Абсолютно не си за dslr
А и с този бюджет съвсем. DSLR-а иска пари, обективи, триподи, чистене, разбиране, време, място и знания, за да направи хубава снимка.
Хубавото е, че вече има апарати за такива нужди и все повече любители минават на безогледални и powershoter-и.
Ако искаш нещо, което ще те изкара повече време, тоест дори и ако се зарибиш да имаш ресурс -
https://www.amazon.co.uk/Canon-PowerSho ... ywords=g7xТова е стария модел, аз имам новия, но разликите са пренебрежително малки (G7X mark II е новия). Този можеш да го издебнеш някъде по e-bay или дори амазон, втора ръка и да се доближи до бюджета ти.
В БГ го няма 2ра употреба, защото който си го е купил, не го продава дори и да мине на огледални (като мен).
Аз имам и dslr - 80D на Canon, смело мога да кажа, че това е по-доброто за любителски нужди. Малко, но има всичко на един DSLR - голям сензор, стабилизация (нужна ти е), светла оптика и т.н.
Другия огромен плюс е, че с това можеш да правиш страхотно качество видео. Наистина много добро.
Движещия се дисплей е супер необходим също.
Недостатъците му за теб са пренебрежими. Няма визьор, но и доста време няма да ти трябва.
Снима RAW и имаш всички ръчни режими на DSLR, с които да се учиш.
Лимитът му ще стигнеш само ако много се зарибиш, изкараш курсове и т.н.
Дори и тогава да си вземеш нещо по-добро (минимум 2к лв са ти нужни), ще си го запазиш! Гарантирам!
п.с. не те карам да взимаш точно този модел, но е една добра начална точка. Прочети с какво го сравняват (има модели на Sony и т.н.) и си избери. Гледай ревюта, сравнителни тестове и те така. Няма нещо, което е най най. Винаги е средно от цена, качество и нужди.