Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?

Мнениеот hooligans » Пет 08 яну 2021 15:53

brum написа:Не съм поръчал още, но се опитвам да взема от това -

Случвало ми се е, търговеца или няма стоката или се е объркал и я е пуснал на по-ниска цена.
Другия вариант е да види колко шарана ще лапнат и да не прати нищо.
Не канселирай поръчката, защото може да ти даде лош фийдбек. Кажи му той да си я канселира, но ще ти останат блокирани парите.

На мен днес ми дойде непрепоръчана пратка поръчана на 11.12 :eek

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 09 яну 2021 15:23

Абе Нти търговец ми казва, че не можел той да отмени поръчката. А когато го правя аз има опция item is out of stock. Търговеца съответно одобрява отказа. Съмнява ме при тази ситуация търговеца да има опция да дава feedback. А тук не става дума за някой шано малък търговец, а за производител дето предлага неща все от неговата си марка. Една от препоръчаните китайски марки за консумативи за 3d принтери...

К'вот' тако'а. Обеща, че ще ми даде същите цени като по време на промоциите на по-късен етап. Ако си спази обещанието ще му върна 5 звезди. Ако ли не - ще си виси на 1 звезда.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 09 яну 2021 15:51

Поръчах видеорегистратор-а на 31 декември, днес ми го докараха със Спиди до вратата, няма мита, няма митници, доволен съм.

Потребителски аватар
Ц.Цонев
Автомобил: Passat B7 Variant 4MOTION 170 hp
Двигател: CFGB

Мнениеот Ц.Цонев » Съб 09 яну 2021 20:39

Дай линк да го видим тоя регистратор. :mhihi

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 09 яну 2021 21:32

[url]Let's shop together on AliExpress with new user coupons
Your BGN 12.79 in coupons are here!
https://a.aliexpress.com/_m0WJF8p[/url]

Потребителски аватар
DAJelev
Автомобил: VW Passat Variant Highline
Двигател: DFCA 2016

Мнениеот DAJelev » Съб 09 яну 2021 22:06

DoH_KuXoT написа:Поръчах видеорегистратор-а на 31 декември, днес ми го докараха със Спиди до вратата, няма мита, няма митници, доволен съм.

Защото си го поръчал от европейска страна, а не от Китай. И аз имам същия от около половин година и съм много доволен.
Аз последните 2 месеца поръчах 4-5 оксиметъра от Полша и Франция и също дойдоха за 2 седмици по Спиди.
Много е добра опцията, когато дадена стока я има в Европа, а да не се чака от Китай, но е малко по-скъпо.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 09 яну 2021 22:14

С датата всичко наред ли е при теб. Като дам часова зона +2 часа мята времето 6 часа напред. Като дам -4 пък е 1 час назад. Нещо не е наред или аз се оплетох с настройките , че нямах много време и го оставих.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Съб 09 яну 2021 22:23

DAJelev написа:
DoH_KuXoT написа:Поръчах видеорегистратор-а на 31 декември, днес ми го докараха със Спиди до вратата, няма мита, няма митници, доволен съм.

Защото си го поръчал от европейска страна, а не от Китай. И аз имам същия от около половин година и съм много доволен.
Аз последните 2 месеца поръчах 4-5 оксиметъра от Полша и Франция и също дойдоха за 2 седмици по Спиди.
Много е добра опцията, когато дадена стока я има в Европа, а да не се чака от Китай, но е малко по-скъпо.

Да де, ама се говори, че всичко щели да обмитяват + ДДС. Над 30 евро или там някъде...

brum

Мнениеот brum » Съб 09 яну 2021 22:39

Това с ДДСто и митото е от както има Алиекспрес :) .

И не е над 30 евро, а е над 30лв за да наложат ДДС. Ако е над 300лв стойността ще сложат и мито.

И да се похваля и аз - поръчах си 3D принтер от Полша. Дойде за под 2 седмици. Ender 3 v2. Последните дни на миналата година имаше разни прИмоции и го взех на 210 долара. За мен е като играчка за пораснали деца. Вчера вечерта го събрах и вече е навъртял 7-8 часа печатане :) .

