има ли колега, който ги разбира тези аларми ?
тази домашна аларма я имам от около 10 години, до сега всичко беше ок с нея, но от скоро почна да прави проблеми... първо с телефонната линия (блокираше ми телефона и я разкачих), а сега и с едно досадно пиукане от време на време. Почнах да й изключвам звука на клавиатурата, щото не се трае на моменти.
тествах също и *2 и ми даде следните грешки
1,3,4 и 8.
доколкото разбрах 1 си иска да я погледне некой който разбира (докато цъках по едно време изчезна, ама сега пак си излиза като грешка, как да я махна?)
3 е заради разкачената телефонна линия (аз просто срязах кабела и си вързах телефона, как мога да го махна като функция изобщо, и без това не се ползва?)
4 е някаква грешка в комуникацията м/у клавиатурата и аларамата (на какво може да се дължи, как се чисти?)
8 е проблем в датата, което не ми е грижа и ... трябва ли да се оправи или може и така да си седи ?
DSC PC585
- vannkkata
- Автомобил: Passat 1996
- Двигател: 1Z
Re: DSC PC585
http://www.walkerhomesecurity.com/home_alarm_manuals/dsc/pc585_im_en_na_29003285_r000.pdf Описанието на английски.
Най-вероятно всичко е започнало от акумулатора; телефона се опитва да го каже на някой и т.н.
Първо провери акумулатора - най-лесно да и спреш тока и да видиш след колко време ще
.
Рекордьора който съм виждал беше на 7 години.
Най-вероятно всичко е започнало от акумулатора; телефона се опитва да го каже на някой и т.н.
Първо провери акумулатора - най-лесно да и спреш тока и да видиш след колко време ще

Рекордьора който съм виждал беше на 7 години.

мерси много за четивото, ориентирах се какъв е проблема и е това, което ти спомена
ниско напрежение в акумулатора
дава грешка 1.1 - Low Battery: Main panel backup battery charge is low (below 11.5 volts under load).Trouble is restored
when the battery charges over 12.5 volts.
От време на време грешката изчезва, явно зависи как хвана батерията. Ще пробвам и да махна захранването, за да видя колко и дали изобщо ще държи.
Другият проблем ми е отрязаната телефонна линия. Проблемът се решава като спра TLM - мониторинга на линията. Като падне напрежението на тел линията и това почва да сигнализира. Тъй като тази функция не я ползвам така или иначе, не ми се зьанимава с БТК да ми проверяват напрежения и тн искам директно да я деактивирам. Само че тук имам проблем с разбирането как става това ... намерих единствено следното :
TLM Enable/Disable . . . . . . . . . Section [015]: [7]
което не го разбрах изобщо какво ще рече
такава секция 015:7 в документа не намерих, а подозирам, че става дума за някакъв режим на програмиране, който нямам идея как се достъпва, и от къде.

дава грешка 1.1 - Low Battery: Main panel backup battery charge is low (below 11.5 volts under load).Trouble is restored
when the battery charges over 12.5 volts.
От време на време грешката изчезва, явно зависи как хвана батерията. Ще пробвам и да махна захранването, за да видя колко и дали изобщо ще държи.
Другият проблем ми е отрязаната телефонна линия. Проблемът се решава като спра TLM - мониторинга на линията. Като падне напрежението на тел линията и това почва да сигнализира. Тъй като тази функция не я ползвам така или иначе, не ми се зьанимава с БТК да ми проверяват напрежения и тн искам директно да я деактивирам. Само че тук имам проблем с разбирането как става това ... намерих единствено следното :
TLM Enable/Disable . . . . . . . . . Section [015]: [7]
което не го разбрах изобщо какво ще рече

Секцията е адрес с данни в паметта на контролния панел по-просто казано. За да промениш данните - в този случай да изключиш наблюдението на телефонната линия и да спреш съобщенията за повреда имаш нужда от кода на инсталатора. Заводски може да е 5555 но при по-стари версии на firmware-а е друг. Това при положение, че не е променен при програмирането на системата. Промяната става в следния ред:
1. Натискат се последователно [*] и [8] за да влезеш в програмиране
2. Въвеждаш кода на инсталатора, примерно [5555]
3. Избираш секцията като въведеш [015] за наблюдението на телефонната линия
4. Включваш или изключваш 7-ма опция. Просто натискаш еднократно седмицата за да превключиш. Свети-включено, не свети-изключено(Гледаш светодиодите на зоните).
5. Излизаш от програмиране с [#]
Накратко бутоните които се натискат при условие, че инсталаторския код е 5555
*8 5555 015 7(да изгасне) #
Ако грешка 4 не се оправи:
[*][8] [код на инсталатора] [380] [1]да изгасне [#] (Това изключва комуникатора)
За да оправиш грешка 8
Нужен е главен или master код. Ако не го знаеш можеш да го промениш с кода на инсталатора.
*8 код на инсталатора 007 нов главен код
За да свериш часовника:
[*][6] [главен код] [1] [час/минути] [месец/ден/година][#]
примерно *6 1234 1 1530 010215 (за 15:30 на втори януари 2015-та година) #
1. Натискат се последователно [*] и [8] за да влезеш в програмиране
2. Въвеждаш кода на инсталатора, примерно [5555]
3. Избираш секцията като въведеш [015] за наблюдението на телефонната линия
4. Включваш или изключваш 7-ма опция. Просто натискаш еднократно седмицата за да превключиш. Свети-включено, не свети-изключено(Гледаш светодиодите на зоните).
5. Излизаш от програмиране с [#]
Накратко бутоните които се натискат при условие, че инсталаторския код е 5555
*8 5555 015 7(да изгасне) #
Ако грешка 4 не се оправи:
[*][8] [код на инсталатора] [380] [1]да изгасне [#] (Това изключва комуникатора)
За да оправиш грешка 8
Нужен е главен или master код. Ако не го знаеш можеш да го промениш с кода на инсталатора.
*8 код на инсталатора 007 нов главен код
За да свериш часовника:
[*][6] [главен код] [1] [час/минути] [месец/ден/година][#]
примерно *6 1234 1 1530 010215 (за 15:30 на втори януари 2015-та година) #
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”