Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Re: Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Мнениеот kn9453 » Пон 19 мар 2012 11:36

И Аз имам една "сага" с Виваком !!!
Не мога да разбера защо са толкоз арогантни :beat_butt2
При поредния "спор" на висок глас операторката ми обясни че имали много добър "правен" отдел т.е. всички дела срещу нас са спечелени от нас (Виваком). Имам чувството че те нарочно се движат "по ръба" на законодателството и разчитат след това на скъпо платените си юристчета. Много странно правене на "бизнес"

Потребителски аватар
k.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.iliev » Пон 19 мар 2012 12:12

Това, което е казала оператора е пълна простотия. Преди да почна в Германос, работех в Виваком в офиса на Н.Въпцаров10. По запознатите знаят, че там беше предишния отдел жалби и колегите от този отдел бяха пощръкляли от жалби и КЗС. А и такива дела обикновено се печелят още преди да влезнат в съда, когато в Виваком им пристигне поредната призовка, веднага се обаждат, за да могат да убедят клиента да не прави нищо срещу тях, така че се борете :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 19 мар 2012 13:20

velinsl написа:По-добре вземи един БОБ, не знам дали си обърнал внимание, че тия 11стотинки са само първите 30 дена след активацията. След изтичането на тези 30 дни става нормалните 32стотинки и първоначалноотчитане 60 сек,

Не че някога ще ползвам Боб или Колю ама ако такава им е "далаверата" както я описваш тия са егати и измекярите ! Уж в рекламата "нямало дребен шрифт" или каквото там казваха а то се оказва че шрифта не е дребен ами микроскопичен ама голям ти го набутват ! В общи линии всичките са боклуци и "грижата за клиента" стига до там да се погрижат да му вземат парите да ги е.а в нещастниците !

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 19 мар 2012 14:10

Аз имам боб от няколко месеца, първите 30 дни имах 200 безплатни минути и 200 безплатни СМСа - на практика съм ги платил с тези 14,90 за първоначалното включване на картата. После си говориш с всички за 12ст/мин. Няма никакви 32ст или нещо подобно.
Дребния шрифт на боб се състои в това, че засичането става на минута, а не на секунда, както е при другите - тоест ако говориш 61секунди плащаш 24ст. Другите оператори таксуват така само първата минута, а след нея се засичат секундите. Ако разговора е под 60с е засичането е еднакво като другите оператори, но цената на боб е доста по-ниска. Другия дребен шрифт е, че да си махнеш гласовата поща трябва да платиш 3 - 4лв.
Поне засега съм изключително доволен. Най-хубавото е, че в момента, в който реша, че не съм доволен мога да хвърля картата в кошчето без да им дължа абсолютно никакви неустойки. Дори не е нужно да ги уведомя, ако 6 поредни месеца сметката ми е 0лв договора се прекратява автоматично.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 19 мар 2012 14:44

Stivi написа:
velinsl написа:По-добре вземи един БОБ, не знам дали си обърнал внимание, че тия 11стотинки са само първите 30 дена след активацията. След изтичането на тези 30 дни става нормалните 32стотинки и първоначалноотчитане 60 сек,

Не че някога ще ползвам Боб или Колю ама ако такава им е "далаверата" както я описваш тия са егати и измекярите ! Уж в рекламата "нямало дребен шрифт" или каквото там казваха а то се оказва че шрифта не е дребен ами микроскопичен ама голям ти го набутват ! В общи линии всичките са боклуци и "грижата за клиента" стига до там да се погрижат да му вземат парите да ги е.а в нещастниците !

Ами да, ползваш това един месец, после за да го ползваш още един календарен месец трябва да заредиш ваучер от минимум Х лв. При КолЮ е същата работа - заместваш Х с 10 лв и говориш цял месец на 11 ст. следващия месец пак така ако заредиш поне 10 лева в сметката си, ако ли не си говориш на 34 ст.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 19 мар 2012 14:44

Ей го на какво пише в условията на Кол-Ю дето с него искат да борят Боб :

При липса на презареждане или при презареждане на сума по-малка от 10.00 лв., цената за разговор след изтичане на промоционалния 30-дневен срок от последното презареждане е 0.34 лв. на минута.

