Има ли тема за пералня със сушилня?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
pasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasho » Пон 29 сеп 2008 18:30

аз имам Индезит от лятото не сме я ползвали много като сушилня но ми се струва че не мачка много (поне жената не се е оплакала) дрехите са влажни но съхнат определено по-бързо.
Недостатък е че неможе да се суши всичко(дрехите се скапват по- бързо) и е доста шумна въобще като уред.
Успех с покупката :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 29 сеп 2008 20:54

niks76 написа:имам такава от малко пове4е от 2години на Candy с 6кг за пране и 4 за сушене-в интерес на истината не излизат много ома4кани-зависи каква програма ще зададеш на сушилнята
аз ли4но съм доста доволен
никс, след "напълно сухи" ме интересува как са... :roll:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пон 29 сеп 2008 20:58

Колега, мое мнение е, че си зависи много и от марката - аз нямам наблюдение към други марки, освен към Аристона, с който съм в момента, така че ще говоря за него.

Аристона е за почти 1000 лева, комбайн пералня със сушилня - изключително тиха машина (освен на центрофуга, но и в такъв режим е 100 пъти по-тиха от Whirlpool-а, който имах преди това) и от време на време ползвам сушилнята, но наистина не пускам най-дългата програма (близо 2 часа сушене), щото после верно няма гладене. ОБАЧЕ - екстрата е безценна, ако се използва умерено, т.е. няма как да не са леко влажни, ама горе някой го беше написал - дрехите съхнат доста по-бързо, особено полезно през зимата.

И нека все пак да не забряваме, че сушилнята е най-полезна, ако се гледа малко дете... :) Айде, и успех с избора! :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 29 сеп 2008 21:11

благодаря колеги за отговорите....
то излиза, че не става от пералнята/сушилнята -> в гардероба..... жалко :? :x

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 29 сеп 2008 21:15

2007/11/20
Уведомяваме всички наши клиенти и партньори, че от 20 Ноември 2007 г. стартира официалната промоция на Calgonit и BOSCH. В рамките на тази промоция всеки клиент закупил миялна машина BOSCH получава 5 години гаранция на уреда, както и промоционален пакет от Calgonit. Промоцията е в сила до 31 Януари 2008 г. За повече подробности се свържете с Вашия дилър или посетете нашите магазини.

ТУК

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 29 сеп 2008 21:18

Имаше някаква тема за тези сушилни...
Нашата също е със сушилня, но не я ползваме. В тези малки барабани ефикасно сушене може да стане примерно на една риза или две тениски. Нищо повече! Затова класическите сушилни са с толкова големи барабани, за да има пространство дрехите да се разтворят и да има достатъчно въздух между тях. Тогава и не се мачкат. Това води до извода, че 5 кг пране трябва да се изсуши на няколко пъти и то в зависимост от естеството на изпраното. Като сложиш цикъл на сушене от 30-40 и повече минути и нагреватели от 2000 вата и нагоре - в повечето случаи губи смисъл цялата работа. Добра екстра е само при спешни случаи - тръгнал си на среща и си заливаш ризата с кафе - переш, сушиш и айде...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 29 сеп 2008 23:02

leavon написа:Имаше някаква тема за тези сушилни...
Нашата също е със сушилня, но не я ползваме. В тези малки барабани ефикасно сушене може да стане примерно на една риза или две тениски. Нищо повече! Затова класическите сушилни са с толкова големи барабани, за да има пространство дрехите да се разтворят и да има достатъчно въздух между тях. Тогава и не се мачкат. Това води до извода, че 5 кг пране трябва да се изсуши на няколко пъти и то в зависимост от естеството на изпраното. Като сложиш цикъл на сушене от 30-40 и повече минути и нагреватели от 2000 вата и нагоре - в повечето случаи губи смисъл цялата работа. Добра екстра е само при спешни случаи - тръгнал си на среща и си заливаш ризата с кафе - переш, сушиш и айде...

