Ремонт micro USB

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Ремонт micro USB

Мнениеот apchih » Съб 14 ное 2015 14:55

Здравейте,

Както се вижда от снимката, 3 от 5те писти са откъсани. Там стоят 5те крачета на micro USB порт за зареждане на таблет. Въпроса ми е, дали може да се оправи и къде бихте ми препоръчали да занеса платката? Първоначално исках да възстановя пистите като запоя по 1 тънка жичка от пъпката с калая до новата букса, но нямам станция за горещ въздух, а с поялник не знам дали ще стане. Много е малко всичко ...

Изображение

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Ремонт micro USB

Мнениеот i.e.i » Съб 14 ное 2015 15:25

Сребърен лак,но дали ще е устойчиво

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Съб 14 ное 2015 15:58

Не се притеснявай, колега. Все още е поправимо, и точно за такъв конектор не ти е нужен горещ въздух. Ако ти се минава през студентски, може да ти го запоя. По важното е да се измисли как да не се чупи пак, тъй като ако пак се разчита на тези спойки пак ще се счупи. А то всъщност как се счупи? Няма ли допълнително място на платката, където да се захване по-здраво, тъй като едва ли производителя е разчитал само на здравината на крачетата.

Последна промяна от Megasquirt на Съб 14 ное 2015 20:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 14 ное 2015 16:55

Идеята за проводниците е добра, единствено възможна в случая. Един сръчен човек с опит, с добър поялник и инфрачервен подрев отдолу на платката и ще стане. Трябва да се укрепи механически, както каза колегата по-горе. Правил съм подобни ремонти, става ....
ПП тези платки са минимум 6-слойни и трябва много да се внимава, защото не всичко е това, което се вижда.

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Нед 15 ное 2015 12:15

Megasquirt написа:Не се притеснявай, колега. Все още е поправимо, и точно за такъв конектор не ти е нужен поялник. Ако ти се минава през студентски, може да ти го запоя. По важното е да се измисли как да не се чупи пак, тъй като ако пак се разчита на тези спойки пак ще се счупи. А то всъщност как се счупи? Няма ли допълнително място на платката, където да се захване по-здраво, тъй като едва ли производителя е разчитал само на здравината на крачетата.

Конектора се държи на 4 места за платката (освен мястото, където са запоени 5те крачета)
Изображение
Изображение
Таблета ще го слагам на мястото на другия в колата и изобщо няма да се налага да вкарвам и изваждам често кабела. Взел съм го така, със счупената букса с идеята да си го оправя, по принцип при този модел (Nexus 7) е често срещан проблем. Намерих си цялата платка, но се оказа, че няма да ми свърши работа и остана варианта със запояването на нова букса. Поръчал съм micro USB порта (тук не намерих подходящ). Когато пристигне, ако ти се занимава ще се радвам да удариш едно рамо :)

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Нед 15 ное 2015 12:39

Ше стане здраво, щом е така. Дано батерията да е здрава. Мен не ми пречи да сложа и стария конектор.

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Вто 17 ное 2015 20:59

Megasquirt написа:Ше стане здраво, щом е така. Дано батерията да е здрава. Мен не ми пречи да сложа и стария конектор.

Стария конектор се е разчекнал и едното краче е счупено. На батерията нищо и няма, таблета има безжично зареждане, което зарежда таблета без проблем, но ми трябва и USBто :). Чакам да пристигне конекторчето.

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Вто 17 ное 2015 22:28

Супер, а от къде го поръча?

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Сря 18 ное 2015 19:37

Megasquirt написа:Супер, а от къде го поръча?

Ebay ... China :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”