Здравейте
Имах пратка със срок до 06.04, като 3-4 дни преди това исках удължаване на срока, но не го получих. На 09.04 отворих диспут и сега продавача иска да променя причината на "Personal Reasons" и съм щял да си получа парите. Да я променям ли ?
Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Re: Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?
Не.Пиши си го точно както е и пак ще си получиш парите,но не от продавача,а от системата на Али.
Аз пък забелязах, че когато оставиш 'additional feedback' не можеш да смениш бройката звезди, която даваш. И ако е негативен, само можеш да разчиташ някой да го прочете. Но това не намаля рейтинга на продавача
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Feedback-а с допълнителен коментар е най-полезен и четен. Иначе преди можеше да променя рейтинга, но само към по-висок. Сега вече съвсем не може.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
https://www.aliexpress.com/item/3296116 ... 4c4dSNRVxM
Това нещо от 115 части дойде днес. Приятно изненадан съм. Поръчано за 14$ с безплатна доставка с SFexpress. Дойде за 33 дни.
Само да вметна за разбирачите по бързи препоръчани пратки. Тази е поръчана на 10.03 и е получена днес. Друга с Aliexpress Standart Shipping, поръчана на 08.03, с EDI 18.03, още не е влязла в БГ.
Това нещо от 115 части дойде днес. Приятно изненадан съм. Поръчано за 14$ с безплатна доставка с SFexpress. Дойде за 33 дни.
Само да вметна за разбирачите по бързи препоръчани пратки. Тази е поръчана на 10.03 и е получена днес. Друга с Aliexpress Standart Shipping, поръчана на 08.03, с EDI 18.03, още не е влязла в БГ.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:Имам следното питане - възможно ли е да поръчам нещо с Aliexpress Standart Shipping, а тракинг-номерът да е само с цифри? Сефте ми се случва това - винаги има по някоя буква отпред или отзад.
Дай номера и ще ти кажа

Barboukov написа:https://www.aliexpress.com/item/32961167903.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.555e4c4dSNRVxM
Върши ли работа гъвкавия удължител?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, пробвах го. Почти на 180 градуса развих винтче.
- slavi3331
- Автомобил: голф 3
- Двигател: 1600
Имам една направена поръчка на 01.02,която е изпратена на 05.03 и все още не е тук.Периода за доставка 30-50дни от кога да го броя?От дата на поръчката или от датата на изпращане? RB918128735SG Ми е тракинг номера.Това ми е първата пратка която се е забавяла толкова много..
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Срока за доставка е времето между изпращането и получаването на пратката. В твоя случай от 5 март.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Бъдете търпеливи - все пак виждате, каква е ситуацията. Има много отменени полети и пратките понякога ще закъсняват.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
slavi3331 написа:Имам една направена поръчка на 01.02,която е изпратена на 05.03 и все още не е тук.Периода за доставка 30-50дни от кога да го броя?От дата на поръчката или от датата на изпращане? RB918128735SG Ми е тракинг номера.Това ми е първата пратка която се е забавяла толкова много..
Брои се от момента на създаване на логистична поръчка. От 25 февруари броиш. Т.е. на 27 април ще можеш да отвориш диспут за недоставена пратка в срок.
Аз смятам вече да чакам последния момент преди да оставя първия коментар, защото после бройката звезди не може да се променя. А от тях зависи рейтинга на продавача
- DAJelev
- Автомобил: VW Passat Variant Highline
- Двигател: DFCA 2016
Имайте в предвид, че в момента, поради слижната ситуация от влизането на пратката в БГ, до получаването й във вашия пощенски клон има доста голямо забавяне, което също не е по вина на китайчетата. Аз винаги пускам молба за удължаване на срока на защита от 30 до 60 дни и чак тогава пускам диспут.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
С тези диспути само ще вдигнете цените за доставка до нашата страна 
Като видят че българите масово им отварят диспути, ще започнат да се презастраховат чрез високи такси за доставка.
Чакали сте 30-40 дни, значи не ви е спешно и можете да удължите срока. Ако сте толкова на зор то тогава си пуснете експресна доставка.
Аз лично давам оценка само за качеството на стоката. Път време няма така че не го включвам в оценката. Може да добавя в коментара че се е забавила но пак давам 5*

Като видят че българите масово им отварят диспути, ще започнат да се презастраховат чрез високи такси за доставка.
Чакали сте 30-40 дни, значи не ви е спешно и можете да удължите срока. Ако сте толкова на зор то тогава си пуснете експресна доставка.
Аз лично давам оценка само за качеството на стоката. Път време няма така че не го включвам в оценката. Може да добавя в коментара че се е забавила но пак давам 5*
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”