Водоструйка или домашна автомивка...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Водоструйка или домашна автомивка...

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 19 мар 2009 10:14

Пичове, кажете има ли смисъл да се взема водоструйка с топла вода? (пароструйка?) Някой да е ползвал Керхер К 554HS? да сподели впечатления, заслужава ли си парите, има ли смисъл? Аз така или иначе смятам да си взимам самосиндикално, разбирателство с комшии и роднини - мъка без край .... А буса го карам всеки ден и така или иначе машинката пак ще се изплати в крайна сметка...
Освен за МПС,ще се ползва и за килими, плочки и каквото още може да се мие с нея...

Последна промяна от KingoftheROAD на Чет 19 мар 2009 13:02, променено общо 1 път.

POLOvinchat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOvinchat » Чет 19 мар 2009 10:55

Kingoftheroad, пароструйката е ненужна екстра, според мен. Замисли се за какво ще ползваш топлата вода - евентуално за измиване на двигател. Това може да се направи и с читав препарат и студена вода. За мен е излишно да си хвърляш парите за нагревател :D

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Чет 19 мар 2009 11:26

Колега,Аз имам BOSCH Akuatak 100 Plus!Доволен съм.Ползвам я от близо 2 год.Мога да кажа само че е доста мощна-1500W и наистина е с метална помпа.Направена е добре!На моята и сложих две малки колелца от двете страни и така стана още по-добре.Оригинално няма такива.Има всичко,които ти трябва за да миеш колата добре и качествено в домашни условия.Моята преди 10мес. направи някакъв проблем с токовете,но гаранцията я уважиха и я пратиха в Бургас на ремонт.Всички разходи бяха за тяхна сметка и консумативите също.Машината работи без проблеми.Проблема сигурно беше в кабела.

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Чет 19 мар 2009 12:09

KingoftheROAD написа:Пичове, кажете има ли смисъл да се взема водоструйка с топла вода? (пароструйка?) Някой да е ползвал Керхер К 554HS? да сподели впечатления, заслужава ли си парите, има ли смисъл? Аз така или иначе смятам да си взимам самосиндикално, разбирателство с комшии и роднини - мъка без край .... А буса го карам всеки ден и така или иначе машинката пак ще се изплати в крайна сметка...

Аз ли съм в грешка, или водоструийка с топла вода НЕ Е пароструйка?
Топлата вода... може би има смисъл зимата, като измиеш колата да не замръзне. Поне на автомивките през зимата мият с топла вода.

По принцип и аз си мислех, че се мие отгоре на долу... но има някакъв резон, че водата която пада, ще отмие препарата... но предполагам той препарата вече трябва да е стоял 2-3 мин и да е подействал?

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 19 мар 2009 12:22

Язе мия колата с водоструйка модел Маркуч 55КХНДТ I bi-turbo с двустранно палечно разпръскване на водата и съм много доволен :да:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 19 мар 2009 13:10

При яки минусови температури, май няма как да се мине без топла вода. Освен за колата, мисля да я ползвам и за килими, плочки и каквото друго може да се мие с нея. Идеята за топлата вода е, че размеква и отмива лесно масла и разни такива нечистотии. Цената не е толкова фатална, идеята е един път да се купи и да няма проблеми, и да има и по универсално приложение...Така или иначе в крайна сметка, ще се изплати и ще си остане...

Колкото до пароструйките - чувал съм, че имало разни професионални машини които наистина си пускат пара под налягане, а не топла вода...

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Чет 19 мар 2009 15:40

KingoftheROAD написа:При яки минусови температури, май няма как да се мине без топла вода. Освен за колата, мисля да я ползвам и за килими, плочки и каквото друго може да се мие с нея. Идеята за топлата вода е, че размеква и отмива лесно масла и разни такива нечистотии. Цената не е толкова фатална, идеята е един път да се купи и да няма проблеми, и да има и по универсално приложение...Така или иначе в крайна сметка, ще се изплати и ще си остане...

Колкото до пароструйките - чувал съм, че имало разни професионални машини които наистина си пускат пара под налягане, а не топла вода...

