Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор.

Мнениеот Stivi » Вто 07 фев 2012 21:37

milmar написа:Не мога да разбера , как за обикновена печка , радиатор , конвектор могат да се дадат 500лв , като вършат почти една и съща работа , а разликата идва основно от самовнушение :D ! Явно модата и многото приказки вършат доста работа .

Ами да,и аз се чудя как някой дават 30 000лв за Голф като Дачията върши почти същата работа а струва наполовина ама луди хора винаги се намират :wink: И ако забелязваш колегата е писал че става въпрос за 2005г когато телевизор който сега е 1000лв е струвал 5000 и пак са ги купували :idea:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 07 фев 2012 21:48

milmar написа: Явно модата и многото приказки

:да:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 07 фев 2012 21:55

milmar написа:Не мога да разбера , как за обикновена печка , радиатор , конвектор могат да се дадат 500лв , като вършат почти една и съща работа , а разликата идва основно от самовнушение :D ! Явно модата и многото приказки вършат доста работа .

2005 година си бяха цифра тези уреди...особено норвежкия Adax :!:

Изображение

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 07 фев 2012 23:21

Stivi написа:
milmar написа:Не мога да разбера , как за обикновена печка , радиатор , конвектор могат да се дадат 500лв .....

Ами да,и аз се чудя как някой дават 30 000лв за Голф като Дачията върши почти същата работа а струва наполовина .....

Сравнението няма нищо общо :D , макар че за мен лично автомобила е преди всичко средство за предвижване .

Не знам и не виждам никакво техническо основание конвектора да върши работата си по-добре или пък при по-високо КПД от маслен радиатор примерно , но аз не знам много неща на тоя свят :lol: .

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 07 фев 2012 23:35

Донякъде високата цена се оправдава с качествени материали и надеждност на уреда. Останалото е реклама :)

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 08 фев 2012 10:49

Абе и аз не мога да разбера как един германец може да получава 2000 евро за същата работа, за която българинът взема 150 евро. С това исках да ти кажа, че непоносимата цена от 500лв е въпрос на гледна точка и финансово състояние на даващия ги. Гарантирам ти, че ако имаш достатъчно пари ще си вземеш по-скъпата печка дори заради най-дребното предимство като заоблено ръбче или хубава лампичка.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Сря 08 фев 2012 11:14

MMX написа:

Абе и аз не мога да разбера как един германец може да получава 2000 евро за същата работа, за която българинът взема 150 евро. С това исках да ти кажа, че непоносимата цена от 500лв е въпрос на гледна точка и финансово състояние на даващия ги. Гарантирам ти, че ако имаш достатъчно пари ще си вземеш по-скъпата печка дори заради най-дребното предимство като заоблено ръбче или хубава лампичка.

Вече започнахме да си пишем само глупости в темата . Аз ако бях германец а ти французин .... Аз съм българин и ако можех да си го позволя , и ако въобще желаех , нямаше да се отолявам , а щях да отида за 4-5 месеца на юг , ама доста на юг :Mr Green Fun ...
Тук мисля , че ставаше въпрос за ефективност и технически параметри , аз мисля че казах каквото знам , нямам какво повече ...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 08 фев 2012 11:24

Всъщност темата беше радиатор срещу конвектор а накрая се почна спор дали да е климатик или духалка mhihi То и в други теми така се получава,някой пита за кола до 3000лв а почват да му предлагат да си вземе нова на лизинг за 15 000,та и тук така,питането е за конвектор да речем за 150лв а му се предлага климатик за 1500,той колегата ако имаше излишни 1500 нямаше да задава такъв въпрос, така че предлагам да спираме с глупавите спорове :beer

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 08 фев 2012 15:52

Що бе - обсъждаме конвектори от 500лв, по темата си е.

Потребителски аватар
Slacoth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slacoth » Съб 17 мар 2012 18:20

Френските конвектори Airelec, нямат перки, нито вентилатори
те са абсолютно безшумни и не изсушават въздуха
естествено същите неща важат и за Atlantic и Adax
аз ползвам Airelec
Купих си такъв уред предната зима и понеже останах много доволен, както от ефективността, така и от сметката за ток, за тази зима си взех още два от същата марка за другите стаи

понеже единия ми е за площ 12-16 кв.м., а моята стая е точно 16 кв.м., тази зима беше много студена и работеше по натоварено, съм решил да го продам и да си купя малко по-мощен

конвектора е от по-скъпата серия Tactic - 1500W, защото е с електронен регулатор
купувал съм го за 220 лева, продавам го за 110 лева, размери - 64 х 40 см, като нов

Adax са на същото ниво, като качество, но са по-ръбести за моя вкус

не бих си купил български конвектор, защото е правен в България от българи с незнайни китайски части, а и най-вероятно ламарината също е кофти и бързо ще ръждяса (не искам да обиждам нашата нация, но просто не си бера парите в градината и държа да ги давам за нещо, произведено с контрол на частите и качеството)

най-общо предимството на конвекторите е, че никога не се изключват от контакта за периода, и при затворено помещение, веднъж направили желаната температура, започват да се акткивират много рядко, от което се пести доста ток

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 17 мар 2012 19:47

Slacoth написа:не бих си купил български конвектор, защото е правен в България от българи с незнайни китайски части, а и най-вероятно ламарината също е кофти и бързо ще ръждяса (не искам да обиждам нашата нация, но просто не си бера парите в градината и държа да ги давам за нещо, произведено с контрол на частите и качеството)

Кои конвектори мислиш че се правят в България, защото аз не се сещам за такива :lol:

Последна промяна от Winner25 на Нед 18 мар 2012 17:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Slacoth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slacoth » Нед 18 мар 2012 10:27

Еми бяха споменати в същата тема от автора.

Но, все пак да не ми се обижда някой, всеки си пазарува, каквото си харесва.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 18 мар 2012 10:29

И какво се купи в краина сметка :talk:

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Нед 18 мар 2012 10:41

Winner25 написа:.....
Кои конвектори мислиш че се правят в България, защото аз не се сещам за такива :lol:

Аз бих попитал , има ли нещо , което се прави извън Китай :Mr Green Fun !!!

key
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот key » Вто 18 сеп 2012 13:49

бях писал тук миналата година и реших сега пак да пиша. купих си конвектор за отопление на банята- адакс и съм изключително доволен. още през август си купих по-голям конвектор за отопляване на спалнята- тя е към 13-14кв.м. може би защото беше малък конвектора, но нямаше голям скок в сметките ми- може да са били с 10-20лв по-големи от предната зима. и реших да си взема и за спалнята, че и там е бая студ. просто реших да напиша, че съм доволен от тази марка и я препоръчвам, ако някой се чуди :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”