RE:Проблем с монтажа на бойлера грее мек.връзка

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: RE:Проблем с монтажа на бойлера грее мек.връзка

Мнениеот milmar » Сря 27 май 2015 7:30

К.Одаджийски написа:Как ще си сложите тая грозотия 30 годишна в банята, ако ще още 30 години да изкара !? Да не говориме че това бута жилищни блокове ако нещо стане със защитите.
Един разход от 200 лв на пет години е пренебрежим, не знам какво толкова ги мислите тия бойлери!?
...

Това 200лв. на 5г. бих го преживял, макар че не мога да кажа че няма да забележа разхода. На 5г. да стоя седмица без топла вода, или поне 2-3 дни минимум- ще го преживея, покрай града тече рЯка, там ще одим да се къпИм (ако не е замръзнала :mhihi ). Ама да седя на тръни цели 5г. без да знам точно в коя от тези максимум 5, още повече в кой ден ще шурне бойлера... Пък и ако не е в банята, ами в кухнята (имам един и в кухнята), ако там стане дефект и не съм вкъщи ден-два, не ми се мисли просто :eek .
ПП за кухнята купих набързо, но май не видях неръждавейки 10-15л?
ПП2 Бойлер под 2kW ми се вижда малко като мощност. За 80л не е проблем, при загрят ще има запас вода за къпане на 2-ма човека последователно, но ако са пестеливи.

nsfw написа:A как разбирате, че се е спукало тялото? Тече ли? Как се проверява периодично за пукнатини и изобщо дали е изправен даден бойлер? Аз да чукна на дърво никога съм нямал такива проблеми, ама все пак е хубаво да се знае.

как се разбира --> много лесно, тече :icon_lol
как се проверява за пукнатини --> никак
дали е изправен --> по различни начини може да се разбере дали нагревателя е здрав (например най-лесния- ако топли водата е OK :biggrin ), следиш си да не би да прегрява - излиза пара при първо пускане след като е загрял напълно .... "изправен" е много общо понятие ...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 27 май 2015 8:59

Ами относно аварията като те няма вкъщи, аз ако се случва така че за 2 и повече дни в нас да няма никой задължително спирам водата на главния кран на водомера и отвивам/цъкам главния бушон на тока.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 27 май 2015 9:16

К.Одаджийски написа:Ами относно аварията като те няма вкъщи, аз ако се случва така че за 2 и повече дни в нас да няма никой задължително спирам водата на главния кран на водомера и отвивам/цъкам главния бушон на тока.

така така и язе праа така,ма сеги къ гръмна сабалем като таман бех излезнал за работа,добре че жената беше до магазина и до де се върне нямаше много ядове,ма ако бех ме на работа и двамата не ми се мисли :death

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 27 май 2015 10:29

Ка ша гръмне като си има всички защити кат на нов бойлер?
Ако си му сложил термостата, термо релето и клапана нема кво да се притеснява човек.

Преди много години когато имахме такъв се случи така че 2 от защитите му спряха и останал само клапана.
Прибирам се от даскало, шуми кипи и кат отварям банята вътре сауна :stumm Клапана си беше свършил работата.

Колкото до външния вид не всички си държат бойлерите в банята. Някои си ги слагат в мазето, на тавана и никои не го вижда. Ти са бойлер за украса ли си купуваш или да ти върши работа :gruebel
Тия бойлери им бодваш 1 серпентина и си свиркаш :c020

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 27 май 2015 14:59

За бодната серпентина и нейната ефективност на такъв бойлер няма нужда да почваме изобщо....
На Митака бойлера е в апартамент, освен в банята най много да успееш някъде в коридора да го монтираш, външния вид мисля е важен в случая.
Моите са в мазето, ама пък е важно да са красиви :biggrin
Изображение Изображение

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 27 май 2015 15:34

абе Калинчо кво прайш с тия три бойлера бре :eek :eek :eek :eek :eek :eek
то това направо ТЕЦ :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 27 май 2015 16:28

Сигурно със същата серпентина загрява парното по обратния път, когато кюмбето угасне, стига токът да е от албанския :mhihi .

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 27 май 2015 16:34

Ами единия ми го подари сестра ми щото и останал като се местели, само на ток е и си седи там за зор замън. Втория е въпросния дипломат дето писах за него със спуканата серпентина, нека си седи и той там ако другите откажат тоя ше бачка на ток и последния е тесито над котлето, серпентината си му е работеща и се ползва по предназначение. Ако имах от албанския ток, ехееееее.
Освен обаче да стоят там като резервни бойлери миналата година като наводнението отнесе водопроводите в балкана стояхме близо две седмици без вода, понеже сме на високо и водата идва на самотек не успя да дойде тая от среченска бара до нас, та тогава тия 3 бойлера спастриха временно положението с водата за кенефа :mhihi 240 литра вода с кофите, екстра работа, а и там къде са ни леП сакат ни вОда :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”