Проблем с батерията на таблета !

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stouni
Автомобил:
Двигател:

Проблем с батерията на таблета !

Мнениеот Stouni » Чет 16 юли 2015 10:42

Имам проблем с таблета . От една седмица е ми прави номера ;
1-во батерията эапочна да пада МНОГО бърэо - за около 1 час .
2-ро эапочна да се иэключва 1-во на 6% после на 26% ... а преди малко си би рекорда - за 30 мин му паднаха процентите на 55 и ... се иключи ! :death
И най - страхотната част е ,че не се включва докато не го сложа на эарядното да посъбере енерия эа слеаващата простотия !!!

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Проблем с батерията на таблета !

Мнениеот mely » Чет 16 юли 2015 12:16

Ако е гаранционен ....описваш проблема.Сменят ги.Моя и той взе да прави така и му смениха батерията.Сега е 6

Потребителски аватар
nikistoichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikistoichev » Чет 18 авг 2016 20:33

Принципно проблемът може да не само в батерията. Може да го занесеш в http://apple-service.biz/tableti/ , там ще ти направят безплатна диагностика и ще ти кажат какъв е точно проблемът.

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Чет 18 авг 2016 20:50

Наскоро си взех таблет леново с подобен проблем , още на първия ден след покупката и зарядка до 100% след 1-2 часа ползване батерията бе на 70% и таблета се срина и изключи като батерията падна на 0% , дадох го за рекламация като спецовете ми обявиха че проблем с таблета нямало . След като ми го върнаха това сриване от 70% повече го нямаше но така или иначе батерията държеше макс 3,5 часа в режим на гледане на ютуб примерно. Следва втора рекламация и сигнал към кзп , отново спецовете ми обявиха че таблета е перфектен и проблема е в мен че съм ползвал приложения които товарели таблета.
Имам почти същия таблет леново само че с по стара версия на андроида но дефакто със същия хардуер с който сравнявах колко държи батерията. Е как единия ми таблет на 1 година при гледане на клипове в ютуб държи до 6-7 часа а новия ми таблет на няколко дена само 3,5 часа , и двата таблета ги зареждам до 100% пускам им еднакви настройки на звука и яркоста ресетвам ги да няма приложения които биха променили нещо при теста даже им пускам един и същи филм от ютубата.
Спецовете днес мирясаха и ми върнаха парите ама видиш ли направили компромис и следващия път нямало да има.
Според мен или батерията е проблемна или някой компнент примерно черпи твърде много ток вследствие на вътрешен пробив (дефект).

Потребителски аватар
nikistoichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikistoichev » Вто 30 авг 2016 8:54

Затова с тези неща трябва да си упорит, докато не получиш своето да не се отказваш.

petur_82_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petur_82_vw » Чет 08 сеп 2016 15:28

Случват се понякога такива сакатлъци и човек се панира.Опитай да я върнеш ако е в гаранция.Иначе тук има нещо по темата,което е полезно според мен https://www.actualno.com/sciencelogy/te ... 46544.html

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”