR MAX RTM226 800W 3.0J цена 123 лв пише че е произведен в Турция, това не знам сравнено с Китай по-добре или е или по-зле :)
Ако някой има и други идеи да сподели или нека сподели мнения за изброените, също така и приемам оферти за втора употреба, но с гарантиран произход и здрави машини,иначе като параметри изброените отговарят на марковите машини, но са 3-4 пъти по евтини от тях разбираемо до известна степен защо,а и не на последно място ще се ползва само с хубави свредла и шила(хилти,бош..)
Предварително благодаря на всички!
Перфоратор-избор и съвети
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Перфоратор-избор и съвети!
Ако намериш втора употреба Хитачи - вземи него. Имахме такива перфоратори на по 5-6 години - става реч за интернет доставчик. Пробиваше се нонстоп с тях. Държат и на мундарско отношение (имах и такива колеги подава ти перфоратора държейки го на кабела и ти го спуска надолу, за да го хванеш
) Работил съм и с БОШ, Макита и т.н. от същия ценови клас, ама с Хитачито най-много ми харесваше, направо само пробива дупките 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И според мен нещо марково втора употреба . Spit , Bosch , Hilti и т.н.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
2 RTR-а
1вия изкара 4 години ежедневна работа къртене на замазки, пробиване .... сменен 1 спусък
2рия засега е перфектен и кара 2 ра година
според мен е
1вия изкара 4 години ежедневна работа къртене на замазки, пробиване .... сменен 1 спусък
2рия засега е перфектен и кара 2 ра година
според мен е

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
За райдера давам глас колкото е изработил парите си е върнал многократно,но за модел HD-07 което се води къртач с опция пробиване.Стига да не се гони ергономичност де че е по голям,но пък е драстично по евтин.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
6 години ползвам Райдер, върши си чудесно работата. Купи си нов с гаранция и го тормози активно, ако се скапе - връщаш, ако не - ще ти служи. За непрофесионална работа не се набутвай с маркови машинки, щото един ремонт при тях е колкото струва Райдерчето.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм с райдър 10та година ..взех го за 69лв уж за една баня пък то колко работа отметна досега...
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Перфоратор-избор и съвети
2009г. купих един Black&Decker за 160лв. от Практикер, и аз уж за малко плочки и десетина дупки
От тогава до сега се мъча да го счупя и да го сменя с по-мощна машина, обаче не умира кучето и това е...
Ремонти, къртене, дупки, бъркане на лепило, бъркане на пясък и цимент и още работи, помисли и за B&D като опция за по-евтина машина!
Единствения и проблем е че е 1,6J което е слабо като удар за къртене, но за пробиване на дупки и сваляне на плочки, и къртене на тухли машината е О.К.
п.п.Въпреки че в твоч случей, и това за което ще използваш машината, сила на удара 1,3 - 1,6J е напълно достатъчна!
За къртене на бетон си има друга техника

От тогава до сега се мъча да го счупя и да го сменя с по-мощна машина, обаче не умира кучето и това е...
Ремонти, къртене, дупки, бъркане на лепило, бъркане на пясък и цимент и още работи, помисли и за B&D като опция за по-евтина машина!
Единствения и проблем е че е 1,6J което е слабо като удар за къртене, но за пробиване на дупки и сваляне на плочки, и къртене на тухли машината е О.К.
п.п.Въпреки че в твоч случей, и това за което ще използваш машината, сила на удара 1,3 - 1,6J е напълно достатъчна!
За къртене на бетон си има друга техника

-
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: asz 2002
Явно вече се ориентирам и избора може би ще е между РТРМах,Райдер или Ейнхела,за първия има вече положителен отзив от човек работил с него а също така прочетох че е направен по бош2-26 а и го намерих с 3 год гаранция,райдера също добри отзиви на места но за по тежките серий ,а за пустия му ейнхел никой нищо не казва, а на мен като че ли той най ме привлича от тези 3 модела.
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Айнхела го имам отскоро проби някоя и друга дупка в къщи и на познати.Малко е тежък,но пък само го държа и с хубаво свредло дупчи сам без да го натискам.Не съм къртил още с него.За тези пари няма кой знае какво да си вземеш,бих дал по-малко да не ме е яд ако се счупи.
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
От няколко години имам Енхел и съм свършил много работа с него.За къртене е слабичък но за дребни работи става.Доволен съм и перфораторът беше причината и другите ми машинки да са Енхел.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”