Защо още използвате Internet Explorer?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: Защо още използвате Internet Explorer?
https://chrome.google.com/extensions/?hl=en
И трите ги има, ползвам първия и третия активно.
И трите ги има, ползвам първия и третия активно.
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
На хром голям смисъл от firebug не намирам, заради вградените инструменти - доволен съм от тях. Адблока ми се струва че бави зареждането на страници, но за това пък разширява възможностите за блокиране на реклами за обикновения юзър, който няма да тръгне ръчно да си пише адресите за блокиране. Разни адони за сваляне на видео... повече са от версиите на хром, че и добре бачкат. Аз използвам и един за обновяване на страници, един за gmail, разни за разпознаване на цветове и секви такива...
- Night_elf
- Рошаво мазало
- Автомобил: Vw Golf V
- Двигател: 1.9 TDI BKC
Прочетох цялата тема с голям интерес
ИЕ не ползвам от много години. Просто се научих на по-хубаво
На въпроса "Защо още хората ползват Ие" отговарям много лесно - Защото си върви с виндоус
ПП.Харесват ми споровете ви, ще следя с кеф

ИЕ не ползвам от много години. Просто се научих на по-хубаво

На въпроса "Защо още хората ползват Ие" отговарям много лесно - Защото си върви с виндоус

ПП.Харесват ми споровете ви, ще следя с кеф

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Да повдигна темата с малко сухи факти
http://www.theregister.co.uk/2011/07/29 ... iq_survey/

http://www.theregister.co.uk/2011/07/29 ... iq_survey/
It's official: IE users are dumb as a bag of hammers
100,000 test subjects can't be wrong
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Аз съм май малко поуморен от подобни спорове, а и в крайна сметка е до голяма степен въпрос на вкус и навик (за непрофесионалистите като повечето от нас тук), но конкретно на въпроса/въпросите:
Защо още ползвам IE:
Ползвам го като втори браузър след FF, защото:
1. SharePoint се размества и функционалността му е ограничена в други браузъри
2. OWA е единствено напълно функционална през IE
3. HP Quality Center e единствено напълно функционален през IE
Ако не ми бе необходимо да ползвам горните 3, най вероятно нямаше да го ползвам въобще.
Защо съм на ръба да спра да ползвам FF:
Mozilla дори и с последните си 2 версии не съумяха да оправят проблемите по браузъра!! Накъсан скролинг, натоварване на процесора при анимирани картинки (дори в момента заради емотиконите вляво, процесорът е натоварен сериозно - нещо, което не се случва в нито един друг браузър!) и други доста сериозни поне за мен проблеми с performance-а и стабилността! Едновременно с това биха ми липсвали чудесните Add-ons.
Защо никога не съм ползвал и не желая да ползвам Chrome:
Google като търсачка и Picasa мисля да са единствените им продукти, на които се доверявам.... Не ползвам и google mail и не смятам да го правя. Имам сериозни подозрения (не съвсем неподплатени) по отношение на сигурността на личните данни и fishing-а при Google Corp.
Защо не ползвам Opera като основен браузър:
Опера е третият браузър след ФФ и ИЕ, който от време на време ползвам. Харесва ми колко е бърз, лек и как всички проблеми, които срещам с ФФ просто не съществуват - гладко, пъргаво браузване, скролване и въобще работа! Удоволствие в това отношение. Харесва ми и новият, компактен дизайн.
Това, което ме спира обаче е:
1. Липсата на добавки
2. Някой глупави пропуски и недомислици в usability-то, които правят преходът ми от ФФ към Опера доста труден.
Защо не ползвам Safari:
Просто: Опитах - не ме впечатли, не видях нищо различно или атрактивно.
Въпреки това все повече ми мирише, че ще стисна зъби и ще премина към Опера, най-малкото докато Mozilla не си оправят бакийте с FF!
Защо още ползвам IE:
Ползвам го като втори браузър след FF, защото:
1. SharePoint се размества и функционалността му е ограничена в други браузъри
2. OWA е единствено напълно функционална през IE
3. HP Quality Center e единствено напълно функционален през IE
Ако не ми бе необходимо да ползвам горните 3, най вероятно нямаше да го ползвам въобще.
Защо съм на ръба да спра да ползвам FF:
Mozilla дори и с последните си 2 версии не съумяха да оправят проблемите по браузъра!! Накъсан скролинг, натоварване на процесора при анимирани картинки (дори в момента заради емотиконите вляво, процесорът е натоварен сериозно - нещо, което не се случва в нито един друг браузър!) и други доста сериозни поне за мен проблеми с performance-а и стабилността! Едновременно с това биха ми липсвали чудесните Add-ons.
Защо никога не съм ползвал и не желая да ползвам Chrome:
Google като търсачка и Picasa мисля да са единствените им продукти, на които се доверявам.... Не ползвам и google mail и не смятам да го правя. Имам сериозни подозрения (не съвсем неподплатени) по отношение на сигурността на личните данни и fishing-а при Google Corp.
Защо не ползвам Opera като основен браузър:
Опера е третият браузър след ФФ и ИЕ, който от време на време ползвам. Харесва ми колко е бърз, лек и как всички проблеми, които срещам с ФФ просто не съществуват - гладко, пъргаво браузване, скролване и въобще работа! Удоволствие в това отношение. Харесва ми и новият, компактен дизайн.
Това, което ме спира обаче е:
1. Липсата на добавки
2. Някой глупави пропуски и недомислици в usability-то, които правят преходът ми от ФФ към Опера доста труден.
Защо не ползвам Safari:
Просто: Опитах - не ме впечатли, не видях нищо различно или атрактивно.
Въпреки това все повече ми мирише, че ще стисна зъби и ще премина към Опера, най-малкото докато Mozilla не си оправят бакийте с FF!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Haralampi написа:...Опера е третият браузър след ФФ и ИЕ, който от време на време ползвам. Харесва ми колко е бърз, лек и как всички проблеми, които срещам с ФФ просто не съществуват - гладко, пъргаво браузване, скролване и въобще работа! Удоволствие в това отношение. Харесва ми и новият, компактен дизайн.
са сетиш![]()
1. Липсата на добавки
... То пък фф като са го нащтракали горе в лентата с екстри та не мой се намери човек дан говорим че ня може да се махне последния прозорец от браузъра![]()
ама за резервен вариант става.
...Въпреки това все повече ми мирише, че ще стисна зъби и ще премина към Опера, най-малкото докато Mozilla не си оправят бакийте с FF!
Няма ко да стискаш опера и мозила кеф ти едното кеф ти другото,а за хрома пък колко бил бърз колко бил нам къф че той по лагава история на вин 7 не бях видал.Еле пък със запаметените любими сайтове от оперетата ела да видим кой по бързо ще напише vwclub.bg кат аз съм на един ЦЪК

