Проблем с продадени говорители в OLX
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Проблем с продадени говорители в OLX
Продадох два говорителя Kenwood /елипси/ 2 лентови мисля че се водят! Минаха няколко седмици и човека се оплаква, че единия пръщял да ги върнел и да му върна парите, 60 лв ги дадох двата! Бяха си супер и звучаха супер и не са ползвани много, с години само седяха в колата ми, която беше повечето време на сянка с тъмно фолио на стъклата и много рядко пусках музика! Продадох ги в идеално здраве без нито една забележка, с решетките отгоре който са като нови, дори мои приятели ми се смяха и ме базикат и до днес, как съм продал такива хубави елипси за 60 лв , като сам един е 90 нов. Закупил съм ги 100 лв, единия през далечната 2001-2002 година, не помня точно! Аз не нося отговорност за транспорта, ако ги бях дал от ръка на ръка щях да му върна парите, но според мен не нося отговорност за превоза. Ако греша кажете, но мисля че такъв риск съществува за пренос на стоки. До сега съм продал много неща на най ниските смешни цени и никой не се е оплаквал за нищо, защото съм точен и си признавам всичко без да крия и лъжа. Съжелявам за колегата, че така е станало, найстина, но ако за всеки оплакал се от транспорта му връщам парите ще стана просяк!
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с продадени говорители в OLX
Този човек си е купил говорители втора употреба. Ползвал ги е 2 седмици и изведнъж почват да пращят. Той през тези 2 седмици ако си е слушал Лепа Брена на максимум ( с инвалидния си слух да речем ) с качество на касетка слушана 1000000 пъти и те са изкривявали си е негов проблем. Аз не бих си ги взел обратно. Да мембраните са остарели ( ако са хартиени)и е възможно от старост да се проявили дефект, но според мен той си ги е съсипал. 

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Гумирани са целите и това което е картон на по старите и там където има движение е гумено също!
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Ако си ги дал работещи както казваш,клиента ги е държал 2-3 седмици без да се оплаче,а сега изведнъж са започнали да пращят,мисля че не си длъжен да си взимаш повредената вече стока.По мое мнение ако купувача се беше обадил на същия или следващия ден,може да се мисли за връщане.При твоя случай аз бих се запитал дали той не ги е повредил или както казваш да има повреда при транспорта.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Кажи му да пие една студена вода 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз не се занимавам с търговия, но също не бих уважил такова оплакване за втора употреба високоговорители и то след две седмици. Освен ако не сте имали някаква конкретна уговорка за срок (гаранционен
).

- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Въобще не се занимавай с глупости,продал си нещо на някой който след няколко седмици е решил да пробва да го върне защото го е прецакал.Абсолютно съм съгласен с другите колеги че ако се беше сетил до един два дни да направи рекламация - добре,но след няколко седмици ...
Нагли хора има колкото си искаш,просто го игнорирай.

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:Минаха няколко седмици и човека се оплаква
По закон може да ги върне в 14 дневен срок (макар че си физическо лице и стоката е употребявана ама карай). Щом са повече от 2 седмиците, няма какво да се занимаваш. Гаранционна карта ако ти покаже е друго... :)
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
в този случай въобще не може да се говори за 14-дневен срок, що за глупост, в такива случаи единствената гаранция е опция тест и преглед на стоката и ако ти харесва я взимаш, ако не- връщаш.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Казах, че дори теоретично купувачът не би могъл да претендира за връщане в 14 дневния срок, защото е минал. Все пак е дистанционна продажба.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”