демек,ако всеки месец не цакаш 10лв за ваучер почваш да цакаш по 34 стотинки на минута и мога да се обзаложа че тази подробност в офисите на Вивател ще пропускат да я споменават като си купуваш пакета... :rocketwhore Опитват се да те убедят че всичко вече зависи от теб и дето се вика плащаш колкото говориш ама те са си направили сметка и маркетинговите им екипи са измислили да ти вземат пак толкова пари колкото си давал и когато си бил на договор mhihi

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 19 мар 2012 14:58

Еми да, ако употребяваш повече от 10 лв на месец говориш на ниски цени, ако ли не "нормалните" за предплатените им пакети.
Пак е по-добре от B connect, който си говори на 34 ст. и има някви смесени бонуси :D

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 19 мар 2012 16:58

Stivi написа:

Не че някога ще ползвам Боб или Колю ама ако такава им е "далаверата" както я описваш тия са егати и измекярите ! Уж в рекламата "нямало дребен шрифт" или каквото там казваха

В рекламата това тече, долу на екрана с малки, но за сметка на това много бързи надписи.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 19 мар 2012 17:05

Чакайте да пуснат БулсатКомТЕЛ, да видиш кво става! Ще си е*е капаците от реклами заблуждаващи доверчивите хорица! Затова трябва хич да не им обръщаме внимание на такива прИмоции! Винаги ще ни цакат, все пак те виждат само абонати от нас, така че не очаквайте те да дават на нас!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 20 мар 2012 12:18

цената на минута разговор е нещо толкова относително в днешно време, че изобщо самото и споменаване в която и да е реклама, на който и да е оператор само по себе си трябва да се води подвеждаща реклама :) схемите на таксуване са толкова сложни и специфични спрямо индивидуалното потребление за всеки потребител, че не може да се определи кой е по-изгоден само по някаква реклама. За един може да е боб, за друг колю, за трети пенчо.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Вто 20 мар 2012 16:32

VWGT написа:цената на минута разговор е нещо толкова относително в днешно време

И съм съгласен и не съм - важно е, но също друго важно е минималното време за отчитане. Голяма част от моите разговори са не по-дълги от 30-40 сек. Добре, че ми е стар Мтелския план за да го прави на 30 сек. Всички нови са на 60 секунди във всички оператори не само Мтел.

Потребителски аватар
chavdar123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavdar123 » Вто 20 мар 2012 16:46

Аз пък се съгласих на тази "измама" :Mr Green Fun Таксата ми е 10 кинта те ми предложиха 6 месеца на половин такса и телефонче. Приех и след около месец ми пратиха обещаната нокиика и сега си плащам по 5 кинта. Не е кой знае каква измама понеже и без това си им кихам парата, защо да не се възползвам от 50% намаление на таксата и още един апарат. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Чет 22 мар 2012 17:20

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 27 мар 2012 10:49

На мен ако ми направят такъв договор, аз просто няма да плащам месечните такси. Ще ме прехвърлят на СГ Груп - п.далите, голяма работа, най-много да понесат някоя и друга жертва тия вторите и готово :beer

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 03 апр 2012 14:23

НОВА ИЗМАМНА СХЕМА !!!

Внимавайте като подписвате към Глобул по програми ЗАЕДНО !!! В анекса пише, че условията влизат в сила до 5 работни дена и са валидни 12 месеца след изтичане на текущия договор... И така моя договор преподписан на 07.12.2011 стана валиден до 15.02.2013.
Така че моя съвет е не преподписвайте и оставете да ви изтече договора - след като е станал веднъж безсрочен по всяко време можете да се набутате :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”