Разширяване обхвата на Wi-Fi мрежа - по-силна антена или repeater ?
- kostik
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разширяване обхвата на Wi-Fi мрежа - по-силна антена или repeater ?
Защото после звънят с думите "от два дена нямам интернет, какво става?" , но това е друга тема на разговор. Крайният клиент не винаги има умствен багаж. Аз лично (моето виждане а не това на фирмата) зная, как и колко загряват чиповете за Wifi-то и един евентуален "repeater" + устройствата, които така или иначе си го загряват мисля, че ще го бутат. т.е. wifi връзката ще забива а не рутера, като цяло. Това естествено е зависимост от рутера, но по масовите точно това ще направят.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Специално 740ката, ще я накензат за норматив. Този модел мисля, че му е ахилесова пета загряването. А колегата, дето му даде акъл да слага ддврт и да вдига мощност на антената - ще му помогне да се сгъне по-бързо 
Метни едно око на тая статийка:
http://smallbusiness.chron.com/disadvan ... 71848.html

Метни едно око на тая статийка:
http://smallbusiness.chron.com/disadvan ... 71848.html
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Взимаш един Mikrotik ,слагаш го да предава на 1 Ват и си свиркаш.Няма рестарти,няма ядове.Ползвам RB951G-2HnD и забравих ,че имам рутер.Ползвал съм доста и то от високия клас на ТП-линк,ама все имах ядове,а и 1 Ват хич не е малко.Имай в предвид,че толкова голяма мощност не е и полезна за хората(особенно деца)около рутера
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
- stefan4o
- Контакти:
То затова си има директиви, в които се упоменават тези неща. Не може всеки производител произволно да бумка всякакви мощности на антените на рутерите си. Мисля, че бяха ограничени до 5дБи, ако не се лъжа 

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Не знам колко е калпава 740ката и колко бързо ще сгъне и т.н, но за пет години употреба в домашни условия има 5 рестарта и никакви други проблеми с греене, забиване и т.н. От година насам имам наблюдение над още един такъв и той си бачка безпроблемно и то в промишлени условия на мръсотия, жега и ежедневни рестарти поради гасене на тока. Статията я прочетох и разбрах, че е по-добре да си взема рутер отколкото само рипитър.
- stefan4o
- Контакти:
Аз съм имал два 740N, не ме питай на WoT като ме дропи или лагне как споменавах всички китайци. От около месец и малко имам 842ND и забравих за тези проблеми. Между другото първия ми 740 работеше много добре, докато не го цапна мълния, но беше друга ревизия. Но доста от нашите клиенти с такива се оплакват от чести проблеми с безжичната връзка. Не е калпав рутер, но според мен охлаждането му не е направено като хората.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тия 740-ки с аеро кутията, пък и тези старите им изкъртвам горната пластмаса и слагам вентилатор да духа на чипа, бачка безотказно
аз ползвам repeater tp-link (Range Extender Wireless N 300Mbps TP-LINK TL-WA850RE около 35лв). Рутерът е в единия край на апартамента и до другия хвърля доста слабо. В момента с repeater-а имам макс обхват наквсякъде, като постигам трансфер от 20-30мбпс във всяка точка на апартамента при положение, че рутера ми не е N.
Няма кабели, няма нищо. Включва се директно в контакта и се конфигурира за 1 минута точно.
Няма кабели, няма нищо. Включва се директно в контакта и се конфигурира за 1 минута точно.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”