Ще споделя нещо. Когато нашите шефове ни направиха офертите за служители, бях доста се ядосал, че искат да ни вдигнат леко таксичките, които плащаме в момента за интернет и цифрова. Та започнах да се интересувам от пакетни услуги при другите оператори, сериозно бях решил да се откажа от услугите, на които съм поддръжка

Спрях се на тези на Виваком. Отидох до техен офис със съпругата ми (която също преди години работеше в интернет доставчик, където се и запознахме и откъдето започна моята професионална кариера в това направление) да попитаме за офертите. В интернет гледах някакви цифри от сорта на по спомен да не ровя - 15-16 лева. Супер !!! Предлагат ти не особено бързия нет от 10мбит/сек и пакет цифрови програми за 1 ТВ. Момчето зад бюрото така гордо каза "
Неограничен интернет със скорост 10 мбит/сек" при което мен ме напуши на смях, заради удебеленото, все пак сме вече 2011. Но дотук все още им бях потенциален клиент... След като обаче разбрах истината в рекламните им трикчета, че само първите месеци таксата е на половин цена - т.е. аз първите три месеца плащам 15-16 лева, после за останалите там колкото са година и нещо плащам 30 лева, е, мерси им рекох и си излязах от офиса им.
От цялата работа излиза, че при всеки един оператор си има и плюсове и минуси за клиента. Няма смисъл да ги коментирам, всеки от операторите има форум, там хората си пишат теми и оплаквания. Просто човек е редно да си направи добре сметката при кого да си даде парите. Мен в случая не ме устройваше така, както си мислех, офертата на Виваком, затова си останах клиент и абонат на фирмата, в която работя. При маалко по-добри условия от страна на друг оператор бих минал на него. Забравих да спомена, че разглеждах пакетите с програми на цифровата. Е, никъде не видях да предлагат VH1 Classic, по която дават много хубава музика от 60-70-80-90-те години, само хитове, която си я гледам, дори и през малкото време, когато съм пред ТВ-то. Пакетът с детски програми също не ми допадна. Липсваше BabyTV, която е любима на малката ми принцеса и не мога да я лиша от нея. Накрая като ударя чертата си прецених, че за момента е по-добре да остана на Близоо, още повече, че сам съм си съпорт, пък и не се налага да викам изобщо такъв, понеже съм блиЗу до оптична точка и интернетът ми на практика не е спирал

Само прекъсва за по 10 секунди в някакви редки случаи

Майка ми пък е абонат на Булсат. Тя също е що-годе доволна от услугата, но вече стана модерна и иска и интернет да има в офиса си, а те такъв за момента не могат да предложат, или поне не и във варианта, който аз й препоръчвам. Няма да забравя миналата зима, когато ми се обади и ми вика "Абе, Стефане, изгуби ми се сигнала на булсата", като я питах как така е станало "Амииии, почистих го от леда...", ама културно пропусна да ми каже, че го е "чистила" с една лопатка, и така го е почистила с нея, че явно го е завъртяла към незнаен спътник

.Та сега и тя ще намаже от промоциите за служители и този месец ще отида лично да й монтирам нов цифров приемник и модем за интернет, че лаптопът и вече 2ра година хвана прах, не е ползван сигурно повече от 10 часа сумарно, откак сме и го купили.
Относно тия, дето звънят по вратите - не ги броя за колеги изобщо. Ако трябва да бъда откровен имам неприкрита омраза към тях и съм го споделял дори и пред началниците си, толкоз нагли същества рядко могат да се видят