Ами използвай търсячката и ще видиш защо струва 200лв

не е само заради 5GHz wifi! Тва със забраната нямаш проблеми, има го, можеш да блокираш който искаш и да го направиш под график, т.е. както ти искаш, от 8-20ч да има нет, а после не, примерно или пък обратното, както пожелаеш, но това го имат и по-евтините рутери, не е задълже да дадеш 100лв, просто трябва да разгледаш отделни модели! Сега спец по твойте спец. не съм гледал, но съм повече от сиг, че можеш да си купиш и рутер за по-малко от 100лв и даже да не му ползваш всички възможности

. Опций много, има и рутери за 100тина лв, но лично аз не виждам разлика м/у рутерите за 50 и за 100 лв, или поне в характеристиките, само бранда оскъпява в повечето случаи.
А за какво ти е да гледаш кое IP къде влиза? Това не съм сигурен дали го има в масовите модели рутери, може би го има при сискотата с опън сорс софт, които си пазят в кеша посвщаваните сайтове! Идеята е не да гледаш къде влизат, а да забраняваш достъпа до тези сайтове, до които не искаш да има достъп. Все пак рутерите не са направени за за шпионаж.