Въпрос за стационарен GSM-има ли такъв с две слушалки?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Въпрос за стационарен GSM-има ли такъв с две слушалки?

Мнениеот joro_kem » Съб 12 сеп 2015 15:52

milmar написа:Понеже ми стана интересно, макар че уж съм напълно сигурен, може ли такъв телефон да работи на произволно място?

такъв тип карти са заключени към определени клетки. от моя опит споделям следното (за Пловдив): работи в радиус от около 3 км от посочения от ползвателя адрес (извън тази граница показва обхват, но не работи в нито една посока). нормално е за село да работи в границите за населеното място (е, зависи и от селото, де).

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 12 сеп 2015 16:06

Имам село, на което от едно време си има телефон. Обаче преди може би 5г. се отказаха да подържат жиците и сложиха тези телефони - със SIM. Дори в самото село няма клетка ... то и хора вече почти няма :confused . Ползва се клетка на съседното село и телефоните са с антена, даже на някои места из селото, ако не се лъжа се е налагало да слагат външна :wink . Та този телефон е носен от селото в Русе на ремонт (при мен :icon_lol ) и като го включвах за проба намери клетка на Viva, но не позволи обаждане, не се сещам дали имаше някакво гласово съобщение когато опиташ да набираш. Това е било преди 1-2г, никога повече не съм пробвал.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Чет 01 окт 2015 8:32

Пробвах телефончето. Тези дни го донесох от селото (на 40км.) и си работи, няма никакъв проблем. А уж съм сигурен, че преди не работеше :gruebel , намираше клетка, но не позволяваше да се извърши обаждане ....

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 01 окт 2015 9:53

аз също питах баба ми и тя рипортна същото поведение. От миналата година не можела да го ползва за разговори, но преди това ставаше със сигурност. Явно са започнали да заключват картите в някаква зона.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Чет 01 окт 2015 10:19

Ха-ха, при мен е обратното явно, преди не можеше, а сега може :biggrin . Иначе самата карта физически не е сменяна и по телефона като апарат нищо не е правено, странно ...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 01 окт 2015 11:46

то нейното инфо е от края на миналата и началото на тази година (зимата). Тази зима ще видим как е, може пак да са го "оправили" :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”