stanko_g написа:Merlin Gerin е марката,от опит го знам сложил съм не една две такива лампи и др.
проверени и от мен, по - скъпи са, но пък не ги сменяш непрекъснато

stanko_g написа:Merlin Gerin е марката,от опит го знам сложил съм не една две такива лампи и др.
KingoftheROAD написа:
Първо колега, сигурен ли си че мериш правилно с мулцитета? Да не би да се опитваш да мериш променливо напрежение с настройки за право(постоянно) напрежение или обратно? тогава мулцитета наистина ще показва странни стойности. На изхода на трафа си пише каква форма му е напрежението - ако е ~ е променливо и трябва да се мери със съотвентното положение на мулцитета. ако е = или --- тогава е право или постоянно. По принцип 12 волтовите лунички греят по-малко и не би трябвало да горят често. Може причината да е в трафа, особено ако е евтин...
Дано съм ти полезен. Успех ...
има и менте има и патриаршеска.според зависиGeleto написа:nii написа:Merlin Gerin не правят лампи.
имат електронни трафове (скъпи и хубави) и апаратура за управление на осветление. за самите лунички си има филипс и т.н.
Ти като много знаеш що не идеш да помогнеш на човека? Знаеш ли с каква ракия черпи?
anger написа: Бате, ти току - що измисли ново изобретение! Мислете малко с главите си преди да пишете глупости!
при измерването ми току що на променливо напрежение даде стойности от 14.45 волта.в интерес на истината до сега го мерих на прав ток.може термините да не са ми верни но моята специалност е друга.KingoftheROAD написа:Това за косинус Ф не е проблем. Обясни как точно мериш с мулцитета, може нещо да не правиш както трябва. Аз се занимавам със захранващи устройства затова питам. За някои импулсни захранвания има значение дали са под товар или не.
KingoftheROAD написа:На изхода на трафа си пише каква форма му е напрежението - ако е ~ е променливо и трябва да се мери със съотвентното положение на мулцитета. ако е = или --- тогава е право или постоянно.
колеги защо се заяждате за фрази.а не казвате нищо конкретно.сигурен съм колега че и ти не си компетентен във всички сфери и би се изказал по доста интересен начин ако не си запознат НАЛИ.anger написа:KingoftheROAD написа:На изхода на трафа си пише каква форма му е напрежението - ако е ~ е променливо и трябва да се мери със съотвентното положение на мулцитета. ако е = или --- тогава е право или постоянно.
Трафа не може да изправя напрежението, мой.Ако го прави, то ще се казва по друг начин, но не и трансформатор. Написал си го като tatenceto - 220в.-ток.
nii написа:stanko_g написа:Merlin Gerin е марката,от опит го знам сложил съм не една две такива лампи и др.
Merlin Gerin не правят лампи.
имат електронни трафове (скъпи и хубави) и апаратура за управление на осветление. за самите лунички си има филипс и т.н.
колега всеки път ги купувам от различно място.и това ме озадачи.за това измерих днес иanger написа:Не бе, шегувам се.
Не се обиждай.
14,45 V си е вече напълно достатъчно. Пак ти казвам - може би си попаднал на кофти партида от лампи. Смени марката, магазина и си провери дали здраво са прихванати връзките (клеми, спойки, накрайници или както си ги подвързал).
ако е възможно кажи от къде си купил тези лампи.jetttlii написа:nii написа:stanko_g написа:Merlin Gerin е марката,от опит го знам сложил съм не една две такива лампи и др.
Merlin Gerin не правят лампи.
Преди година и нещо слагахме трафове, лунички и крушки Merlin Gerin на един приятел в апартамента и на опаковката на крушката си имаше щампа на Merlin Gerin в един от ъглите, до тогава не бях виждал такива... да нямат договор примерно с Филипс и да си слагат логото на определена серия?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 24 госта