Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
Re: Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?
На първо виждане процесора е по-мощен нищо, че е по-нова ревизия, HD камера, 4-in-1 card reader, Четец на пръстови отпечатъци, което си е добра благинка!
Като разбира се залагам на добрата сглобка при Леновото.
Дела също има плюсове пред Леновото като:
По-добра видео карта и 4x USB 3.0!
Това е мое мнение, и не те ангажирам с него, колега!
-
- Автомобил:
- Двигател:
pomeoo написа:На първо виждане процесора е по-мощен нищо, че е по-нова ревизия, HD камера, 4-in-1 card reader, Четец на пръстови отпечатъци, което си е добра благинка!
Така е колега,благодаря за което !
Просто ми ПИСНА!
Бях си взел HP G72 преди 2 години
640 HDD
4GB RAM,и т.н
Нямах избор,просто така се случи ,че не дадох и лев за него,а го взех от Милано,всяка година съм там.
Та,имаше само HP,а аз НИКОГА ,няма да дам пари за тая марка,освен ако не си го взема от Америка директно :)
Октомври 2011 го имах,септември ,харда ми се прецака,казаха ми ,че била от вълни,защото имам 850 вата в нас,музика :)
Уш международна гаранция и т.н ,с връзки едвам го оправиха,и подновиха харда,сега преди 2 седмици,отново харда издаде багажа,този път моя човек ми каза ,че имал много часове работа,средно на ден по 13 ,15 часа :)
Харда е Тошиба :)
Просто ми писна на няколко месеца да сменям хард,за това си търся здрава машинка която да ми върши добра работа,не мога да кажа ,че не съм роб на марките...ДЪРЖА НА ТЯХ ! Но въпреки това има и читави неща от не толкова реномирани марки:) Надявам се ме разбираш колега.И за това се допитах до вас,защото сте по на ти,с тези неща,и гледам да въведа хората които ми помагат тук,(вие) :)
Казаха ми ,че на Леново,хард дисковете били добри,не знам ,не разбирам ,а и не ме е срам да питам ! За разлика от много хора които,претендират ,че разбират а се оказва друго :)
Един колега си взе Фуджицу,сглобявано в Германия .За това питах,дали може да се намери нещо подобно,с различна марка,но пак дае от Германия,Корея,Япония или Корея :) Мислех Самсунг,фен съм на марката с Галакси с3 телефон съм,и съм мн доволен ,но за лаптопи не знам колко са добри ,а и са повече парички,за разлика от много други марки....
Извинявам се за дългият пост,и благодаря за разбирането :) Надявам се съм дал ясна представа в както затруднение съм..... :)
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
От кои други марки са пък чак толкова по скъпи?От Правец може би.
-
- Автомобил:
- Двигател:
palikari написа:От кои други марки са пък чак толкова по скъпи?От Правец може би.
Ами сравни Самсунг с цените на Тошиба например ;)
За едни и същи параметри ,кое колко струва и ще си отговориш ;)
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Как ги правите тия неща не разбирам. Сега оплю HP заради проблем със хард диск, който всъщност е Toshiba
Отделно си си купил Pavilion, който машина за забавление, а не за сериозна работа! Ако искаш стабилно HP си взимаш Probook!
При останалите марки е абсолютно същото. Имат ентъртемънт и професионални машини и като ги погледнеш уж с еднакви параметри на пръв поглед пък имат 300лв разлика в цената. После като се вгледаш по-обстойно човек открива защо pro версията е по-скъпа и си оправдава цената напълно. Да започнем с нещо адски просто като поддръжката, твоя HP pavilion трябва да се разглоби абслоютно целия за да се почистят вентилатора и радиатора от прах, а моя Probook се отваря ей така:
При Делл Vostro и Inspiron са ниските класове, а Latitude е високия клас (XPS и Alienware не ги броя в класацията, че са от 2 бона нагоре).
При Lenovo Idea Pad е ширпотребата, Различните серии Think Pad формират високия и средния клас.
Тук става въпроси за машини с една и съща марка, които може да имат огромна разлика в качеството на изработка в зависимост от това към каква група клиенти са таргетирани.

Отделно си си купил Pavilion, който машина за забавление, а не за сериозна работа! Ако искаш стабилно HP си взимаш Probook!
При останалите марки е абсолютно същото. Имат ентъртемънт и професионални машини и като ги погледнеш уж с еднакви параметри на пръв поглед пък имат 300лв разлика в цената. После като се вгледаш по-обстойно човек открива защо pro версията е по-скъпа и си оправдава цената напълно. Да започнем с нещо адски просто като поддръжката, твоя HP pavilion трябва да се разглоби абслоютно целия за да се почистят вентилатора и радиатора от прах, а моя Probook се отваря ей така:
При Делл Vostro и Inspiron са ниските класове, а Latitude е високия клас (XPS и Alienware не ги броя в класацията, че са от 2 бона нагоре).
