Изтрепа ми рибките в аквариума. Колега, ти имаш ли климатик, или поне въобще виждал ли се такова животно от близо???
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
fox_vt написа:Powerplay написа:Външното тяло трупа лед защото кондензът , който образува вътрешното тяло не е изведен както трябва отвън.
Или просто калпав климатик.Слага се нагревател на пусковото реле на компресора на климатика за да се топи леда - с цел да не се батише перката....
Колега ти ми разби фантазията направоИзтрий това дето съм цитирал че е направо за бисерите
Принципно колегата е прав понякога се слага допълнителен нагревател за да може да топи леда който се образува при някои модели в тавата под климатика който понякога чупи перката на вентилатра. Сега точно как се свързва е въпрос на техническо решение. Мисля че преди време бях чел някъде че някои ниско температурни маркови климатици фабрично си вървят с подобен нагревател но не съм сигурен.
За нагревателя принципно е прав, ама един качествен климатик до -20, че и отгоре се справя без проблеми с размразяването, стане ли така да го топля аз, по добре да си пусна духалката на мен вътре! Ако климатика е работил няколко години добре, а после е почнал да замръзва, то е по добре да се извика сериозен техник да му направи профилактика с проверка на фреона, градуси и т.н.
Зимата от вътрешното тяло няма конденз, камо ли пък той да е причината за обледеняване на външното, който не го знае това, не виждам с какъв акъл дава съвети изобщо!
Зимата от вътрешното тяло няма конденз, камо ли пък той да е причината за обледеняване на външното, който не го знае това, не виждам с какъв акъл дава съвети изобщо!
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Powerplay написа:
Три марки Митсубиши,ОСАКА,Хайър !
Дайкин не са лоши , но гаранционното им обслужване НЕ е на ниво.
Ти ме откъна

А да, и да сравняваш Митсубиши с осака.........:?
- Powerplay
- Автомобил: VW GOLF III
- Двигател: ABF 1996
- Контакти:
Колеги ,
моля запознайте се със работата на климатика.
Как работи външното тяло до като достигне работна температура за да може да почне да ви духа топло вътре.
За кондензът - пунси климатика на 25+ и виж сам.
Това ,че ОСАКА не са разпространени не означава , че са калпави.
Ако гофрето през , което минава конденза е хвърлено просто и капката пада някъде по климатика какво , няма да се обледи ли ?
Причини за обледяване има адски много - тази беше най-простата за това първо нея споменах.
Без нападки и лоши чувства към никого , разбира се .
Ако смятате , че мнението ми не е на ниво добре , подминете го.
Аз лично никога не бих се доверил на мнение на "непознат човек" в форум - всеки може да напише каквото си иска.
моля запознайте се със работата на климатика.
Как работи външното тяло до като достигне работна температура за да може да почне да ви духа топло вътре.
За кондензът - пунси климатика на 25+ и виж сам.
Това ,че ОСАКА не са разпространени не означава , че са калпави.
Ако гофрето през , което минава конденза е хвърлено просто и капката пада някъде по климатика какво , няма да се обледи ли ?
Причини за обледяване има адски много - тази беше най-простата за това първо нея споменах.
Без нападки и лоши чувства към никого , разбира се .
Ако смятате , че мнението ми не е на ниво добре , подминете го.
Аз лично никога не бих се доверил на мнение на "непознат човек" в форум - всеки може да напише каквото си иска.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:

