Здравейте, търся препоръка за читав 5g рутер. Оптималното между цена и качество.
Мерси
Препоръка за 5G рутер
Re: Препоръка за 5G рутер
За домашно ползване - TP LINK Archer, с 4те антени е предостатъчен.
Много е важно преди него обаче какво влиза.
Много е важно преди него обаче какво влиза.
Това май не е 5G, а само wifi. Аз търся нещо, което му се слага сим карта и се връзва на 5G с оператора. После пуска wifi.
Примерно archer nx200 ще свърши работа, но е много пари...
Примерно archer nx200 ще свърши работа, но е много пари...
A, така кажи. Това, което търсиш е бисквитка.
Иначе цитираният от мен арчер пуска и сигнал на WiFi на 5G честота, и аз затова реших, че това търсиш. Не мога да съм ти полезен в този случай.
Иначе цитираният от мен арчер пуска и сигнал на WiFi на 5G честота, и аз затова реших, че това търсиш. Не мога да съм ти полезен в този случай.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Къде ще се използва ? Ако е в някое забутано кътче на страната къде едвам има обхват, тази бисквитка няма да ти свърши работа. Ще трябва да е нещо с външна антена.
Ще се ползва на място, където с телефон се хваща 5G.
Такива бисквитки продават ли се свободно или само от оператор се взимат с договор? Не намирам онлайн...
Такива бисквитки продават ли се свободно или само от оператор се взимат с договор? Не намирам онлайн...
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Бисквитки до сега на 5G не съм виждал.
До каква сума търсиш рутер, защото хвърлих един бърз поглед в амазон рутер на 5G Celluar и цените се въртят около 400 евра и нагоре, което е малко неоправдано лично според мен.
Защо не искаш 4G, по точно защо искаш конкректно да ползваш 5G?
Каква ти е идеята, сподели малко повече информация.
До каква сума търсиш рутер, защото хвърлих един бърз поглед в амазон рутер на 5G Celluar и цените се въртят около 400 евра и нагоре, което е малко неоправдано лично според мен.
Защо не искаш 4G, по точно защо искаш конкректно да ползваш 5G?
Каква ти е идеята, сподели малко повече информация.
Трябва ми за работа. В момента съм с 4g/LTE рутер, но в пикови часове мрежата се пренаселва и скоростта пада много, до 2-3 мбпс съм засичал. През телефона се закачам на 5g и дори в пиковите часове не пада под 30-40 мбпс. Само че му стопявам лагерите... А и не държи толкова стабилна wifi връзка, колкото един рутер.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
ZTE MC7010
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
VWGT написа:Трябва ми за работа. В момента съм с 4g/LTE рутер, но в пикови часове мрежата се пренаселва и скоростта пада много, до 2-3 мбпс съм засичал. През телефона се закачам на 5g и дори в пиковите часове не пада под 30-40 мбпс. Само че му стопявам лагерите... А и не държи толкова стабилна wifi връзка, колкото един рутер.
Ясно, ами реално ако не ти се дават 400 + евра, които аз не бих дал, варианта ти е по евтин рутер с Dual WAN и през юсб да му вържеш евтин телефон който поддържа 5G.
Вкъщи така го ползвам за бекъп вариант на интернета.
В момента с какъв рутер си, има ли DualWAN за да го тестваш така?
И на мен не ми се дават толкова пари. На тези цени вече и старлинка е опция.
В момента съм с olax 4g.
ZTE mc7010 го намерих за 150 евро с доставка до бг, което за сега е най-добрата цена за 5г рутер.
В момента съм с olax 4g.
ZTE mc7010 го намерих за 150 евро с доставка до бг, което за сега е най-добрата цена за 5г рутер.
- dontaskdontsay
Имам един ZTE mc7010 от Yettel. Не знам дали може да се използва и към друг оператор. Ако проявяваш интерес кажи и ще пратя снимки 

Ако е отключен и работи проявявам :) Гледам, че модела е за външен монтаж. Вътре в сграда хваща ли? Има ли собствен wifi или трябва по utp да се върже с друг wifi рутер?
@vasseto мс801a или 888/9 са доста по-евтини от мс7010, това значи ли, че са по-лоши?
@vasseto мс801a или 888/9 са доста по-евтини от мс7010, това значи ли, че са по-лоши?
- dontaskdontsay
Нямам идея дали е отключен за другите оператори. Ще го тестваш и ще се разберем.
Иначе е пълен комплект и върви с втори рутер с двоен WAN.
Има си POE захранване и фабричен пач към 10 или 20м за външен монтаж.
Иначе е пълен комплект и върви с втори рутер с двоен WAN.
Има си POE захранване и фабричен пач към 10 или 20м за външен монтаж.
ок, мерси за предложението. За сега ще се насоча към модел allINone за вътрешна употреба и монтаж.
Лек ъпдейт, закупих zte мс888, който върши перфектна работа. Мерси на всички за коментарите.
Лек ъпдейт, закупих zte мс888, който върши перфектна работа. Мерси на всички за коментарите.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”