Blizoo tv

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Blizoo tv

Мнениеот stefan4o » Чет 20 яну 2011 16:45

mupk0 написа:
Към колегите с HD приемниците...вярно ли е ,че можеш да му набиеш флашка и да чете от нея?Менюто някво гадно ли е ?

Ще ти отговоря вместо тях - не. Дали са ви вероятно от онези черните малките приемничета. Все още някои от функциите им не са отключени :beer

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 21 яну 2011 18:14

Мнение за Пловдив.

ХД тв, интернет. ТВто е супер, но интернетът е под всякаква критика. Добра скорост на сайтовете, сваляне до 2.0 мб, но всеки ден прекъсва по 5 пъти за по няколко минути.

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пет 21 яну 2011 18:22

Един приятел има Близу - там в момента вървяли предупреждения за спиране излъчването на Диемите и Нова.Те между другото нещо подобно направиха като пускаха БТВ - синема , искаха да издоят потребителите си два пъти. :не:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 21 яну 2011 19:23

Въпросът с НОВА и Диемите вероятно е решен, тъй като срокът беше до 15то число на Януари. А относно това кой кого искал да издои - колегата дето го коментира по-добре да не говори неща, с които не е наясно, защото:
1. Може да се изложи като кифладжия
2. В интернет няма анонимност вече, така че такива неща, които целят да уронят престижа на физическо или юридическо лице са наказуеми.
Много съм докачлив на тази тема, не само защото работя там, ами защото хората вярват на врели-некипели дето са ги чули от познат на техен познат :x

Последна промяна от stefan4o на Пет 21 яну 2011 19:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 21 яну 2011 19:26

Стефане,неделя ще идват да ни монтират лудниците... :) Ще се чуе.

А относно HD каналите....през HDMI кабел ли минава сигнала ?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 21 яну 2011 19:29

Вариантите са два - HDMI и SCART. Първото, както се досещаш е за предпочитане, тъй като е цифров кабел. С другият кабел качеството е две-три идеи по-лошо, ако телевизорът ти има HDMI вход препоръчвам горещо да се ползва само и единствено той :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 21 яну 2011 19:38

Аз и затова питам.Реално с приемника идва ли HDMI кабел?Защото трябва да купувам ако няма,понеже имам наличен 5м дето свързва компа с ТВ-то.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 21 яну 2011 19:57

stefan4o написа: Много съм докачлив на тази тема, не само защото работя там, ами защото хората вярват на врели-некипели дето са ги чули от познат на техен познат :x

И аз бях така,като бях ваш клиент,опитваха се да ме доят за нещо което не получавам.Относно че няма анонимност,да така е,разбра се че има много недоволни от услугите ви и голям отлив на клиенти.Не искам да се карам с никой колега,приеми го като градивна критика и по добре да не показваш къде работиш,че доста изнервени клиенти има на близу.За информация бяхме ваши клиенти около 2,5 години,като в първата 1,5 само на кабелна и после на трипъл плей.Но от както този трипъл плей се превърна в нещо подобно на ТРИПЕРЯЙ ЕЙ,особено като загърми и завали,просто кошмарът беше голям.А обслужването на местно и национално ниво,е си беше ЖИВА СКРЪБ.То май ако виках неволята,тя по бързо щеше да склони да дойде и да ми оправи нета :063:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 21 яну 2011 20:06

enigma79 написа:
stefan4o написа: Много съм докачлив на тази тема, не само защото работя там, ами защото хората вярват на врели-некипели дето са ги чули от познат на техен познат :x

И аз бях така,като бях ваш клиент,опитваха се да ме доят за нещо което не получавам.Относно че няма анонимност,да така е,разбра се че има много недоволни от услугите ви и голям отлив на клиенти.Не искам да се карам с никой колега,приеми го като градивна критика и по добре да не показваш къде работиш,че доста изнервени клиенти има на близу.За информация бяхме ваши клиенти около 2,5 години,като в първата 1,5 само на кабелна и после на трипъл плей.Но от както този трипъл плей се превърна в нещо подобно на ТРИПЕРЯЙ ЕЙ,особено като загърми и завали,просто кошмарът беше голям.А обслужването на местно и национално ниво,е си беше ЖИВА СКРЪБ.То май ако виках неволята,тя по бързо щеше да склони да дойде и да ми оправи нета :063:

При теб случаят беше съвсем друг, доколкото помня. Тук ставаше дума, че някой чул нещо си, ама недоразбрал и сервирал във форум, дето го четат хиляди хора. Относно това за къде работя - изобщо не ме е срам да кажа, камо ли да се крия. Щото аз заплатата си я заработвам на 100%, като не нося отговорност за останалите си колеги. Защо да крия, че съм техник и работя там? На когото мога съм помогнал, макар и през форума само, някои могат да го потвърдят. Изнервени клиенти има във ВСЕКИ един доставчик, ако ги нямаше, нямаше да ни има и нас - техническия съпорт :beer Това, че не си случил на техници, или че ги е мързяло е съвсем друга работа, за което се извинявам от тяхно име. Но някои толкова си могат просто и стоят само за едната заплата mhihi За съжаление такива хора ги има навсякъде във всички браншове, особено като става дума за фирма с трицифрен персонал. Вярвам ще се съгласиш с мен? :beer
Заради повдигнатия въпрос за "доенето" на абонатите в един друг форум, на който съм член от 7 години получих перманентен бан, понеже се чувствах длъжен да обясня някои неща, които после изтрих, защото все пак е хубаво човек като говори/пише нещо, то да е подкрепено с факти и доказателства, а не само да си чешаме клавиатурите. Мога да кажа много неща, които са верни и съм сигурен в тях, само че няма как да Ви ги докажа за съжаление. Става дума за тези телевизии, такси, кой кого дои и т.н. Мога да бъда и подведен под наказателна отговорност за клевета, което не искам да ми се случи. Именно това беше и причината да помоля колегата да не говори небивалици, които явно е чул от случайни минувачи на пазара или от, както той каза, един негов приятел, който бил на Близоо.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 21 яну 2011 23:40

Тези от Близу вече 2-3 пъти идват след 20ч. да трополясват на вратата и да ни карат да преминаваме на цифрова и понеже сме тяхни клиенти на кабелната,щяли да минем по-тънката линия,демек без пари!
Отказахме им няколко пъти и по-едно време се наканих да минаваме,питах няколко познати,викат ми ти си :screwy ,отварям форума и си викам О колко си ПРОс има ли смисал О не! :Mr Green Fun като видях кви работи са бързо бягай далече майна :beat_butt2

Интернет Вивакомски буря,дъжд,пек,градушка,слънце,мъгла,извънземни няма проблеми майна,пали отраз баце :да:
Цифрова Булсатком ръгаш и мелиш сателитна цифларска телевижън :beer
Колкото до кабелната на Евроком\Близуу няма проблеми,но цифрова и интернет :screwy :beat_butt2 :не:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 22 яну 2011 10:17

godfadar написа:
Интернет Вивакомски буря,дъжд,пек,градушка,слънце,мъгла,извънземни няма проблеми майна,пали отраз баце :да:
Цифрова Булсатком ръгаш и мелиш сателитна цифларска телевижън :beer
Колкото до кабелната на Евроком\Близуу няма проблеми,но цифрова и интернет :screwy :beat_butt2 :не:

Ще споделя нещо. Когато нашите шефове ни направиха офертите за служители, бях доста се ядосал, че искат да ни вдигнат леко таксичките, които плащаме в момента за интернет и цифрова. Та започнах да се интересувам от пакетни услуги при другите оператори, сериозно бях решил да се откажа от услугите, на които съм поддръжка mhihi Спрях се на тези на Виваком. Отидох до техен офис със съпругата ми (която също преди години работеше в интернет доставчик, където се и запознахме и откъдето започна моята професионална кариера в това направление) да попитаме за офертите. В интернет гледах някакви цифри от сорта на по спомен да не ровя - 15-16 лева. Супер !!! Предлагат ти не особено бързия нет от 10мбит/сек и пакет цифрови програми за 1 ТВ. Момчето зад бюрото така гордо каза "Неограничен интернет със скорост 10 мбит/сек" при което мен ме напуши на смях, заради удебеленото, все пак сме вече 2011. Но дотук все още им бях потенциален клиент... След като обаче разбрах истината в рекламните им трикчета, че само първите месеци таксата е на половин цена - т.е. аз първите три месеца плащам 15-16 лева, после за останалите там колкото са година и нещо плащам 30 лева, е, мерси им рекох и си излязах от офиса им.
От цялата работа излиза, че при всеки един оператор си има и плюсове и минуси за клиента. Няма смисъл да ги коментирам, всеки от операторите има форум, там хората си пишат теми и оплаквания. Просто човек е редно да си направи добре сметката при кого да си даде парите. Мен в случая не ме устройваше така, както си мислех, офертата на Виваком, затова си останах клиент и абонат на фирмата, в която работя. При маалко по-добри условия от страна на друг оператор бих минал на него. Забравих да спомена, че разглеждах пакетите с програми на цифровата. Е, никъде не видях да предлагат VH1 Classic, по която дават много хубава музика от 60-70-80-90-те години, само хитове, която си я гледам, дори и през малкото време, когато съм пред ТВ-то. Пакетът с детски програми също не ми допадна. Липсваше BabyTV, която е любима на малката ми принцеса и не мога да я лиша от нея. Накрая като ударя чертата си прецених, че за момента е по-добре да остана на Близоо, още повече, че сам съм си съпорт, пък и не се налага да викам изобщо такъв, понеже съм блиЗу до оптична точка и интернетът ми на практика не е спирал mhihi Само прекъсва за по 10 секунди в някакви редки случаи :Mr Green Fun
Майка ми пък е абонат на Булсат. Тя също е що-годе доволна от услугата, но вече стана модерна и иска и интернет да има в офиса си, а те такъв за момента не могат да предложат, или поне не и във варианта, който аз й препоръчвам. Няма да забравя миналата зима, когато ми се обади и ми вика "Абе, Стефане, изгуби ми се сигнала на булсата", като я питах как така е станало "Амииии, почистих го от леда...", ама културно пропусна да ми каже, че го е "чистила" с една лопатка, и така го е почистила с нея, че явно го е завъртяла към незнаен спътник :screwy .Та сега и тя ще намаже от промоциите за служители и този месец ще отида лично да й монтирам нов цифров приемник и модем за интернет, че лаптопът и вече 2ра година хвана прах, не е ползван сигурно повече от 10 часа сумарно, откак сме и го купили.
Относно тия, дето звънят по вратите - не ги броя за колеги изобщо. Ако трябва да бъда откровен имам неприкрита омраза към тях и съм го споделял дори и пред началниците си, толкоз нагли същества рядко могат да се видят :screwy