При Lenovo Idea Pad е ширпотребата, Различните серии Think Pad формират високия и средния клас.
Тук става въпроси за машини с една и съща марка, които може да имат огромна разлика в качеството на изработка в зависимост от това към каква група клиенти са таргетирани.
Последна промяна от radi_nrj на Вто 09 апр 2013 20:32, променено общо 2 пъти.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно е прав Ради!
Както казах и преди,от леново само ТинкПад

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Само да добавя нещо за тези, които се оплакват от харддисковете... Наскоро (6 месеца) от 5 лаптопа за приятели, 2 гръмнаха от първата седмица до първия месец с лоши сектори и по-лошо (тотал щета на диска). И двата лаптопа бяха бизнес клас (пробук и тинкпад, съответно със seagate и toshiba дискове). Така че не плюйте по конкретна марка лаптопи, всичките се развалят. Просто не разчитайте много на сигурно запазване на информацията през първите 1-2 месеца и гледайте да ги понатоварите повечко веднага като ги вземете. Не че е гаранция, че ще се развали ако има нещо да се разваля, ама...
И който и хард да подложиш на каквито и да е вибрации, все ще се развали... Решението е SSD в такива случаи.
И който и хард да подложиш на каквито и да е вибрации, все ще се развали... Решението е SSD в такива случаи.
Matematiks написа:Абсолютно е прав Ради!
Само при HP elitebook е = на thinkpad T а не счупените probook!
-
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Как ги правите тия неща не разбирам. Сега оплю HP заради проблем със хард диск, който всъщност е Toshiba![]()
По реда,едно по едно :)
Хард диска е Тошиба,защо?!?!? Може да ги питаш в сервиза на HP
Не съм я оплюл марката,както прочете казах,че единствено бих си го взел от Америка ;)
Иначе да ,колкото и "ПРО" дае HP си остава HP за мен :) Мое мнение,не го налагам :)
Ясно ми е при една и съща марка ,разликата в изработка,качество,производителност и т.н
Какво казах ,предполагам си видял,НЕ ЗАВИСЕШЕ ОТ МЕН,КАКВОТО ИМАШЕ В МОМЕНТА В МАГАЗИНА ТОВА БЕ :)
Мислиш ли ,че с мои пари ще си го взема? хаха НЕ! но така се стекоха обстоятелствата :)
Както си забелязал се спрях на два лаптопа а в момента като чели вече се спрях само на този
http://www.notebook.bg/laptopi/lenovo/think-pad-edge/e530-n4f3sbm
За това писах тук,за съвети и т.н не да влизам в някакъв спор с който и да било :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
slimmer написа:Само да добавя нещо за тези, които се оплакват от харддисковете... Наскоро (6 месеца) от 5 лаптопа за приятели, 2 гръмнаха от първата седмица до първия месец с лоши сектори и по-лошо (тотал щета на диска). И двата лаптопа бяха бизнес клас (пробук и тинкпад, съответно със seagate и toshiba дискове). Така че не плюйте по конкретна марка лаптопи, всичките се развалят. Просто не разчитайте много на сигурно запазване на информацията през първите 1-2 месеца и гледайте да ги понатоварите повечко веднага като ги вземете. Не че е гаранция, че ще се развали ако има нещо да се разваля, ама...
И който и хард да подложиш на каквито и да е вибрации, все ще се развали... Решението е SSD в такива случаи.[/quote]
SSD да,парите които ще ми излезе обаче...... ся съм с 640Gb HDD.. а ако си взема лаптопа с 1T HDD
Представи си SSD к'ви пари ще ми е да ми е....... иначе си прав да :)
http://uroci.net/forum/index.php?showtopic=31395
Аз за това съм си взел отделен хард 500 GB ,но ми идва малък,и сега трябва 1 TB и би трябвало си реша проблема :)
Всеки месец на първо число формат , copy/paste на всичко ново от лаптопа на харда и това е :)
- slimmer
SSD да,парите които ще ми излезе обаче...
Като имаш проблем, почти винаги има решение. В твоя случай едно от трите:
1. Намаляш музиката.
2. SSD.
3. Купуваш си редовно нов твърд диск.
Веднъж се загледах в shock protection-а на HP Compaq нещо-си... Чист дунапрен + гума. Както между другото и на другите марки. Не знам доколко може да те спаси в твоя случай.