Абе аз да ти кажа от баща ми помня 1 приказка: "По-скъпото винаги излиза по-евтино"... така, че сигурно до някъде си прав, може би малко по-скъпа инвестиция, да се ползва по-дълго и за повече работи... Всеки разбира се си решава за какви цели и колко да отдели :)

POLOvinchat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOvinchat » Чет 19 мар 2009 20:02

При яки минусови темпаратури дори и да пръскаш с топла вода тя замръзва. Малко по-бавно от студената, но замръзва. Отделно пароструйката изисква специален омекотител (препарат) и да се спира на студено. Килим переш през лятото, за да може да изсъхне и тогава топлата вода няма да ти е нужна. Единственото разумно приложение на пароструйка съм видял при един мой приятел, който я използва да размразява пневматичната система на камионите си, когато е голям студ. А да, има "разум" и при някои мивкаджии - да взимат по 2-4 лв. повече защото са ви измили колата с топла вода :D. Моята пък не е зиморничава. :wink:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 23 мар 2009 10:07

С пароструйка зимата забрави - пукат се стъклата!
Наистина не ти трябва според мен ;)
Ползва се за миене на двигатели!

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 23 мар 2009 11:45

Разбирам, но мен повече ме интересува ако някой е ползвал конкретния модел с топлата вода за впечатления.

Аз днеска, например си поливах стъклата в топла вода, че бяха заскрежени, и никакви проблеми. Цялата зима така правех, че колата ми е на открито в двора и замръзваше при яки минусови температури. Наливам си топлата вода в една пластмасова бутилка с дупка в капачката, нараво от чешмата (бойлера), не напълно гореща, но достатъчно топла да разтопи сйкрежта и леда. А температурата на пароструйиките не може ли да се регулира?

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 23 мар 2009 12:40

Аз съм пробвал моята водоструйка (Aquatak 10) с топла вода. Единия път нямаше проблеми, но втория в един момент помпата почна да върти все едно на сухо. Ходих, гледах, но маркуча не беше прегънат. Единствено ако бойлера не е можел да смогва да дава толкоз вода. Освен това не можех да настроя добре температурата на водата и ме беше страх че ще прецакам водоструйката, затова се отказах. Тя принципно водата не е кой знае колко гореща - надали е повече от 50-тина градуса, ама маркуча дето захранва водоструйката ставаще като макарон. И като добавим че водата си замръзваше - май няма никакъв смисъл.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 30 мар 2009 10:08

Pencp написа: ...Колега,Аз имам BOSCH Akuatak 100 Plus!Доволен съм...

Откъде си я купил ве колега? Покажи на снимка да видим как стои с колелата. Имаш ли различни дюзи в комплекта?

POLOvinchat написа: ...За мен е излишно да си хвърляш парите за нагревател...

То не е нагревател ве колега. Има си резервоарче с нафтъ и си я грее само. Затова и цената е такава...

POLOvinchat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOvinchat » Сря 01 апр 2009 0:08

Kingoftheroad, знам че е нафтова горелка. :wink: Идеята ми е че с топлата вода няма да направиш чудеса, а машината ти ще изисква повече грижи - специален омекотител, за да нямаш варовикови отлагания, ритуал на спиране на миенето с топла вода и още други грижи. Та ти прецени дали разликата в измиването с топла и студена вода, която според мен не е голяма и не винаги е в полза на топлата вода, си струва парите и грижите.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 01 апр 2009 8:26

:ahoy Ясно колега. Хорошо понял ;) . :да: Май ще се насоча към Бош - не е лош, че ми се събира и допълнително миене освен колата и килимите, и още една кола и тн ....
Основно каква е разликата между Акватак 10 и Акватак 100+? освен че 100+ е с метални части има ли различни дюзи в комплекта? и какво въобще има в комплекта? А подлежи ли на ремонт извън гаранцията?
Гледам че разликата в цените между двата модела в Бриколажа е към 100-на лева...

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Сря 01 апр 2009 9:01

Принципно и 10 би трябвало да е с метална помпа. Не съм го отварял да проверявам, но засега деяни. Комплекта на 10 е много беден - само един накрайник (широка метла) и бутилка (неизползваема). Aquatak 100 plus е туй:
Изображение
и според описанието включва:
4бр. Дюзи (Jet-Fan, Roto, Flexi-Jet, миеща четка), 5m маркуч (на Aquatak 10 e 3 метра).

За сервиз - гледай новините. Както е тръгнало Киров да фалира може да не подлежи и на гаранционен сервиз.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”