Безумието наречено CISCO!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Безумието наречено CISCO!!!
scuba написа:Пичове помагайте, че вече ше ги паля.
Както разбрахте в другата тема, Визора ми даде PCMCIA wireless na Cisco, което се оказа предизвикателство за един нормален човек. Как да е - драйвера го свалих лесно. От там на татък започна кошмара, Вин98 НЯМА wireless manager който да ми показва мрежите, които картата хваща. И тук се започва ада. Намерих необходимия ми софт (за съжеление САМО на сайта на циско). За да го друпна трябва да се регистрирам, попълвайки 1237628374623 въпроса, прескачайки през 2937842938742 страници, попълвайки НОВИ 827368273 въпроса, показавайкис и вскчи сертификати на циско администратор, инжинер, и кво ли още не. И ВСИЧКО ТВА ЗА ЕДИН СОФТ, който требе да върви с ШИБАНАТА карта за 20 долара да им го начукам в....
НИКОГА не си купувайте хардваре от тая фирма.
Интересното в случая е, че ЖЕНА МИ е сертифициран намсиквоси към циско. Продава и поддържа техните пшродукти. ДАЖЕ ТЯ се оказа че няма право ад дръпне шибания софт.
ПОТРЕСЕН СЪМ!!!
Моля някой мод да заключи, че всичко е под пара писано.
Но за мен това не е нормално
mod edit: batmilko
Смятам че изказването ти е доста смешно откъдето и да го погледне човек. Ерата на 98 отдавна е приключила и всеки би трябвало да използва по-съвременни операционни системи писани през този век поне.
- bobi_robi
- Автомобил: Passat Б8
- Двигател: DFHA 2021
- Контакти:
kickd0wn написа:scuba написа:Пичове....
Смятам че изказването ти е доста смешно откъдето и да го погледне човек. Ерата на 98 отдавна е приключила и всеки би трябвало да използва по-съвременни операционни системи писани през този век поне.
Колега не си прав, вярно че ОС е доста остаряла, но щом му върши работа на колегата що трябва да я сменя не мога да разбера? Той просто се дразни от процедурата на Cisco за да се стигне до некакъв тяхен драйвер или софтуер...
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kickd0wn написа:...
Oххх пак разбирачи бе. Ти каква ОС би ме посъветвал да изполвам за Intel: 600Mhz + 256 RAM?
Смятах да му сложа Виста, ма нещо бавничко ми се струва че работи.
Дали да не кача XPx64?
Неква идея?
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobi_robi написа:Skuba потърси в замунда TinyXp или MicroXP те със сигурност ще тръгнат на машинката ти. Спрени и са доста от сървисите, но не е проблем да си ги пуснеш. Има и други олекотени верзии на Xp-то.
Ок. Мерси. Ще погледна.
Но ние пак се изместваме в посока ОС. А не в посока поддръжка на хардарето на Циско!!
Чудя се дали да не си купя един куад кор с 8Г Рам

И да си сложа вин98 на него

-
- Автомобил:
- Двигател:
kickd0wn написа:scuba написа:Пичове помагайте, че вече ше ги паля.
Както разбрахте в другата тема, Визора ми даде PCMCIA wireless na Cisco, което се оказа предизвикателство за един нормален човек. Как да е - драйвера го свалих лесно. От там на татък започна кошмара, Вин98 НЯМА wireless manager който да ми показва мрежите, които картата хваща. И тук се започва ада. Намерих необходимия ми софт (за съжеление САМО на сайта на циско). За да го друпна трябва да се регистрирам, попълвайки 1237628374623 въпроса, прескачайки през 2937842938742 страници, попълвайки НОВИ 827368273 въпроса, показавайкис и вскчи сертификати на циско администратор, инжинер, и кво ли още не. И ВСИЧКО ТВА ЗА ЕДИН СОФТ, който требе да върви с ШИБАНАТА карта за 20 долара да им го начукам в....
НИКОГА не си купувайте хардваре от тая фирма.
Интересното в случая е, че ЖЕНА МИ е сертифициран намсиквоси към циско. Продава и поддържа техните пшродукти. ДАЖЕ ТЯ се оказа че няма право ад дръпне шибания софт.
ПОТРЕСЕН СЪМ!!!
Моля някой мод да заключи, че всичко е под пара писано.
Но за мен това не е нормално
НЕ мисля че е задължително човек да се движи винаги в крак с технологиите. По тази логика нека върнем и ретро автомобилите за скраб и да си купим всички хибриди. ОТносно 98 положението с мрежите там е трагично. Предлагам да напишете кой точно продукт ви трябва от Cisco и ще се пробвам да помогна.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
scuba написа: ...драйвера го свалих лесно...
Драйвера поне работи ли коректно? Ако е така, би трябвало и други програми за wireless network management да могат да работят с картата. Можеш ли да видиш в какъв е чипа й? И на сайта на съответния производител може би ще се намери и софтуер. Едва ли всичко само с на циско софтуер работи...
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
scuba написа:kickd0wn написа:...
Oххх пак разбирачи бе. Ти каква ОС би ме посъветвал да изполвам за Intel: 600Mhz + 256 RAM?
Дали да не кача XPx64?
Неква идея?
Значи на тази машина и 2000 и ХР ще вървят задоволително бързо.
За XPx64 архитектурата няма да е задоволителна, а за vista инсталатора като види какъв е хардуера ще се самоизтрие и ще загаси компютъра.
Неразбираемо е за мен как някой през 2008 ще се обрече на мъки да използва 98. Ти сега като искаш живей в миналото и плюй по сиско. Даже им пусни писмо, че ти трябват драйвери и за 3.11 защото имаш една стара машинка с параметри на по-мощен калкулатор.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
kickd0wn написа:scuba написа:kickd0wn написа:...
Дали да не кача XPx64?
Неква идея?
Неразбираемо е за мен как някой през 2008 ще се обрече на мъки да използва 98. Ти сега като искаш живей в миналото и плюй по сиско. Даже им пусни писмо, че ти трябват драйвери и за 3.11 защото имаш една стара машинка с параметри на по-мощен калкулатор.
ТЕМАТА НЕ Е ЗА ПО-УДАЧНИЯ /според някой/ СОФТУЕР

и проблем с драйверите няма! не четеш правилно
не виждам защо да не го пусне под 98, като така е решил

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Gal написа:kickd0wn написа:scuba написа:kickd0wn написа:...
Дали да не кача XPx64?
Неква идея?
ТЕМАТА НЕ Е ЗА ПО-УДАЧНИЯ /според някой/ СОФТУЕР![]()
и проблем с драйверите няма! не четеш правилно
не виждам защо да не го пусне под 98, като така е решил
Значи не е така, не си ме разбрал правилно. Аз не говоря за удачен софтуер, а за това как някой дава изключително гневни съвети ДА НЕ се купува хардуер от един от най-големите производители на мрежово оборудване заради собствената си некомпетентност да покара някаква платка върху операционна система на възрастта на третокласник.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”