Видео наблюдение на коридор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Видео наблюдение на коридор

Мнениеот drago_tr » Сря 27 май 2015 18:41

Здравейте.
Интересува ме какво ще ми трябва минимално като изискване за видеонаблюдение на коридора ми пред вратата на апартамента. Ще ми се да записва камерата само като отчете движение. Да е нещо елементарно като от рода на направи си сам.
Каква камера
Какъв комп с какви параметри

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Видео наблюдение на коридор

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 27 май 2015 21:32

Взимаш една безжична ип камера, свързваш си я с мрежата и си я гледаш и записваш по мрежата от наличния компютър.
Хубаво е да има и едно прожекторче да светка при движение за да направи камерата по хубав запис

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 28 май 2015 18:11

Точно такова нещо ми се въртеше в главата да е изпълнението. Коридора ще е с фотоклетка да се палят лампите. Дължината му е 4 метра.
За Ип камерата, гледам в нета ама нещо не им разбирам. Препоръки някакви? Цената да е що годе разумна а не убийствена :rolleyes
За гледането ясно, но цялата тая история ще е хубава, ако може да записва само когато има движение.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 28 май 2015 19:13

Това мисля че е добро решение http://videonabliudenie.eu/IP-Kameri/wi-fi-pt-ip-apm-j011-ws.html линка е само за илюстрация, не съм вързан със сайта.
Но като цяло щом ще е в коридор най малкото не ти трябва да е влаго защитена, което качва цената с доста. По принцип и тая е за нощно виждане, но на тия инфраред диоди не бива да се разчита много.
Въпроса е да не я монтираш срещу светлината, а светлината да идва зад нея. Със софтуера който има към нея можеш да я командваш отвсякъде, записва при движение, постоянно, на фтп или локачелн сървър т.е твоя компютър

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Пет 29 май 2015 13:21

Има камери които записват на карта памет.Другия варянт един кепчер на УСБ за 25 лв и една камерка.Цената зависи от качеството на картината.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 29 май 2015 19:04

[quote="К.Одаджийски"][/quote]
тези ама цена са барнали .Ето я същата http://www.aliexpress.com/item/Hot-selling-IP-Camera-Wifi-Wireless-Mini-CCTV-P2P-Camera-Baby-Monitor-Security-Micro-TF-Card/32331280319.html?spm=2114.32010308.4.19.dr5PvK И аз се замислям за такава.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 29 май 2015 19:48

Аз просто от там ми попадна с обяснения на Български език, иначе ми е ясно че цените мамата си джасат, особено цените на компоненти за видео наблюдение, наблюдавам някакъв пик на търсенето и монтирането на камери и ако сега не направят кинти, кога!?

Потребителски аватар
night rider
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1998

Мнениеот night rider » Пон 01 юни 2015 22:48

И аз съм за IP камера. По-скъпи са от аналоговите, но в случай като твоя, когато искаш само една камера, няма смисъл да си взимаш DVR или да правиш някой компютър сървър. И в двата случая машината, дето служи за сървър трябва да работи постоянно.
Освен това IP камерите са независими от други устройства и единственото, което им е нужно е свързаност. Ако взимаш аналогова, функцията за известяване при движение например се изпълнява на сървъра, докато някои IP камери имат функция за известяване по имейл при движение. Аз съм намислил да си взимам такава за двора.
Относно цена, мисля че около 150 лв. ще намериш доста прилична камера за тези условия (затворено пространство/късо разстояние). Даже щом осветлението се задейства при движение, можеш да спестиш IR осветление вградено в камерата.
Само още един съвет, ако си взимаш IP камера, недей да взимаш безжична. WiFi връзката е доста по-ненадеждна, особено ако живееш в блок и имаш много съседи. Търси такава с RJ-45 порт, чрез който я свързваш директно с рутера.
Успех!
:beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 02 юни 2015 0:47

Има ли изобщо камери с wi-fi без rg-45!?

Потребителски аватар
night rider
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1998

Мнениеот night rider » Вто 02 юни 2015 22:23

Има различни модели, но мисля, че повечето имат порт за кабел.

Ето един сайт с ориентировъчни цени и модели:
http://veos.bg/?mode=&mode=&act=c&cid=55&o=1

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”