Анкета: марка лаптоп, мнение

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Каква марка лаптоп притежавате?

Acer
52
18%
Alienware
1
0%
Apple Macbook
8
3%
Asus
39
14%
Compaq
7
2%
Dell
42
15%
Fujitsu (-Siemens)
6
2%
Gateway
0
Няма гласове
HP
50
17%
Lenovo (IBM)
22
8%
Medion
0
Няма гласове
MSI
6
2%
Packard Bell
4
1%
Panasonic
0
Няма гласове
Samsung
3
1%
Sony Vaio
11
4%
Toshiba
33
11%
Друга
3
1%

Общо гласове: 287
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: Анкета: марка лаптоп, мнение

Мнениеот skotis » Пет 06 апр 2012 10:05

Мда, батерията се сваля, ако лаптопа седи на зарядно предимно. Аз това го научих след като на два лаптопа (HP и Acer) вече прецаках батериите, но сега на този с който съм - третия (Acer) му е постоянно свалена батерията и когато я ползвам държи както държеше в началото, като нова. А вече е на повече от година :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 06 апр 2012 10:23

BTW ако си купувате нов лаптоп гледайте да не е само с един RAM. С изненада установих, че повечето машини на пазара с 4GB рам са с един чип. Моя нов Probook беше така и RAM контролера работи в едноканален режим. Сложих още една 4-ка оригинална Hynix за 40 кинта и рейтинга на паметта скочи от 5,9 на 7,4 :shock

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 06 апр 2012 11:13

radi_nrj написа:BTW ако си купувате нов лаптоп гледайте да не е само с един RAM.

И да са еднакви като параметри двете платки... ;) Предлагат разни с по 3 гб, които очевидно няма как да работят в двуканален режим... А иначе ги продават така с идеята после да може да се ъпгрейдва, най-вероятно...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 06 апр 2012 11:56

slimmer написа:И да са еднакви като параметри двете платки... ;)

Не само като капацитет но и като марка и модел. Оригиналната ми беше Hynix DDR3@1333MHz и търсих и намерих същата. Ако сложите различни марки или дори различни модели на една и съща марка може да се окаже, че са с различен волтаж и тайминги и да се получи боза.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 06 апр 2012 16:38

hooligan_sk написа:... но преди няколко седмици като купувах и в магазина ми казаха изрично - ако се ползва главно на зарядно, батерията се сваля. Иначе е аут за норматив.

Няма такъв филм. Това е бил някакъв разбирач тип "Техномаркет" mhihi, и препоръча ли ти да е на хладно в хладилник през това време. :screwy Моята след 3г си работи почти като нова, износване 11%, ако въобще е вярно. Никога не е вадена. Батериите се скапват от топлина и конденз. Прегряване или работа на висока температура на лаптопа, означава скапване на батерията и всички компоненти по него. При разнасяне на студено и пускане веднага на лаптопа батерията се скапва също бързо.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 06 апр 2012 16:51

bnick написа:
hooligan_sk написа:... но преди няколко седмици като купувах и в магазина ми казаха изрично - ако се ползва главно на зарядно, батерията се сваля. Иначе е аут за норматив.

Няма такъв филм. Това е бил някакъв разбирач тип "Техномаркет" mhihi, и препоръча ли ти да е на хладно в хладилник през това време. :screwy Моята след 3г си работи почти като нова, износване 11%, ако въобще е вярно. Никога не е вадена. Батериите се скапват от топлина и конденз. Прегряване или работа на висока температура на лаптопа, означава скапване на батерията и всички компоненти по него. При разнасяне на студено и пускане веднага на лаптопа батерията се скапва също бързо.

Не четеш. Става въпрос за постоянно ползване на зарядно, без да се прави пълен цикъл на батерията. Кажи че за тези 3 години лаптопа ти е бил постоянно на зарядно и ще се съглася :да:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 06 апр 2012 17:02

hooligan_sk написа:
bnick написа:

Не четеш. Става въпрос за постоянно ползване на зарядно, без да се прави пълен цикъл на батерията. Кажи че за тези 3 години лаптопа ти е бил постоянно на зарядно и ще се съглася :да:

Постоянно е на зарядно, ползвам го като втори компютър в къщи. Пълните му цикли са не повече от 5-6 за тези 3г. Разнасям го 2-3 пъти в годината по почивки и там пак е на зарядно :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 06 апр 2012 17:05

bnick написа:
hooligan_sk написа:
bnick написа:

Постоянно е на зарядно, ползвам го като втори компютър в къщи. Пълните му цикли са не повече от 5-6 за тези 3г. Разнасям го 2-3 пъти в годината по почивки и там пак е на зарядно :beer

Е, това е доста интересно :) Така като се замисля имам един 3-4 годишен лаптоп при наще който не е ваден от контакта от поне 2 години. Ще го пробвам какво се случва :beer

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Пет 06 апр 2012 17:11

Имам TOSHIBA SATTELLITE A серия с Харман Кардон озвучителна система ,кеф ти да гледаш филми и да слушаш музика.И на сестра ми купихме преди месеци Тоу-шиба ту не шиба и тя е много доволна.след 3 месеца ще си купя пак един лаптоп и пак ТОШИБА този път по скъпичик в рамките на 3-4бона. :012: ,,,,
1-Тошиба
2-Сони
3-Делл
4-и останали ментета
5-самсунг

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пет 06 апр 2012 17:25

Тая озвучителна система на лаптопа ли е или имаш такъв буфер или нещо подобно?

