Анкета: марка лаптоп, мнение

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Каква марка лаптоп притежавате?

Acer
52
18%
Alienware
1
0%
Apple Macbook
8
3%
Asus
39
14%
Compaq
7
2%
Dell
42
15%
Fujitsu (-Siemens)
6
2%
Gateway
0
Няма гласове
HP
50
17%
Lenovo (IBM)
22
8%
Medion
0
Няма гласове
MSI
6
2%
Packard Bell
4
1%
Panasonic
0
Няма гласове
Samsung
3
1%
Sony Vaio
11
4%
Toshiba
33
11%
Друга
3
1%

Общо гласове: 287
Потребителски аватар
KRadkov
Автомобил: Volvo S40
Двигател: AWD T5
Контакти:

Re: Анкета: марка лаптоп, мнение

Мнениеот KRadkov » Сря 12 окт 2011 9:37

Ползвам HP Pavilion G7-1000EQ и HP Pavilion Dv6 1030EQ (предишния ми, който е на приятелката сега), преди тях HP Pavilion DV6000 и преди доста веме още един служебен HP Pavilion DV нещо си.

Много съм доволен от марката и серията като цяло, производителността и екраните. Да си призная ми е приятно от време на време да пускам от новите излизащи игри и до сега не съм имал проблеми. Като + на този с който работа сега мога да посоча наличието на вградена и отделна видео карта, които могат да се контролират отделно в зависимост от нуждите (производителност/време за работа на батерията).

Като цяло проблемни са излизали единствено WiFi-то на по-старите и то след 3-та година.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 04 апр 2012 20:48

Днес борих една Тошиба Сателит:

Да направиш едно почистване е почти същия ужас като при ХП Павилион DV6000 само дето не се сваля охладителя:
Изображение

Въпреки следващата картинка лаптопа е работил :shock
Изображение

Това за момента е най-затлачения който съм отварял.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 05 апр 2012 7:10

maikomila
Шокиращо!

Служебен или женски? (или и двете?)

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 05 апр 2012 7:37

radi_nrj написа:Днес борих една Тошиба Сателит:

И на мен ми предстои подобна борба с една ТС M200, ама като знам, че поне на пръв поглед трябва да я отварям цялата, вероятно заради подобен "пуловер", все ме мързи. Нещо не ги мислят тия лаптопи, ама никак...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 05 апр 2012 8:09

А как да ги измислят :lol:
Мислят ги и още как, ама всяко нещо има и предимства и недостатъци...
Няма друг начин да "разгънеш" толкова площ за охлаждане в рамките на 4-5 кв.см.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 05 апр 2012 8:16

Haralampi написа:Няма друг начин да "разгънеш" толкова площ за охлаждане в рамките на 4-5 кв.см.

Имах предвид там, където е вентилаторът, да направят капаче, а не да трябва да отваряш чак до дъното...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 05 апр 2012 8:30

slimmer написа:
Haralampi написа:Няма друг начин да "разгънеш" толкова площ за охлаждане в рамките на 4-5 кв.см.

Имах предвид там, където е вентилаторът, да направят капаче, а не да трябва да отваряш чак до дъното...

Aaa, ясно.
Някои са помислили за лесен достъп (Vaio).
Но е ясно, че не бива да е прекалено лесен... иначе
1. Всеки ще бърника и после "ама вентилатора ми издава странни звуци"
2. Нали трябва да печелят и от поддръжка/сервизиране ;)

С автомобилите не е по-различно ;)

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 05 апр 2012 8:43

Haralampi написа:Някои са помислили за лесен достъп (Vaio).

Както и някои HP Compaq серии (сваляш клавиатурата и ... воала), Lenovo G5** (4 винтчета и виждаш RAM, wifi, вентилатор), някои MSI-та (поне това им е хубаво...).
Haralampi написа:Но е ясно, че не бива да е прекалено лесен... иначе...

