Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Мнениеот bobocamaro » Пон 21 фев 2011 16:16

bobidi написа:Да беше чул за какво става въпрос, вместо да те гони параноята.Къде видя измама не разбрах.

Отговора на въпроса ти: не, не съм видял измама. Просто треснах телефона, преди да ме "въобразят" в нея. А, също и нямам желание да "чувам" оферти по телефона.
Това във връзка с понятието "договор от разстояние'- справка първа страница от темата.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 21 фев 2011 19:42

bobidi написа:Да беше чул за какво става въпрос, вместо да те гони параноята.Къде видя измама не разбрах. Вероятно са искали да ти предложат новите си пакетни услуги(домашен, мобилен тел, интернет и TV-ти избираш кои да ползваш). Сделката не е финализирана но услугите се предлагат вече. Не работя в МТел нито в мегалан, ползвам услугите им разделно за сега(мегалан- ТВ+НЕТ, МТЕЛ-мобилни телефони) и нямам забележки.

Не става въпрос за измама, а за нахалство. Утре мтел може да започне да продава перални, хладилници и кафе машини - трябва ли да ми звънят да ми предлагат "много изгодна оферта"? Това е гласов спам така да се каже. Разбирам да плащат на абоната по 1лв/мин като му звънят за такива неща или поне да обявят спам-номер - човек да знае да не му вдига.

В добавка - както мислиш, че не е измама съм сигурен, че ще има 1-2 годишен силно обвързващ договор, който не може да прекратиш току така и се подновява автоматично. Уж се отказват от автоматично подновяващите се договори, но става дума за GSM услуги - тук не им пречи да го прилагат тепърва.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 21 фев 2011 20:48

Колега че са досадни не споря, то и sms-те с рекламите са същата простотия. Не си купувай ситроен че имат навика да звънят да те питат колко си доволен от сервиза.

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Сря 23 фев 2011 17:52

От в*вакома вече за 8-ми път звънят на домашния да вкарват оферти за "Подарък" жичен апарат :063:
Последното обаждане беше предималко и като и казах на тая, че ми звънят за 8-ми път и взе да се смее. :screwy
По-лошото в случая е, че като звъннат на някой възрастен човек и като му кажат подарък и понеже възрастните хора са по-наивни и доверчиви, цъфват с 1 година договор към в*ваком.

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Сря 23 фев 2011 18:14

Да ,от "вива" и на мен ми бе дошло до гуша от техните обаждания да съм си подновил договора и да си получа подаръка,(остарял модел Алкател), който върви с карта за 3лв. разговори и после трябва или да презареждаш или да минеш на тарифен план :wink:
И понеже вече се бях видял в чудо отидох и си поднових договорът тъй-като пощата ни е към тях , и си взех и подаръка който така и си стои, а картата ми я активираха сами въпреки че след поставянето трябваше аз да се обадя за активациата :wink:
Сега се чудя след излизането наяве на тези шмекерии от страна на другите оператори, дали няма да осъмна някой ден с някоя честитка от пощата, за плащане на някаква набъбнала с времето сметка , без да съм използвал тази карта :horror:

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 09 мар 2012 17:20

Внимавайте с Виваком!!!
Днес отидох да прехвърля домашния телефон на мое име. Всичко точно. Пишат договора. Изрично казвам, че искам да е за 1 година. Те естествено ме омайват да е за две.
Дават ми бумагите - и какво да видя scare

никъде няма срок на договора.

Любезно ми обясняват, че понеже този план дето го искам се предлага само за една или за две години и не е необходимо да се пишело в хартиения вариант.
Скръстих аз ръцете на буква Ф :beat_butt2 и поисках да дойде управителя.
Оказа се, че не се пишело в договорите СРОК, такава им била компютърната система и толкоз.
maikomila
Пък като им рекнах, че ей сегичка подавам жалба в КЗП, защото е незаконно да се подпише договор без изрично упоменаване на срока, набързо се намери начин - анекс с упоменаване на 12 месечен срок на договора.
Ей така за малко щях да си изгоря с още поне една година робство.Тъй че - внимавайте! Виваком са измамници на дребно.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 09 мар 2012 17:25

Те сами са си усложнили ситуацията. Работил съм със система на Мтел и там не излизаше продължителността на договора, но това се пишеше на ръка и не е било проблем. Като го има и написан на ръка и подписан и то двете страни то си важи и без анекси и други подобни.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 09 мар 2012 17:28

vwfena написа:Те сами са си усложнили ситуацията. Работил съм със система на Мтел и там не излизаше продължителността на договора, но това се пишеше на ръка и не е било проблем. Като го има и написан на ръка и подписан и то двете страни то си важи и без анекси и други подобни.

За мен е все едно как ще го напишат, но поне да го има. Ами ако не бях обърнала внимание?
Особено след като чаках над 20 минути докато пишат и бришат по компютрите си. Нормално е да му писне на човек и да гледа да подпише и да си ходи. След като преди това всичко бяхме разяснили.