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Съб 09 яну 2021 23:30

Малко покупки имам от алито и не съм плащал ддс. От ибей имам над 1 000 и пак не съм плащал ддс за покупки от Китай, освен една за около 150 усд. През пощата платих мито и ддс. Преди няколко месеца...

brum

Мнениеот brum » Нед 10 яну 2021 0:30

Нормално. Назад по темата има обяснения защо се случва така. Но е факт, че мито и ДДС има от преди Алиекспрес. И нищо не се е променил в последните години освен излизането на Англия от ЕС. Сега на стоките от Англия над определените суми ще има ДДС.

Потребителски аватар
Ц.Цонев
Автомобил: Passat B7 Variant 4MOTION 170 hp
Двигател: CFGB

Мнениеот Ц.Цонев » Нед 10 яну 2021 8:08

Това пише в сайта на български пощи:

В кои случаи трябва да плащате вносни мита и ДДС?
Когато стойността на стоката вложена в пощенската пратка е до левовата равностойност на 30 лв, няма да се налага да плащате вносни мита и данък върху добавената стойност (ДДС).
Когато общата стойност на стоките в пощенска пратка надвишава левовата равностойност на 30 лв., но е до левовата равностойност на 150 EUR, не се дължи мито, но се дължи ДДС.
Когато общата стойност на стоките в пратка надвишава левовата равностойност на 150 EUR се дължи и мито и ДДС.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 10 яну 2021 9:55

По всички правила отгоре,
една пратчица от Китай (Али), минала през Холандия,
до София,
трябваше да ме чака за мито и ДДС.
Даже си има жълта лепенка от холандците,
че пратката не отговаря на чл. 28 и 29 от европейското търговско споразумение.
Кетаеца е декларирал 16 долара на плика, вътре нещото струва десетки пъти повече.

Да, ама вчера си я взех от пощенския клон, без повече разходи, освен газ/бензина дотам и обратно.

Така че,
както всичко друго в тая държава,
теорията е едно, практиката - друго.
Всичко е на късмет.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 10 яну 2021 10:34

16 усд са под 30 лв. защо смяташ че пратката трябва да подлежи на митническо оформяне и да плащаш ДДС?
Жълтата лепенка никой не я гледа. Гледа се декларирана стойност, съдържание, бройки и размер на пакета.
Миналата седмица получих два пакета с маски поръчани преди 1.5 месеца от Али с техния Стандарт шипинг от различни търговци. Съдържанието на всеки от пакетите е малко над 30 лв.
Единия пакет със 100 детски маски, добре подредени и сравнително нормален размер на пакета и декларирана ултра ниска стойност 0.5 усд идва директно в пощата.
Втория пакет със 100 маски за възрастни, жълтура го домързяло да ги подреди и пакетира в малък пакет и ги намятал в едно чувалче с размерите на детска възглавничка и въпреки че е декларирал 12 усд, пратката е задържана за митническо оформяне. Платих си ДДС и митническо представителство на БГ Пощи и чаках 15 дни по празниците за да си взема маските.
Само за сравнение ще кажа че стоките с DHL минават митница за 2-3 дни след като изпратиш документите и платиш митните сборове. С БГ Пощи това се случва за 15 дни като през тези дни звънях да питам въобще получени ли са документите и какво се случва с пратката ми, защото след изпращане на мейла с документите не получих никаква обратна връзка. Получих мейл че са получили документите 15 дни след моя мейл когато вече имах известие от пощата че пратката е освободена и вече е в пощата.

Последна промяна от Каспър на Нед 10 яну 2021 10:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 10 яну 2021 10:44

Принципно сам казва, че пратката струва повече.
Митничарите не са такива балъци, за каквито ги мислим. При подозрение се прави сравнение на цените, изисква се още документация и гориш.
Но в пощата контролът е по-слаб и има по-големи шансове да мине.
Куриерите са под по-строг контрол и почти няма шанс да се случи това.

Един малък чип може да струва десетки хиляди, но да е обявен за 10$. Има си специален отдел в митница, който се занимава с това. Стига да иска.

Според мен пощите умишлено са със занижен контрол. За да имат някаква предимство пред куриерите. Иначе са загинали.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”