тук не съм съгласен,при мен е винаги на максимално пълно и при двете операции като сушилнята е минимум 30мин и тогава дрехите са полувлажни ;при 85мин сушене са готови за гладене- и то нормално нама4кани(като от простир)като има и още по силни програми за самото сушене-но тогава дрехите наистина не се гладят(толкова са ома4кани)ползвам ве4е стар модел Candy cwd126 и преди две години дадох може би много(по4ти 700евро)пари ,но не съжелявам дори и за минутка;поне не си губя времето за глупости и мога да свърша нещо друго полезно
сега се оглеждам и за ютия ,която сама глади -ама нещо не мога да намеря :lol:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 29 сеп 2008 23:45

Комбинираните пералня-сушилня са като мултифункционалните устройства /принтер-скенер-копир/ правят всичко ама не много добре:) Ако искаш наистина функционална сушилня си взимаш отделна такава а не комбинирана,другото е компромис и няма да ти хареса много !

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 30 сеп 2008 6:27

Stivi написа:Комбинираните пералня-сушилня са като мултифункционалните устройства /принтер-скенер-копир/ правят всичко ама не много добре:) Ако искаш наистина функционална сушилня си взимаш отделна такава а не комбинирана,другото е компромис и няма да ти хареса много !
ти каква пералня и каква сушилня имаш? :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 30 сеп 2008 7:48

niks76 написа:сега се оглеждам и за ютия ,която сама глади -ама нещо не мога да намеря :lol:

Аз по тоя повод си зех жена - верно е скъпо ма пък доживотна гаранция :lol:
Аз харесах това в магазина http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=8285&hotels= ,ама сега колегата ми казва че са доста шумни :cry:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 30 сеп 2008 8:41

Rabbit_TDI написа:
niks76 написа:сега се оглеждам и за ютия ,която сама глади -ама нещо не мога да намеря :lol:

Аз по тоя повод си зех жена - верно е скъпо ма пък доживотна гаранция :lol:
Аз харесах това в магазина http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=8285&hotels= ,ама сега колегата ми казва че са доста шумни :cry:

незнам, но не ми вдъхват нещо доверие тия модели под 1000-1200лв :roll: аз вчера ходих до техномаркет, и нямаха модела който исках да видя.... минах и през зора, но невидях този модел който показваш... имаше няква друга за 1090лв :roll: и за невграждане имаше някакви съмнителни... само с 3 програми на сушене... незнам не е ли малко? :roll:
а къде се предлагат Candy ? :roll:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 30 сеп 2008 8:53

модела за които аз говоря е от преди две години и е нормално да го няма,но има и нещо друго:доста трудно ще намериш каквото искаш на Бг пазара(няма кои знае какъв избор при вас)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 30 сеп 2008 9:56

Ludia написа:
Stivi написа:Комбинираните пералня-сушилня са като мултифункционалните устройства /принтер-скенер-копир/ правят всичко ама не много добре:) Ако искаш наистина функционална сушилня си взимаш отделна такава а не комбинирана,другото е компромис и няма да ти хареса много !

За сега имаме само пералня,но понеже от 2м. сме родители а идва зима жената вече доста време проучва въпроса от приятелки и познати които имат комбинирани и отделни такива и това е извода засега-само сушилня е много по-доброто ! Вариантите бяха или да дадем нашата пералня на бабата и да си вземем комбинирана или да вземем и сушилня-вариант едно отпадна напълно :wink: Естествено за някой които няма пералня финансово е много по-изгодно да вземе комбинирания уред ,но това си е личен избор !

Потребителски аватар
pasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasho » Вто 30 сеп 2008 10:11

ако са два отделни уреда е монго по добре но ако нямаш място като мен варианта е един :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 30 сеп 2008 10:28

Stivi написа:
Ludia написа:

За сега имаме само пералня,но понеже от 2м. сме родители а идва зима жената вече доста време проучва въпроса от приятелки и познати които имат комбинирани и отделни такива и това е извода засега-само сушилня е много по-доброто ! Вариантите бяха или да дадем нашата пералня на бабата и да си вземем комбинирана или да вземем и сушилня-вариант едно отпадна напълно :wink: Естествено за някой които няма пералня финансово е много по-изгодно да вземе комбинирания уред ,но това си е личен избор !

ами то мястото не е чак такъв проблем.... все пак не е кой знае колко голяма една сушилня... :roll: а пък като гледам цените сушилня + пералня =~ на 2в1 :roll:
май наистина варианта поотделно е по-добър, според домакините в Бгмама :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”