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Съб 10 мар 2012 7:56

Здравейте,
Абонат съм на Вивател и от два дни ми се случва следното. Два - три пъти на ден ми се звъни и докато вдигна се прекъсва.Звъни се от 0879920001. След третото позвъняване го набрах. От другата страна "Вие се свързахте с....." като чух това веднага затворих.Опасявам се, че е поредната измама с импулсен тел. или нещо подобно макър, че после съжалих че не изслушах до край с кой съм е свързал.
Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 10 мар 2012 8:30

Май се обаждат да те зарибяват да подпишеш по-хубав договор с по-изгоден план и 1 000 000 минути за разговор.

Stif написа:Здравейте,
Абонат съм на Вивател и от два дни ми се случва следното. Два - три пъти на ден ми се звъни и докато вдигна се прекъсва.Звъни се от 0879920001. След третото позвъняване го набрах. От другата страна "Вие се свързахте с....." като чух това веднага затворих.Опасявам се, че е поредната измама с импулсен тел. или нещо подобно макър, че после съжалих че не изслушах до край с кой съм е свързал.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 10 мар 2012 8:34

това че няма срок на договора за мен си е предимство,не виждам защо искаш изрично да се заробваш за 1 година?Така можеш да го прекратиш на 5-тия месец и няма писано нищо черно на бяло.
Аз имах разправии с нашата кабелна за такъв вид договор,в който аз плащам 40лв,а за същата услуга новите абонати плащат 27лв.Плащах ама ме доядя,изчаках да изтече договора и преподписах на новия евтин вариант.На втория месец отидох да им върна рутера и да кажа,да ми спират сигнала-няма да плащам и се местя.3 месеца не спряха нищо и почнаха да ми пращат смс че дължа пари/за тези 3 месеца/.После почнаха и да ми звънят от централата в София.Всеки месец различен служител ми обяснявя любезно,че дължа неустойка по договора...Аз също любезно им предлагам да ме съдят,понеже пари няма да дам за нещо,дето не го ползвам.Те се хващат за договора,аз пък изтъквам тезата,че са ме принудили.Ако не преподпиша си оставам на 40 лв,ако подпиша естествено,че е с договор.Аз съм им абонат от самото начало-20 години може би и те да ми извизват ръцете като лоялен клиент и редовен платец.Да се съдим викам и толкоз.Смениха тактиката да им платя за тези 3 месеца като видяха,че този договор всъщност сами са го дескридитирали.Ами казах,нали ви върнах модема,казах ви да спрете кабелната-аз не съм ги ползвал,не ме интересува че е имало сигнал примерно.Оставиха ме на мира.
Та с тея моилни оператори е същото.Въобще не им искам договорите,ама те ги правят за да може да те доят ако го прекратиш или по точно да те е страх да го прекратиш и да плащаш нещо дето не ползваш.Знам,че ще отпаднат тея глупости но въпроса е кога?Да ме съдят,те са нелоялни.Тяхното оправдание е че за нови клиенти нали разбираш.А за старите лоялни кадри,дето заа 100 години не са закъснели с 1 фактура даже какво им се полага???Ами съжаляваме,ако искате това трябва да си купите още една карта....бул шет...

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Нед 11 мар 2012 17:09

Трети ден продължава да ми се звъни от горния ноомер и се затваря преди да вдигна.
На никой ли не му се е случвало такова нещо?

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 11 мар 2012 23:34

Stif написа:

Трети ден продължава да ми се звъни от горния ноомер и се затваря преди да вдигна.
На никой ли не му се е случвало такова нещо?

И на мене ми се случваше на 2-3 пъти, и последния път като вдигнах отсреща записан глас ми каза вие се свързахте с центъра за лоялни клиенти на виваком. И веднага ми вдигна оператор и почна да ме зарибява да сключа договор, и че ще ми пратят телефон на дом. адрес, тъй като в момента не съм обвързан срочно. Казах и че за момента не се интересувам и това беше...

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 12 мар 2012 7:44

Uneek написа:
Stif написа:
Stif написа:И на мене ми се случваше на 2-3 пъти, и последния път като вдигнах отсреща записан глас ми каза вие се свързахте с центъра за лоялни клиенти на виваком. И веднага ми вдигна оператор и почна да ме зарибява да сключа договор, и че ще ми пратят телефон на дом. адрес, тъй като в момента не съм обвързан срочно. Казах и че за момента не се интересувам и това беше...

При мен е по-различно.Звънят ми, като вдигна вече е затворено.Явно искат аз да се обадя, което и направих ама като ми се обади оператор "вие се свързахте с...." затворих защото се страхувам да не е импулсен тел.Между другото вече 4-ти ден продължават да ми се звънят!!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 12 мар 2012 12:44

прати обратен смс със съдържание "стоп"да видим какво ще стане

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”