Megasquirt написа:Не се притеснявай, колега. Все още е поправимо, и точно за такъв конектор не ти е нужен поялник. Ако ти се минава през студентски, може да ти го запоя. По важното е да се измисли как да не се чупи пак, тъй като ако пак се разчита на тези спойки пак ще се счупи. А то всъщност как се счупи? Няма ли допълнително място на платката, където да се захване по-здраво, тъй като едва ли производителя е разчитал само на здравината на крачетата.
Конектора се държи на 4 места за платката (освен мястото, където са запоени 5те крачета)

Таблета ще го слагам на мястото на другия в колата и изобщо няма да се налага да вкарвам и изваждам често кабела. Взел съм го така, със счупената букса с идеята да си го оправя, по принцип при този модел (Nexus 7) е често срещан проблем. Намерих си цялата платка, но се оказа, че няма да ми свърши работа и остана варианта със запояването на нова букса. Поръчал съм micro USB порта (тук не намерих подходящ). Когато пристигне, ако ти се занимава ще се радвам да удариш едно рамо :)