И поне това запомни КОНДЕНЗ от вътрешното тяло има през ЛЯТОТО
КОНДЕНЗ ОТ ВЪНШНОТО ТЯЛО през ЗИМАТА
Колега @Powerplay, Вие имате ли климатик, и ако имате искате да кажете, че зимата когато е на режим отопление излиза конденз през гофрето което идва от вътрешното тяло?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
ivo_555 написа:За нагревателя принципно е прав, ама един качествен климатик до -20, че и отгоре се справя без проблеми с размразяването, стане ли така да го топля аз, по добре да си пусна духалката на мен вътре! Ако климатика е работил няколко години добре, а после е почнал да замръзва, то е по добре да се извика сериозен техник да му направи профилактика с проверка на фреона, градуси и т.н.
Колега нагревателя се слага в тавата под климатика и не топли самия климатил а е с цел при ниски температити да не позволи да замръзне водата от дефроста преди да се оцедила от тавата защото в противен случай се наслагва малко по малко лед и може да стигне до перката. Самия нагревател предтавлява електросъпротивителен проводник с консумация 50-100вата. И тъй като виждам че доста сте компетентни ще кажа само че не само евтините климатици имат този проблем.на един уникално добър климатик за парите си среден клас Митсубиши Хеви от старата серия ZG ако не ме лъжа паметта имаше сериозни проблеми с обледеняване на тавата поради недобро конструирана тава и го спасява единствено това че перкта на вентилатора е високо.
Иначе добрите марки са Дайлин, Митсубиши Хеви, една идея след тях Митсубиши Електрик, Тошиба, Фуджитцу(фуджи Дженерал) И всички останали японски марки Хитачи Панасоник може да пропускам някои, следват корейциъе от LG , Китайците Мидея Хаер и накрая всички останали безименици и Самсунг. Може да пропускам някои марки. Принципно не бива да се бъркат япоснските климтици на 110V с тези за нас . Техните нямат нищо общо с нашите и там има и други марки(Санио Шарп-не знам дали имат модели за Европа) и други класации други изисквания за енергийна ефективност и са по -всокотехнологични.Всичко е условно разбира се(Дайкин имаха един модел по едно време с лекички телца който не бих си го купил) . Класацията е примерна но в общи линии вярна.
На мен това ми е ясно, не че съм много компетентен, просто ровя по форумите да знам някой неща за обща култура.
Но проблема който се дискутира тук е защо на колегата климатика не успява да размрази леда натрупан по питата/ламелите, и защо изобщо го трупа, а не за натрупване на лед в тавата, там проблема може да реши и с елементарно разширяване на дупката и/или пробиване на още няколко, естествено с нагревател е по интелигентното решение!
Но проблема който се дискутира тук е защо на колегата климатика не успява да размрази леда натрупан по питата/ламелите, и защо изобщо го трупа, а не за натрупване на лед в тавата, там проблема може да реши и с елементарно разширяване на дупката и/или пробиване на още няколко, естествено с нагревател е по интелигентното решение!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мисля, че някой по-горе го обясни доста ясно. Когато климатикът прави дефрост, а температурите са под нулата част от водата не се изтича и става на лед. После при следващия дефрост по съшия начин и накрая става половината в лед. Предполагам, че колкото е по-читава марка климатикът и респ. е с добре написан софтуер съответно и правилно оразмерен за помещението, толкоз тоя проблем няма да нашуми с употребата му.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
И ма разбирачи браво да попитам тогава
Климатика е Хаер инветор 8ца е
когато навън е 0градуса климатика почва да не работи и да духа студено.Тоест сложен е на режим отопление и така прави или работи 5мин топли и пак студено духа
Хаиде обяснете това нормално ли е или

Климатика е Хаер инветор 8ца е
когато навън е 0градуса климатика почва да не работи и да духа студено.Тоест сложен е на режим отопление и така прави или работи 5мин топли и пак студено духа

Хаиде обяснете това нормално ли е или

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
колега викни техник да го прегледа а ако е на повече от 5 г аз бих си търсил подобър климатик....
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Аз всъщност питах дали силното студено течение влияе на работата на климатика и дали ако го изолирам от директния вятър с някаква плоскост метър на метър или по-голяма закрепена от страна на вятъра, ще може да отдава повече топлина ?
Също така имат ли външните тела филтър на фреона или на маслото ?
Последния въпрос може да е глупав, но нямам идея дали имат а ми се върти една теория
Последния въпрос може да е глупав, но нямам идея дали имат а ми се върти една теория

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
marianchev написа:Аз всъщност питах дали силното студено течение влияе на работата на климатика и дали ако го изолирам от директния вятър с някаква плоскост метър на метър или по-голяма закрепена от страна на вятъра, ще може да отдава повече топлина ?
За климатика няма да е добре ако вятъра духа отпред към перката.Ако духа странично даже ще работи по добре климатика.Все пак вятъра създава усещане за по ниска температура но само и единствено при живите организми-респективно хората.За всичко останало -10 градуса със и без вятър все са толкова.И понеже климатика създава изкуствен поток през питата на външното тяло посредством вентилатора то допълнително течени СЪВПАДАЩО с посоката на перката е в + за климатика.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”