лаптоп от Америка

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 06 яну 2009 11:45

От собствен опит знам: лаптоп, кола и жена от Америка не си взимайте. Ако им се скапе нещо става много тегаво :!:

Потребителски аватар
Klikacha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Klikacha » Вто 06 яну 2009 12:06

Моят Dell е от Щатите. Цената беше много по-ниска от подобен модел от БГ. Никакви проблеми не съм имал до момента.

Тази търсачка рови из предложенията на много електронни магазини:
http://shopper.cnet.com/

Успех

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 06 яну 2009 12:12

passatdriver написа:http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9166635&productCategoryId=abcat0502003&type=product&cmp=++&lid=abn_sku_2_Laptop+Computers_SKU_9166635_TXT&id=1218041148373

приемам всякакви препоръки за други марки и модели

За тоя модел мога да ти кажа, че пантите са му доста слаби ;) Брат ми има същия и едната панта му е счупена от отваране и затваране :idea: + са скъпи

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 06 яну 2009 12:29

rosy написа:От собствен опит знам: лаптоп, кола и жена от Америка не си взимайте. Ако им се скапе нещо става много тегаво :!:

Тук малко вече си говорим наизуст. А като си купиш лаптоп от техномаркет, ако му стане нещо, изобщо не е ходене по мъките нали??

mr_bush написа:За тоя модел мога да ти кажа, че пантите са му доста слаби Брат ми има същия и едната панта му е счупена от отваране и затваране + са скъпи

Колега аз доколкото виждам HP-то е с една голяма панта, как се е счупила едната на брат ти? :roll:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 06 яну 2009 18:29

Оп сега видях, че не е НР 9000 ;) иначе мога да кача снимки на пантата :lol:

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Вто 06 яну 2009 20:32

имам още 2 месеца докато приятеля ми си тръгне към България така че ще опитам да съм максимално точен в преценката дали от там или от тък но щом са различни модели от америка и европа като знам какъв съм карък с техниката ще се зачудя доста ...

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Вто 06 яну 2009 23:52

best buy,circuit city не са евтини,но ако имаш кинтите можеш да идеш и да кажеш искам ей това!,от интеренет има бол сайтове за евтина техника,но ако ти е премисъл за доставката и т.н. по добре недей,иначе ако ще го тъним още повече сигурен съм има и такива дет се водят refurbish! :)

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Сря 07 яну 2009 15:20

Лично съм имал опит с лаптоп леново - купуван в австрия с международна гаранция и е ремонтиран без проблем в щатско, предполагам и обратният вариант не би трябвало да е проблем ...

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 07 яну 2009 18:35

Лаптопите /както и компютри, монитори и т.н./ от USA са доста по-качествени от тези, които се произвеждат за Европа, особено Източна...а с тези за Бг пък съвсем не могат да се сравняват :lol:
Ако има международна гаранция не е вярно, че ще откажат такава в Бг. Дори и да не е международна пак има вариант за съпорт. НР Бг вече имат съпорт и продават дори Pavilion, мисля, че от скоро и Presario.
Цените са доста по-добри. Аз съм имала няколко-никакви проблеми. Не мога да кажа същото за нешенски, уж маркови...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 07 яну 2009 19:44

Gal написа:Лаптопите /както и компютри, монитори и т.н./ от USA са доста по-качествени от тези, които се произвеждат за Европа, особено Източна...а с тези за Бг пък съвсем не могат да се сравняват :lol:

Брей, явно имаш професионален поглед над нещата? Колко ли лаптопи са минали през ръцете ти :roll:

Аз от личен опит мога да ти кажа, че специално от супер-качествения HP DV6000 произвеждан за USA, само през моите ръце са минали над 10 бр за последните няколко месеца (сети се в Сливен колко такива има докарани от САЩ, ако са повече от 20-30 ще си отрежа главата). Можеш да се информираш по щатските форуми, за какъв брак става въпрос и дали някой от хората, които са вече изгорели, биха си купили пак такъв лаптоп...

А що се отнася до качеството, ти да не би да си мислиш, че HP си произвеждат сами лаптопите? В смисъл - че те си правят процесорите, дънните платки, видеокартите, харддисковете, рам-паметта, ЛЦД-дисплеите, корпусите ? Кое от всичкото това го прави HP и как точно разпределят от поточните линии - това за USA, това за ЕС, това специално за БГ... :stumm

Както биха казали комунистите - щатския Core2Duo по-бърз от българския Core2Duo...