Не съм съгласен. Ако знаеш какво правиш, няма да имаш проблем. Ако не знаеш, ще си носиш отговорността (и сервизите им пак ще имат работа). Но да ме ограничават за нещо, което трябва да се прави сравнително често...
Същото е и с колата: Ако знаех, бих си разглобил и нея, понеже предпочитам да знам кое как дали и защо работи и в какво състояние е, а не някой да каже нещо и да ти вземе парите без особени основания за това. Но не го правя, понеже не знам какво правя и не ми се носи отговорност (понеже там и човешки животи са застрашени ако нещо не е както трябва). Най-много да си сменя въздушния филтър или акумулатора, някоя крушка или неважен чарк, но за повече от това нямам знанията. Както и ако не мога да сменя нещо по някой лаптоп, пращам хората при някои по-знаещи. Но ако сравниш вентилатора с въздушния филтър на колата (и двете като се запушат им е зор на машините) - е да ми затрудняват достъпа до него е леко идиотско...

За сервизите: Сещам се за официален сервиз на Тошиба... при тъмен екран, се носи при тях - диагноза нов панел - 600 лв. Викам си "Бе я да го погледна", намираше ми се едно CCFL-че наоколо със същия размер, сложих го и оправихме проблема за 30 лв... Предполагам, че и в автосервизите е нещо от сорта... Не говоря за всички, естествено.

Последна промяна от slimmer на Чет 05 апр 2012 8:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Чет 05 апр 2012 8:50

LenovoIdeapad Y570 върши ми перфектна работа.Беше с най-доброто отношение цена/производителност като го купувах.Останах с убеждението, че е много удобен и здрав(перфектна клавиатура,батерия,охлаждане...за сега mhihi mhihi )
http://news.laptop.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B ... apad-y570/
Ето едно ревю, за к'во иде реч.

Последна промяна от hayabusa_gsxr на Чет 05 апр 2012 8:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 05 апр 2012 8:50

Забравяш, че всичко трябва да е с "idiot proof" дизайн, защото има много хора, които мислят, че знаят какво правят или такива, които знаят, че не знаят, но пак го правят.
После трудно се доказва дали причината е потребителя или не, а гаранцията е 2 години!
Чистенето на карантиите спада към сервизиране, което трябва да се прави само от обучен персонал, одобрен от производителя.
Това лично аз го разбирам напълно, защото могат да станат не една и две бели... непосредствена близост до процесор, дъно и т.н. и т.н.

Ако съм производител, не бих го направил по-лесно от колкото при тези, които току що споменахме - относително лесен, но не директен достъп!

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 05 апр 2012 8:51

Новия ми Probook 6460 се отваря без отвертка даже. Долния капак се сваля с едно копче точно както се сваля батерията.

Махайки капака имаш прекрасен достъп до всичко и затова на колегите от инженерния състав ще кажа :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Чет 05 апр 2012 8:56

От една година съм със Asus X52J и съм много доволен...не мисля да го сменя

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 05 апр 2012 8:59

Не забравям за idiot-proof. На старото ми MSI имаше лепенки за тази работа - скъсаш ли ги, значи си от многознайковците и гаранцията отпада. Не е особено трудно за доказване... Но никой от другите производители не съм виждал да слага подобни. И говоря за следгаранционно обслужване. Макар че и гаранционното на някои марки е едно цвете... Няма смисъл да разказвам, че ще стане много оффтопик.
Иначе и аз имам предвид, че моделите, които споменахме, са добри в това отношение.

Ради, и аз имам много добри впечатления от пробуците.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 05 апр 2012 9:03

Потвърждавам, на 6560 е по същия начин. Сваляш батерията и по аналогичен начин сваляш долния капак! :applause:

Ех, ако не бяха и тия гадни малки бутончета на стрелките... mhihi Щеше да е чудесен.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 05 апр 2012 9:34

slimmer написа:
radi_nrj написа:Днес борих една Тошиба Сателит:

И на мен ми предстои подобна борба с една ТС M200, ама като знам, че поне на пръв поглед трябва да я отварям цялата, вероятно заради подобен "пуловер", все ме мързи. Нещо не ги мислят тия лаптопи, ама никак...

За съжаление трябва да се извади и дъното от кутията защото вентилатора е от долната му страна. Нещо, което видях за първи път бе това, че за да извадиш дъното трябва да се развият 2-те винтчета на D-SUB буксата защото минаваш през метална планка, която е част от корпуса на лаптопа.

Успех

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”