Да не говорим, че причината може и да е по-друга - прегряване, примерно... Ако наистина ползваш лаптопа си нон-стоп, взимай нещо по-стабилно (считай ThinkPad, Probook, Elitebook, Latitude) и вероятно ще имаш по-малко проблеми.
А и между другото единият ThinkPad, чийто диск изгърмя през първата седмица, беше точно като този, който си го харесал. Което в никакъв случай не го прави лош лаптоп!
Успех по-натам!
Оффтопик:
Всеки месец на първо число формат , copy/paste на всичко ново от лаптопа на харда и това е :)
Ъмм, ако наистина говориш сериозно: Cobian Backup, Pathsync.
- treniora
- Автомобил: Passat 3B5
- Двигател: AJM
Това не е ThinkPad, thinkpad edge = probook!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
slimmer написа:SSD да,парите които ще ми излезе обаче...
Като имаш проблем, почти винаги има решение. В твоя случай едно от трите:
1. Намаляш музиката.
2. SSD.
3. Купуваш си редовно нов твърд диск.
Веднъж се загледах в shock protection-а на HP Compaq нещо-си... Чист дунапрен + гума. Както между другото и на другите марки. Не знам доколко може да те спаси в твоя случай.
Да не говорим, че причината може и да е по-друга - прегряване, примерно... Ако наистина ползваш лаптопа си нон-стоп, взимай нещо по-стабилно (считай ThinkPad, Probook, Elitebook, Latitude) и вероятно ще имаш по-малко проблеми.
А и между другото единият ThinkPad, чийто диск изгърмя през първата седмица, беше точно като този, който си го харесал. Което в никакъв случай не го прави лош лаптоп!
Успех по-натам!
Оффтопик:Всеки месец на първо число формат , copy/paste на всичко ново от лаптопа на харда и това е :)
Ъмм, ако наистина говориш сериозно: Cobian Backup, Pathsync.
Да,наистина говоря сериозно,защото съм маниак на тема,спомени :)
За това и си взех външен хард за да копирам всичко от лаптопа(музика,снимки,инсталации)и т.н,за да мога да си ги имам при евентуален проблем с харда на лаптопа,както и стана,но слава богу ,имам всичко на харда ми.. (външния) а SSD-мисля ,че имат срок на годност...което не е за предпочитане....
Да намаля музиката ,означава да си хвърля доходите ....... което пак не става....
За Леново-то да,хареса ми бизнес клас е доколкото виждам,не знам колко ще издържи,но се надявам да е повече.....
А проблема сега бил,че от многото часове работа на лаптопа ми,(даже и да ме няма ,той си работи) е прегрял.... и върви много бавно...с 4/5 мб е копирането.... сам си представи... сега даже съм на него :)
Определено ще видя shock protection-а дали има вариант по някакъв начин да се добавят (update) още материали,неща,не знам как да ги нарека даже,за по голяма сигурност :)
Благодаря колега :)
- slimmer
Krissoriginal написа:Да,наистина говоря сериозно,защото съм маниак на тема,спомени :)
Не знам дали си разбрал, но споделих горните програмки с идеята да не копираш всичко всеки път, а само каквото е променено.
Krissoriginal написа:SSD-мисля ,че имат срок на годност...
Най-вероятно няма да стигнеш до пресрочване на годността, по-скоро цената е проблем...
Krissoriginal написа:Да намаля музиката ,означава да си хвърля доходите ....... което пак не става....
... но щом доходите ти зависят от работоспособността на машинката, по-вероятно да си струва инвестицията.
За прегряването и shock protection-а, по-добре не си прави експерименти с набутването на допълнителни неща в лаптоп. Просто споделих какво практикуват производителите, за да не се надяваш много-много, че това ще те спаси. По-скоро си вземи охлаждаща подложка с гумени подложки, която да обира малко от малко вибрациите и да ти държи лаптопа хладничък (не, че на бизнес сериите им е нужно, но не е лошо). Аз от години си ползвам Coolermaster notepal U2 и без вентилатор на текущия лаптоп (не е нужно просто). Гумираните му краища/подложки са достатъчно меки да обират малки вибрации. Може и да помогнат малко. + това може да си носиш лаптопа в него за защита.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
нищо не сте споменали за VW при лаптопите-Asus.лично моя преживя големи несгоди,но за щастие работи безотказно от края на 2009 до сега.само един пример ще дам:захранващия кабел се беше оголил,както и вътре двата проводника плюса и минуса.мързеше ме да търся нов кабел и започнаха да окъсяват двата проводника вътре докосвайки се.тоя лаптоп са изключваше принудително хиляди пъти и накрая се включи няква защита в зарядното чак,не пускаше ток,абе heavy duty use....
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”