Прав е колегата.
В момента доста граждански полети ги няма. О точно с тях пътува голяма част от пратките.
Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?
От един, два месеца вече на повечето неща които съм купувал с безплатна доставка вече е платена ,около 2, 3 долара!
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Нормално. Завишението на цените на транспорта от Китай само за последния месец е много голямо и се очаква да продължава да расте. Освен това и самия транспорт се случва доста по-бавно. Голяма част от гражданските полети са отменени, а товарните са силно разредени, персонала в складовете на куриерите (предполагам и при пощите е така) е намален, а пратки има доста повече от обичайното, поради застоя по време на вируса там.
Досега винаги съм избирал шипване от Китай. Ще имам ли проблеми с митници ако избера от Русия? Става въпрос за пратка с ниска стойност
- DAJelev
- Автомобил: VW Passat Variant Highline
- Двигател: DFCA 2016
А дали ще може да се достави от Русия. Въпреки, че има бутон за избор "Русия" на мен до сега винаги ми е давало, че не може да се достави от там.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Би трябвало все още да ти дава същото :) . Т.е. няма как да го поръчаш от там.
Вчера можеше, днес не [emoji849] и въпреки, че пише безплатна доставка, калкулира сума за нея
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Китаеца е бил объркал нещо и сега се е усетил да го поправи.
В повечето случай това с доставките от други страни са търговски трикове. Примерно виждаш обява със супер изгодна цена и цъкаш на нея. В обявата са ти изброени доставки от 3-4 различни страни като в твоя случай с Русия. Разбира се от Русия или Италия цената ще е уж с 5-10$ по ниска обаче ще ти изпише че те не доставят за България. Така в крайна сметка пак трябва да си го поръчаш от Китай на редовната цена
Смисъла на цялата операция е че китаеца те е съблазнил да цъкнеш на неговата обява и да му разгледаш магазина.
Правят го същото но не с различни страни а с цвят на артикула. Примерно обява за телефон със супер голямо намаление. Цъкаш на нея и там са изброени няколко различни цвята на телефона. С черен панел е 80$ а с всички останали цветове цената е 140$. Да ма пише че от черния са свършили бройките
Вчера друго ми направи впечатлени. Поръчвам си даден артикул и избирам платена доставка за да пристигне по бързо. (става въпрос за дребни чаркове дето 20бр. се събират в един обикновен плик за писмо но това не е от значение). Та за всяка допълнителна бройка се таксува отделна доставка въпреки че той ще ги изпрати в един общ плик. По интересното е че цената на доставка за всяка следваща бройка се увеличава с няколко цента спряло спрямо доставката за 1бр.
1бр. - доставка 1$
2бр. - доставка 2,05$
3бр. - доставка 3,10 или 3,15$ зависи вече от бройките и процента за доставката се увеличава
Кой видял видял кой не здраве да е. Така излиза че ако поръчваш всяка бройка по отделно а не на куп ще ти излезе по евтино. А накрая всичките ще ти пристигнат пак в един плик въпреки че всяка поръчка ще е с различен номер.
В повечето случай това с доставките от други страни са търговски трикове. Примерно виждаш обява със супер изгодна цена и цъкаш на нея. В обявата са ти изброени доставки от 3-4 различни страни като в твоя случай с Русия. Разбира се от Русия или Италия цената ще е уж с 5-10$ по ниска обаче ще ти изпише че те не доставят за България. Така в крайна сметка пак трябва да си го поръчаш от Китай на редовната цена

Правят го същото но не с различни страни а с цвят на артикула. Примерно обява за телефон със супер голямо намаление. Цъкаш на нея и там са изброени няколко различни цвята на телефона. С черен панел е 80$ а с всички останали цветове цената е 140$. Да ма пише че от черния са свършили бройките

Вчера друго ми направи впечатлени. Поръчвам си даден артикул и избирам платена доставка за да пристигне по бързо. (става въпрос за дребни чаркове дето 20бр. се събират в един обикновен плик за писмо но това не е от значение). Та за всяка допълнителна бройка се таксува отделна доставка въпреки че той ще ги изпрати в един общ плик. По интересното е че цената на доставка за всяка следваща бройка се увеличава с няколко цента спряло спрямо доставката за 1бр.
1бр. - доставка 1$
2бр. - доставка 2,05$
3бр. - доставка 3,10 или 3,15$ зависи вече от бройките и процента за доставката се увеличава

Кой видял видял кой не здраве да е. Така излиза че ако поръчваш всяка бройка по отделно а не на куп ще ти излезе по евтино. А накрая всичките ще ти пристигнат пак в един плик въпреки че всяка поръчка ще е с различен номер.
- DAJelev
- Автомобил: VW Passat Variant Highline
- Двигател: DFCA 2016
Аз често правя така. Понякога ми се налага да поръчам 4-5 бройки от даден артикул, но само до 2 бройки доставката е безплатна и аз ги пускам като 3 поръчки по 2 бройки и те си пристигат на куп.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
kris11 написа:Здравейте. Имам 1 питане. Срока на доставка изтича на 10.04. Да чакам ли 10.04 за отваряне на диспут или може предния ден ?
На 21-ви отворих диспут. Вчера парите бяха върнати. От пощите никакъв нишан. Явно е загубена пратката.
Re: RE: Re: Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?
Какво ти показва в тракера?kris11 написа:kris11 написа:Здравейте. Имам 1 питане. Срока на доставка изтича на 10.04. Да чакам ли 10.04 за отваряне на диспут или може предния ден ?
На 21-ви отворих диспут. Вчера парите бяха върнати. От пощите никакъв нишан. Явно е загубена пратката.

-
Повечето ми пратки направени през последните 2 месеца са в по-горният статус (същият shipping method). Явно драмата с транспорта е сериозна...
Тази си остана в този статус, а трябваше да е тук до 23 ти. Сега имам срок до 25 май да се свържа със съпорта. Смятам направо диспут да пусна, но преди това ще звънна в пощата.
Интересно, че за другата пратка получих имейл, че е влязла в България
Интересно, че за другата пратка получих имейл, че е влязла в България
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
От началото на годината насам от Али се поръчва само ако сте готови да чакате доста повече от описаното време за доставка. Пратки които пристигат навреме или по-бързо от обичайното са случайност, не практика.
-
По-скоро от февруари насам. От януари всичко поръчано е дошло.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”