Избор на екшън камера (action cam)
Избор на екшън камера (action cam)
Здравейте, от известно време искам да си взема нещо с което да си записвам през свободното време докато карам мотор, колело, сноуборд и т.н. Някакви конкретни предложения измежду всичко на пазара балансирани като качество/цена ? Нещо което се конкурира с GoPro ... Sony, Garmin, JVC, Contour, Polaroid, Panasonic, Drift HD Ghost, Ion ? Споделете личен опит и мнения ?
Re: Избор на екшън камера (action cam)
т.е. нещо, което да не е GoPro
имам един единствен приятел, който ползваше модел на СОНИ. От камерата беше доволен, но понеже беще много аткивен потребител, имаше проблеми с набавянето на аксесоари към нея (батерии, лепенки, преходници и тн), та я смени с ... :)
имам един единствен приятел, който ползваше модел на СОНИ. От камерата беше доволен, но понеже беще много аткивен потребител, имаше проблеми с набавянето на аксесоари към нея (батерии, лепенки, преходници и тн), та я смени с ... :)
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Аз лично съм с гопро, до колкото знам има вече и др камерки които почти я догонват в качеството, но за момента са си най-добри! Няма камерка която при 4K fullHD да ти снима на 30p както гопро-то, 4K30 and 2.7K60 video combines with 1080p120 and 720p240 - See more at: http://shop.gopro.com/EMEA/cameras/hero4-black/CHDHX-401-master.html#.dpuf
Качество за сметка на цена, това е, ако искаш качествени клипове - гопро, ако не искаш да са чак толкова качествени, можеш да избереш която и да е др камера, просто гопро-то не могат да го догонят, не случайно и разликата в цената не е малка! Гадното е че всеки чарк към гопро-то е скъп и всички maunt-ове се купуват отделно, но няма пълно щастие! Поне ще останеш доволен със сигурност от качеството ако избереш gopro
Качество за сметка на цена, това е, ако искаш качествени клипове - гопро, ако не искаш да са чак толкова качествени, можеш да избереш която и да е др камера, просто гопро-то не могат да го догонят, не случайно и разликата в цената не е малка! Гадното е че всеки чарк към гопро-то е скъп и всички maunt-ове се купуват отделно, но няма пълно щастие! Поне ще останеш доволен със сигурност от качеството ако избереш gopro

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
go pro killer-а са нарича xiaomi yi action sports camera.
Цената и е повече от достъпна,а по качество на видеото може сериозно да конкурира го про-то.
Цената и е повече от достъпна,а по качество на видеото може сериозно да конкурира го про-то.
- zografski
Hero black 3 е старо, остаряло ти е инфото колега ;) Чак килър, килър щеше да е ако е по-добър, аз все още не съм видял нещо да снима по-добре от новата 4ка с новия ъпдейт! Особено пък 1080 при 120 кадъра в секунда, къде отиваш ти
Като цена може да е килър, но като качество на видеото са много далеч, при тях на 1080 имаш макс 60 кадъра в секунда, а при гопро-то е 2но, това е достатъчно покъзателно колко е екшън и колко е килър на гопро-та
Оферта е ако не ти се дават 800лв за гопро, инак немат нищо общо с качеството което вади качествената стока, особено ако я ползваш по предазначение, а за една екшън камера е да снима екшън моменти, т.е. бързо случващи се действия. 

- golfvr66
- Автомобил: Golf 3 - 4
- Двигател: ABU 1Y ABS ARL
Колеги а нещо за около 200-250 лв може ли да си взема което да е задоволително качество има предвид (снима мен излизам аз а не снима теб мяса мен)
Или си е загуба на пари, главно ще се ползва за мотор ?
Или си е загуба на пари, главно ще се ползва за мотор ?
- zografski
Тия клипове са FAKE!! Направи ти 1 клипче с 2те камери и виж как снимат, че ако ти покажа на 4К как снима, ще видиш, че това на клипчетата е долна лъжа и измама! Тук или не снима с гопро 4 или снима на най-ниското възможно качество, моето гопро е 3ка silver и снима по-добре от това клипче дето си го постнал! Има голямо значение какво снимаш и как ще нагласиш гопро-то да снима, защото ако снимаш нещо с висока скорост ти трябва един път висока резолюция и 2ро ти трябват много кадри в секунда, инак забрави за хубаво видео на бързи обороти!!!
Ако ще снимаш себе си, вземи си фотоапарат, ако ще снимаш докато караш, вземи си екшън камера! Избери си такава за каквато си готов да дадеш пари! Вариантите са от 100$ - 650$
Ако ще снимаш себе си, вземи си фотоапарат, ако ще снимаш докато караш, вземи си екшън камера! Избери си такава за каквато си готов да дадеш пари! Вариантите са от 100$ - 650$

зависи за какво ще я ползваш. екстрите които различните камери имат са горе-долу тези:
- стабилизатор
- ударо/водоустойчивост
- ъгъл на картината
- slow motion, резолюция и подобни насртойки
- аксесоари
- автономна работа (издържливост на батерията)
ако ще е само да се снимаш как се возиш с мотор почти всяка ще ти свърши работа (то си е водоустойчив видеорегистратор).
- стабилизатор
- ударо/водоустойчивост
- ъгъл на картината
- slow motion, резолюция и подобни насртойки
- аксесоари
- автономна работа (издържливост на батерията)
ако ще е само да се снимаш как се возиш с мотор почти всяка ще ти свърши работа (то си е водоустойчив видеорегистратор).
- zografski
Така е, има видеорегистратори по 60-90лв
избор не е като да нямаш.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”