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Пет 06 апр 2012 18:14

Марката е LENOVO . Серията THINKPAD !!!

Минал съм през T60 , T61p - 2 бр , T500 ......

Всичко друго е боклук !!!

HP на 99 % се отказаха от преносимите компютри . Това което е минало през мен , а то не е малко , са масово с проблеми по
дънни платки , охлаждане , хард дискове . Павилъоните са пълен боклук . Красиви но боклуци ! Много от тях са даже рециклаж , а
а се продават за нови .

TOSHIBA - толкова проблемни хардове .........

SONY VAYO - цветни боклуци с толкова ефтина изработка , че не ми се говори ..... хващаш го от едната страна , повдигаш и клавиатурата
се откопчава от щипката и излиза ...... включваш зарядното и тъч пада умира ....

Последна промяна от CARLSON на Пет 06 апр 2012 18:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 06 апр 2012 18:22

CARLSON написа:Марката е LENOVO . Серията THINKPAD !!!

Lenovo не са лоши, но да кажеш, че всичко друго е боклук означава, че си бай Ганьо.

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Пет 06 апр 2012 18:25

radi_nrj написа:

Lenovo не са лоши, но да кажеш, че всичко друго е боклук означава, че си бай Ганьо.

Всеки си има мнение . Може да съм Бай Ганъо както си ме нарекъл ..... Купи си някое красиво Вайо или HP и като ти умре на 2 месец ...
ще ти дам координати на комисия за защита на потребители да ревеш .....

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 07 апр 2012 1:59

Минал съм през T60 , T61p - 2 бр , T500 ......

...

SONY VAYO - цветни боклуци с толкова ефтина изработка , че не ми се говори ..... хващаш го от едната страна , повдигаш и клавиатурата
се откопчава от щипката и излиза ...... включваш зарядното и тъч пада умира ....

Не знам на какво VAIO си попаднал, ама очевидно не е било на правилното mhihi

Ползвам както VAIO така и T420.
Качеството е много сходно!
Не забравяй само, че Thinkpad е бизнес серия - сравнение с НЕбизнес серия на който и да е друг производител е неуместно! Т.е. хвани бизнес сериите на Vaio и сравнявай с тях ;) Не само, че по здравина конкурират, но са много по-красиви, леки, практични и елегантни.

ThinkPad е перфектната работна/индустриална машина. Нищо повече, нищо по-малко.
Не бих си го купил за личен лаптоп.

CARLSON написа:Купи си някое красиво Вайо или HP и като ти умре на 2 месец ...
ще ти дам координати на комисия за защита на потребители да ревеш .....

А това бе направо комично, имайки предвид, че за времето, за което скъсвам VAIO-то от ползване при сурови условия от всякакъв характер, смених 2 ThinkPad-а поради хардуерни дефекти (Т60 и Т400).
Единственото, което съм сменил на VAIO-то е клавиатурата, която прецаках сам при почистване.

П.с. Като потребител на ThinkPad, знаеш ли че има и друг начин за осветяване на клавиатура, извън свеотдиодче-фенер над екрана? mhihi

Пак казвам - не сравнявай евтина мултимедиина серия с бизнес серия :idea: мултимедиините серии на Lenovo не са по-добри от тези на други по-елитни марки.

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Съб 07 апр 2012 10:31

Късмет си имал с VAYO-то :D .

Примера с VAYO е просто 1 от многото .... Факт не мога да се сетя за проблем със скъпо VAYO .

Всеки сам си решава дали иска дизайн или машина на която може да разчита :) Но може би ако беше фактор дизайна , IBM , а после и
LENOVO щяха да го сменят :) .

Аз лично ползвам само THINKPAD . От по-нисък клас имам впечатления от R и G сериите , и те са добри но не колкото THINKPAD-a .

Да не забравяме и фактора сервиз :)
СОНИ нямат сервиз в БГ :) , а се праща в Германия и ако случайно не ти уважат гаранцията , връщането е за твоя сметка :)))
Тук мога да споделя един комичен случай : При връщане от сервиз Сони пращат подарък кърпичка за почистване и собственичката изрева на умряло : "Какво искат да кажат , че ми е мръсен лаптопа ли .... да не съм някоя мърла" :)))

Да поговорим за фактор батерия ? С 9 клетки изкарва над 4 1/2 часа при макс работа :)

Последна промяна от CARLSON на Съб 07 апр 2012 10:58, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”