Избор на надеждна съдомиялна машина

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Re: Избор на надеждна съдомиялна машина

Мнениеот fur1ous » Пон 08 дек 2025 10:22

И аз напомням,че филтри има и те се чистят поне веднъж в месеца, че един път ходих в едно приятелче и се заговорихме той даже не знаеше че има филтър. Машината беше работила около година без почистване на филтъра и беше нещо страшно. Грозна гледка. :mhihi

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 11 дек 2025 13:45

Благодаря, за филтрите знам, той май при мен всъщност е само един и се намира на дъното на съдомиялната. Аз бях малко против покупката, но сега не я спираме на 2 максимум 3 дена и я пускаме на 60 минути, справя се доста добре към момента, пробвах и с таблетки 3 в 1 на W5, не намирам разлика в измиването на съдовете - или поне не осезаема, но както казва една съседка гела излиза (на W5) доста по-скъпо удоволствие, а тия марковите още по. Но...............а бе добре послушах жената................:)

humanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот humanic » Чет 11 дек 2025 13:47

Некои хора си миха джантите в съдомиялна под претекста, че миялната е за миене на всякакви предмети, иначе за какво съм я купил :)

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 11 дек 2025 14:38

Хахахахаххааха интересно, ще пробвам с моите ама не мисля, че ще побере 17-ки :)

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 11 дек 2025 20:19

Мини на 14-ки.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Чет 11 дек 2025 21:10

Миенето на алуминиеви предмети в съдомиялна машина съсипва въпросните предмети. Но пък върши чудеса за стъкла на фарове :c020 .

Между другото забелязвам, че масово в този форум мъжете управляват съдомиялната в къщи. :mhihi . И аз съм от това число. :mhihi

Сега по същество по темата:
Къси програми с ниска температура на водата са само за чаши и само за течен препарат.
Чинии оцапани с манджа, тенджери и тави на дългите програми с таблетка и температура 65 -75°С.
Остатъците по съдовете да се забърсват (или изстъргват, яко е загорял боба) , иначе ще ги пускате пак!
Пак по темата с остатъците: семките от пипера и доматите в шопската салата запушват отворите на перките и те не пръскат правилно или дори спират да се въртят и чиниите остават мръсни Забърсвайте ги, преди да ги сложите в машината!
И измивайте филтрите преди всяко пускане на машината! Значително по-лесно се мие получист филтър. :c020

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 12 дек 2025 7:43

Полезно инфо, иначе вътре слагам САМО мръсни чинии и тави и посуда, като под "мръсни" визирам това, че ако ги видиш са чисти на пипане са блажни, тоест махнато е абс.всичко от тях, дори и мазнината (ако е неква манджа), да не говорим за семки от чушки, люспи от домати, еле пък кости от риба например или по-големи хранителни остатъци. Винаги - дори и преди да ги мием на мивката минаваме всички съдове с кухненска хартия и обирам всичко до такава степен, че остава само да се измият с препрат и гъба.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 12 дек 2025 10:01

goppa написа:И измивайте филтрите преди всяко пускане на машината!

Това е малко прекалено :mhihi

Звучи ми като да си сменям въздушния филтър на колата преди всяко каране :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”