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Само да вметна, че в Опера вече има разширения, иначе ИЕ 9 поне за мен не е идеално лош, но го ползвам само по необходимост когато вече няма на къде.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
К.Одаджийски написа:Само да вметна, че в Опера вече има разширения
да. Процентно колко по-малко от ФФ?

иначе ИЕ 9 поне за мен не е идеално лош, но го ползвам само по необходимост когато вече няма на къде.
Мда - и Quality Center въобще не работи на 9

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тя темата не е за Опера, но да си кажа. Не знам колко са процентно по - малко разширения за опера сравнение с лисицата, но пък и не са необходими толкова много, поне на мен като проЗ юзър.Освен вградените функции ползвам още 4-5 незначителни разширение, блокер на реклами, флаш даунлоудър, една за запазване на табове, една за директен превод на страница от англ. на бг и една дето преви операта да изглежда като фф ие и хром в някой сайтове които не са оптимизирани за опера. Та в общи линии са тия. Не убеждавам никой да си сложи Опера, защото и тя има сериозни кусури, които обикновен ползвател не би знаел как да поправи, но е за предпочитане пред ИЕ макар и версия 9
- izzo
- Автомобил: 96 Puntamera
- Двигател: diesel
- Контакти:
ISRalien написа:вервай ми, понякога ми се иска вместо нея windows-а да вървеше с един app-get примерно... И тия 2 минути за сваляне на chrome ми идват в повече
app-get - ?
O, и тфа:
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Защо още използвате Internet Explorer?
Стига бе, това да не е виц?

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
ползвам го само след преинсталация, за да сваля мозилата 

Bobi_S13 написа:ползвам го само след преинсталация, за да сваля мозилата
Същото и аз, само за да сваля Операта!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Само ще дам един пример- приятелят ми е шеф на охраната в един голям завод и там видонаблюдението им работи само по IE, макар че е доста скъпо (имат над 45 камери с висока резолюция). И ще не ще го използва.
Сигурно има и много други подобни софтуери, които приемат само IE-то.
Сигурно има и много други подобни софтуери, които приемат само IE-то.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”