Потребителски аватар
martinpetroff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinpetroff » Съб 22 яну 2011 21:35

stefan4o и аз работя в Blizoo само че в Русе. И аз направих един тур по тукашните конкуренти - греда. Така че си остаавам на нашите. Аз съм си с CA Modul за ДТВ-то и с Wi-Fi Cisco модем и съм си много доволен. Тезии ала бала за гръмотевици и дъждове ги пишат хора които нямат идея за какво става дума. Цял свят е с Docsis стандарт и са отрекли ADSL-a или LAN-a кото сигурен интернет достъп. Обаче ние българите сме ...... Както и да е.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 22 яну 2011 21:45

martinpetroff написа:stefan4o и аз работя в Blizoo само че в Русе. И аз направих един тур по тукашните конкуренти - греда. Така че си остаавам на нашите. Аз съм си с CA Modul за ДТВ-то и с Wi-Fi Cisco модем и съм си много доволен. Тезии ала бала за гръмотевици и дъждове ги пишат хора които нямат идея за какво става дума. Цял свят е с Docsis стандарт и са отрекли ADSL-a или LAN-a кото сигурен интернет достъп. Обаче ние българите сме ...... Както и да е.

Колега,ти вред ли си?Така обиждайки ме че си измислям,не знам,нещо ми говори че не си добре с акъла ли,или сляпа вярност към фирмата :screwy Покрай форума познавам доста точни хора от Русе :bowdown но ти май ще си единствения човек с умствени отклонения от там.Отговори ми като МЪЖ,защо преди да бастисате форума си,колко теми имаше от ДОВОЛНИ клиенти и колко от НЕДОВОЛНИ.Съотношението беше 0-50.Ако си чел там,то и ти си чел там,как се разпространяваше документ как да се откажеш то вашите услуги.Според твоите разбирания,май тези с ''лошите'' теми,включително и аз,всъщност са хора които много ви обичат,та чак искат да ви скъсат задните части от любоФ.Съжалявам че го няма форума,та дати затворя устата,като ти изкарам фактите и ти ги нахакам там където интернет няма :dummy:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 22 яну 2011 21:46

Ако трябва да бъда честен, истината не е нито в Доксис, нито в ЛАН, нито в АДСЛ... нарича се оптичен кабел :Mr Green Fun Е, те там е истината :beer
Колега,ти вред ли си?Така обиждайки ме че си измислям,не знам,нещо ми говори че не си добре с акъла ли,или сляпа вярност към фирмата :screwy Покрай форума познавам доста точни хора от Русе :bowdown но ти май ще си единствения човек с умствени отклонения от там.Отговори ми като МЪЖ,защо преди да бастисате форума си,колко теми имаше от ДОВОЛНИ клиенти и колко от НЕДОВОЛНИ.Съотношението беше 0-50.Ако си чел там,то и ти си чел там,как се разпространяваше документ как да се откажеш то вашите услуги.Според твоите разбирания,май тези с ''лошите'' теми,включително и аз,всъщност са хора които много ви обичат,та чак искат да ви скъсат задните части от любоФ.Съжалявам че го няма форума,та дати затворя устата,като ти изкарам фактите и ти ги нахакам там където интернет няма :dummy:

Недей така с лошото. Сигурно има недоволни и от EVN или ЧЕС, както и колеги, които работят там. И какво? Дайте да ги утрепем с камъни, така ли? :screwy

Потребителски аватар
martinpetroff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinpetroff » Съб 22 яну 2011 22:13

Така, май някой нещо не ме разбра. enigma79 в хасково сте на ЛАН а в Русе на CMTS. Проблемите които ги имаш ти, тук в Русе ги имат хората които са на другите интернет доставчици на ЛаН. И не си мисли че съм ФЕН на фирмата в която работя, много неща не ми харесват - аз говорих за технологията за интернет доставка. Айде сега аз да ти кажа да проблемите на абонатите ни в Русе. Проблем с ДТВ - бабата чисти зад ТВ и вади скарта или махаш коаксиала от бокса и го ръгаш в ТВ-то. А за интернет проблеми - ими някой си е забранил ЛАН картата или си е изкл. каб. модем. Това са проблемите в Русе. Пак казвам няма ЛАН няма МАН - Doscic 2.0, CMTS 10k, Оптика на 8 - 10 жилищни блока. Това е.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”