Понякога, като решим, че всичко при нас е ялово, че чак започваме да си вярваме ;)

Иначе по темата - на НР не важи гаранцията на стоките произведени за америките, в Европа, за останалите марки не съм запознат, но дори по тази причина и предвид малката вече разлика в цената - НР от САЩ - :не:

Леново са ОК - поне са си оригинален китайски продукт, а не "брандиран" такъв :twisted: (не ги бъркайте с IBM - купиха само бизнеса с лаптопи и марката "IBM", като имат право да я поставят на преносимите си компютри, но в крайна сметка IBM нямат нищо общо с Lenovo. Не че това по някакъв начин влия на качеството, но много хора казват "IBM са най-старата марка, значи от тях ще си купя", което е всъщност заблудата)

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Сря 07 яну 2009 19:55

musura можеш ли да ми дадеш твоите оферти до 1300-400лв ако искаш на лично

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 08 яну 2009 11:39

musura написа:
Gal написа:Лаптопите /както и компютри, монитори и т.н./ от USA са доста по-качествени от тези, които се произвеждат за Европа, особено Източна...а с тези за Бг пък съвсем не могат да се сравняват :lol:

Брей, явно имаш професионален поглед над нещата? Колко ли лаптопи са минали през ръцете ти :roll:

Аз от личен опит мога да ти кажа, че специално от супер-качествения HP DV6000 произвеждан за USA, само през моите ръце са минали над 10 бр за последните няколко месеца (сети се в Сливен колко такива има докарани от САЩ, ако са повече от 20-30 ще си отрежа главата). Можеш да се информираш по щатските форуми, за какъв брак става въпрос и дали някой от хората, които са вече изгорели, биха си купили пак такъв лаптоп...

А що се отнася до качеството, ти да не би да си мислиш, че HP си произвеждат сами лаптопите? В смисъл - че те си правят процесорите, дънните платки, видеокартите, харддисковете, рам-паметта, ЛЦД-дисплеите, корпусите ? Кое от всичкото това го прави HP и как точно разпределят от поточните линии - това за USA, това за ЕС, това специално за БГ... :stumm

Както биха казали комунистите - щатския Core2Duo по-бърз от българския Core2Duo...

Понякога, като решим, че всичко при нас е ялово, че чак започваме да си вярваме ;)

Иначе по темата - на НР не важи гаранцията на стоките произведени за америките, в Европа, за останалите марки не съм запознат, но дори по тази причина и предвид малката вече разлика в цената - НР от САЩ - :не:

Леново са ОК - поне са си оригинален китайски продукт, а не "брандиран" такъв :twisted: (не ги бъркайте с IBM - купиха само бизнеса с лаптопи и марката "IBM", като имат право да я поставят на преносимите си компютри, но в крайна сметка IBM нямат нищо общо с Lenovo. Не че това по някакъв начин влия на качеството, но много хора казват "IBM са най-старата марка, значи от тях ще си купя", което е всъщност заблудата)

Не е редно да си пишем с тоя тон, ама щом ше си обясняваме...
Няколко милиона компютри и хиляди лаптопи са ми минали през ръцете.
За DV6000 специално мненията са доста различни.Да,чела съм доста.Имам с Интел от няколко години, европейски-ядове с матрицата и батерията, но не и с дъното, което уж било проблем на серията.
Преди малко се занимавах с един с АМД-поредния- на една приятелка- американски-грижи никакви, ама си печееееееее.
Хайде ако може някак твоето мнение да си е твое и да не си правим оценки.
Имам и съм имала НР лаптопи и Compaq /имам предвид лични/ от поне 10 години и всички американски са били без никакви проблеми
За качеството-ако се замислиш малко ще се сетиш, че някои минават определени тестове, други не съвсем. Ако ми кажеш, че няма разлика между компонентите на марковата машина и на не съвсем марковата ще се смея с глас.
Дори и на първо четене еднаква китайска стока е с различно качество.
Има ли нужда да си обясняваме за монокристали,замърсяване... или..?

ZAD19
Автомобил:
Двигател:

Re: лаптоп от Америка

Мнениеот ZAD19 » Съб 31 яну 2009 21:09

Имам Fujitsu Siemens - не става- с всеки ремонт се набутвам. Сигурно ще взема Тошиба! Колегата Мусура препоръчва Леново?!

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Нед 01 фев 2009 0:32

Вземи 17-ка с отделно видео. Гаранция няма да имаш, но това да не те спира. Сиркуит фалира и други са на път, цените в щатско падат реално, а не като тук с 5%

Потребителски аватар
agp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agp » Нед 08 фев 2009 14:24

за това какъв точно лаптоп да си вземеш не мога да дам препоръка, но за митницата - ако приятеля ти си го вземе като ръчен багаж няма да има никакви проблеми, но дори и да стане нещо няма да платиш мито, защото на компютрите като цяло ставката на митото е 0%, така че евентуално ще платиш само ДДС. Реши си сам какво да правиш. Ако той не си идва-може да ти го изпрати и по пощата, нека го пише че е употребяван и на по-ниска стойност и при по-голям късмет ще си го получиш направо в къщи. :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”