Ха,интересно.От скоро с приятелката ми живеем в наследствено жилище и от време на време се чува подобно "мяукане" все едно мишка се е приклещила .В началото си мислехме,че е от някой смартфон,или че има мишле,а то какво било.Явно и при мен е от бойлера,но го прави много рядко и е само по веднъж.Има дни,в които не се чува изобщо.
За точна диагностика е добре да се уточни и изчисти максимално звука.Мишката до колкото знам не мяука,а цвърчи.Цвърчене като звук от бойлер насочва към съвсем друг проблем.А и не е възможно да се обърка коте с мишка например.
Последните модели възвратни клапани са изработени така, че ако по някаква причина при загряването на водата в бойлера не се отвори предвидения отвор, да отвори системата в посока към студената магистрала. Точно тогава се чуват тези звуци. Т.е. връщането на топла вода обратно през клапана към захранващата тръба. Есента издържах само 2 дена тия звуци и го смених и пак същия кур. Като го разглобих ми стана ясно де е заровено кучето. Охлабих малко една пружинка и до там с мишките и котките.