Здравейте колеги. Закупих един видеорегистратор от Кауфланд, знам ще кажете че от там само боклуци, но така съм решил, и това е, няма да обяснявам защо, всеки много добре знае. Пише че работи с карта памет до 32 гб. Днес реших да го пробвам но без да поставям карта памет защото в момента нямам такава. Та, натискам POWER бутона, но така и не се включва. Включил съм кабела в запалката, старата ми запалка не работеше, или по-точно работеше но в нея беше останала една пластмаса от разклонител с 3 гнезда, и си мислех че не работи, и я смених. Та, запалката ми работи, пробвам я с друг консуматор така че съм сигурен че тя работи. Но пак не се включва камерата. Предполагам всички видове регистратори работят на един и същ принцип, затова смятам че някой който е ползвал макар и различен модел, ще може да ме светне. Та, въпроса ми е, да не би регистратора да не може да работи изобщо без карта памет, и затова да не иска да се включи, или просто съм попаднал на неработещ артикул. Да знам да отивам да го сменя с друг, или направо да го връщам и да си вземам парите обратно. Благодаря предварително за отговорите. Прилагам и малко снимки на регистратора, цената от табелката е стара, сега е 33.60 лв.
https://imgur.com/a/ktndMgA
Въпрос за Видеорегистратор
Re: Въпрос за Видеорегистратор
По-скоро не работи без карта. Ама ако е нещо наистина за такива пари под 50 лева - връщай, защото ефект от него няма да видиш и няма да ти е полезен.
- IcoMk3
- Автомобил: VW Golf Mk4
- Двигател: AHF 1999
Благодаря за отговора. Утре най-вероятно ще взема отнякъде карта за проба, и ако не тръгне и с нея, го връщам.
Принципно техниката от Кауфланд не е толкова лоша - хубавото й е, че е ако има проблем директно заменят, не се занимават със сервизи и ремонт. Обърни внимание какъв клас карта памет иска, защото повечето регистратори искат поне клас 10, заради скоростта на четене и писане.
С връщането нещата стоят по различен начин, там можеш да се възползваш само в 14 дневен срок.
Иначе по същество с регистраторите - аз си взех един от алито за 35 лв, марка Kawa, 2К резолюция и си върши перфектно работа за парите си. Номерата се виждат, нарушенията също.
С връщането нещата стоят по различен начин, там можеш да се възползваш само в 14 дневен срок.
Иначе по същество с регистраторите - аз си взех един от алито за 35 лв, марка Kawa, 2К резолюция и си върши перфектно работа за парите си. Номерата се виждат, нарушенията също.
Принципно е по-добре от алиекспрес за тези пари от колкото от кауфланд. За тези продукти, това че имаш гаранция - не те топли, когато самият артикул е смотан. Колегата ти е направил сравнение с неговата. Т.е. твоята да струва 34лв в Кауфланд, значи еквивалента и в Алиекспрес е 15лв - прави си сам изводи колко е читава. Ако е значително по-скъпа, по-добре да имаш ЕС гаранцията.
Не е въпроса да може да снима и веднъж да видиш, че всичко е наред. Софтуера не трябва да забива. Камерата не трябва да прегрява. Трябва да може да се пуска при всяко подаване на контакт и т.н.
Колегата да потвърди, но според мен https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... ry_from%3A това е неговата камера. Както виждаш вече не струва толкова колкото е казал, но е доволен. Вдигни бюджета - прежали гаранция и си вземи нещо работещо.
При дашкамовете двете основни неща (сензор и CPU) се правят от много малко фирми - т.е. всички останали просто си правят кутия и изводи + тук таме да пипнат евентуално менюто на камерата, но отдолу всичко е 80% еднакво. Та в този ред на мисли, важно е да кажеш за какво я търсиш.
Ако няма нужда да може да записва хубав образ вечер и при ниска светлина, можеш да си вземеш някоя доста смотана.
Хубава практика преди да монтираш е просто да я сложиш през стъклото и да я пуснеш да записва и да видиш записа и прецениш. Окей ли ти е или не. Това е когато имаш възможност да я върнеш на търговеца. С нещата от Алито - ако не ти харесва, трябва да я пускаш в продавалници, о ел екс, фейсбук групи и т.н.
https://www.emag.bg/avtomobilna-kamera- ... D7G6Q7MBM/ Ето тази Viofo A119 е добър избор, когато имаш бюджет. /Не е задължително да е от емаг - можеш да си разгледаш при търговците/
Не е въпроса да може да снима и веднъж да видиш, че всичко е наред. Софтуера не трябва да забива. Камерата не трябва да прегрява. Трябва да може да се пуска при всяко подаване на контакт и т.н.
Колегата да потвърди, но според мен https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... ry_from%3A това е неговата камера. Както виждаш вече не струва толкова колкото е казал, но е доволен. Вдигни бюджета - прежали гаранция и си вземи нещо работещо.
При дашкамовете двете основни неща (сензор и CPU) се правят от много малко фирми - т.е. всички останали просто си правят кутия и изводи + тук таме да пипнат евентуално менюто на камерата, но отдолу всичко е 80% еднакво. Та в този ред на мисли, важно е да кажеш за какво я търсиш.
Ако няма нужда да може да записва хубав образ вечер и при ниска светлина, можеш да си вземеш някоя доста смотана.
Хубава практика преди да монтираш е просто да я сложиш през стъклото и да я пуснеш да записва и да видиш записа и прецениш. Окей ли ти е или не. Това е когато имаш възможност да я върнеш на търговеца. С нещата от Алито - ако не ти харесва, трябва да я пускаш в продавалници, о ел екс, фейсбук групи и т.н.
https://www.emag.bg/avtomobilna-kamera- ... D7G6Q7MBM/ Ето тази Viofo A119 е добър избор, когато имаш бюджет. /Не е задължително да е от емаг - можеш да си разгледаш при търговците/
Същата е. Работи вече над 6 месеца без забележки, прави си записи по 3 минути, като сама си трие първите, за да прави място за новите. Има си приложение да се свържеш с регистратора през Wifi.
По повод на свързването - за моята съм пуснал USB от медията, което пали регистратора с медията, т.е. с всяко палене и гасене на колата. Има и начин да се свърже да записва ако усети движение пред колата или ако колата се разклати(едва ли не, да я обират), но ако ще се ползва и за това, не бива да се разчита на такава камера в бюджетния клас - я запис няма да е направила, я акумулатора ще източи.
По повод на свързването - за моята съм пуснал USB от медията, което пали регистратора с медията, т.е. с всяко палене и гасене на колата. Има и начин да се свърже да записва ако усети движение пред колата или ако колата се разклати(едва ли не, да я обират), но ако ще се ползва и за това, не бива да се разчита на такава камера в бюджетния клас - я запис няма да е направила, я акумулатора ще източи.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”