Здравейте,
От известно време се опитвам да подкарам някой 3д филм - неуспешно..
Какъв формат трябва да е филма, за да бъде 3д?
На самият телевизор имам опция 3д и след като я включва екрана става с "двойни" изображения. Слагам очилата и гледаме. Въпроса е, че това са обикновени филми, които пускам като 3д.
Свалих от замунда някакви филми, но те разделят екрана на два огледални образа, като ги включа на телевизора отново са си така...
Това е модела на телевизора - PANASONIC TX-55АS650E 3D LED
http://www.panasonic.com/bg/consumer/viera-flat-screen-tv/viera-led-lcd-tv/tx-55as650e.html
Гледане на 3д филм на телевиозра?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Гледане на 3д филм на телевиозра?
След като пуснеш филма натискаш ли 3D бутона на дистанционното да избереш 3D режима? Филма от флашка ли го пускаш?
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Филма го пусках от лаптопа с hdmi, опитах и с флашка... Бутона за 3д, не го натискам. Филмите, които свалях си бяха с "двойно" избражение, до колкото прочетох за тези "хартиените" очила. Дето са с цветни стъкла.
С бутона 3д сменям картината от 2д на 3д на който и да е канал, или каквото и да гледам. Идеята обаче е да си пусна филм, който е в 3д формат, а не да го конвертирам чрез телевизора.
С бутона 3д сменям картината от 2д на 3д на който и да е канал, или каквото и да гледам. Идеята обаче е да си пусна филм, който е в 3д формат, а не да го конвертирам чрез телевизора.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Трябва да се натисне това копче! И аз тегля филм който е раздвоен и след като го пусна натискам 3Д копчето за да стане, иначе си стой раздвоена картина и нищо!
- danail_3
- Автомобил: Skoda Octavia estate LK
- Двигател: AGU с АГУ
От менютата на телевизора някъде има какво е 3д то, (едно до друго, едно под друго и още нещо си там имаше) като си избереш, става мацаницата и тогава слагаш 3 д очилата
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Без натискане на копчето няма да стане
Телевизора е с пасивно 3D, трябват ти поляризирани очила от комплекта му, стават и такива от 3D кино с Real3D, забрави за някакви цветни стъкла.

Телевизора е с пасивно 3D, трябват ти поляризирани очила от комплекта му, стават и такива от 3D кино с Real3D, забрави за някакви цветни стъкла.
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Очила си имам с телевизора - пасивни. Имам бутон на дистанционното 3д. Като сваля филм, който е 3д и натисна бутона картината си остава пак разделена на две (както е свален филма). Бутона действа само за преобразуване от 2 на 3д. Явно трябва филмите да са някаквъв друг формат. А из опциите не съм намерил до момента за 3д нищо. Ще разгледам пак. Имаше само опция - 3д вкл. или изкл. Настройки за самата картина, двоен, или огледален образ не съм намерил..
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега, като натиснеш бутона 3D или влезеш в меню "настройки" и от там избереш режим 3D, ти излизат възможните опции за настройка на картината.
В твоя случей да здвоиш два огледални образа, със стрелката на дистанционното иди до въпросната икона и натисни ОК.
Поне при Самсунг е така, да ги здвоиш по-хоризонтала, по-вертикала, 3Д off и от 2D към 3D, избери си от 3Д менюто това което искаш да направиш!
И при Панасоник сигурно е така, въпроса е къде е забито в менюто.
В твоя случей да здвоиш два огледални образа, със стрелката на дистанционното иди до въпросната икона и натисни ОК.
Поне при Самсунг е така, да ги здвоиш по-хоризонтала, по-вертикала, 3Д off и от 2D към 3D, избери си от 3Д менюто това което искаш да направиш!
И при Панасоник сигурно е така, въпроса е къде е забито в менюто.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Колега, бутона се натиска винаги когато искаш да гледаш 3Д, без значение, какъв е сигнала. Аа обаче дали ти си с пасивни или активни очила не е много сигурно, според мен там е тънкия моменt, защо не можеш да гледаш 3Д.
Има телевизори, които с тези очилата по 1 лев не може, имат специални очила с диафрагми и батерии в тях които трябват за тях, може би твоя е такъв, разпитай.
Иначе е лесно, слагаш очилата пускаш филам цъкаш 3Д копчето докато пусне точната картина и гледаш.
Успех.
Има телевизори, които с тези очилата по 1 лев не може, имат специални очила с диафрагми и батерии в тях които трябват за тях, може би твоя е такъв, разпитай.
Иначе е лесно, слагаш очилата пускаш филам цъкаш 3Д копчето докато пусне точната картина и гледаш.
Успех.
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за отговорите.
Значи без значение дали натискам бутона 3д, или не картината на филмите, които свалях беше разделена на две (два еднакви образа един до друг)
Та в менюто никъде нямах опция за избор на картината, една до друга, или една под друга. Оправих се, като натисна 3д, ако не тръгне нормално (не събере двата образа) натискам ботоните, които са за телетекста и излизат и другите опции.
Сега си имам други проблеми
Но уж чета по форумите.
През DLNA нямам субтитри, през флашка имам, но са миниатюрни :)
За сега гледам през HDMI и няма проблем. Мерси пак.
Значи без значение дали натискам бутона 3д, или не картината на филмите, които свалях беше разделена на две (два еднакви образа един до друг)
Та в менюто никъде нямах опция за избор на картината, една до друга, или една под друга. Оправих се, като натисна 3д, ако не тръгне нормално (не събере двата образа) натискам ботоните, които са за телетекста и излизат и другите опции.
Сега си имам други проблеми

През DLNA нямам субтитри, през флашка имам, но са миниатюрни :)
За сега гледам през HDMI и няма проблем. Мерси пак.
- betaserk
- Контакти:
Това със субтитрите от флашка и при мен е така, дали има някакъв начин да са по големи?
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има, бях го правил на стария телевизор, но не си спомянм как точно. Потърси в нета, ще видя и аз тези дни да се занимавам, ще пиша като намеря инфо как точно ставаше. Нещо имаше със самият файл се отваряше и се сменяше нещо и беше важно как ще се сейвне :)
- betaserk
- Контакти:
Ок, колега! Ще се зачопля и аз да потърся как става, който го открие да пище! 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”