Проточен Бойлер?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Re: Проточен Бойлер?

Мнениеот palikari » Пон 19 яну 2009 22:34

wili98 написа:
moimoimoi написа:целта е ако примерно през човек който ползва топла вода и протече ток по голям от 30 милиампера тази защита да изключи захранването към бойлера,защото бойлера работи само когато човек ползва топла вода

Което води автоматично до 3 проводна инсталация!!!!!
да не нахакаш ДТЗ на 2 проводна...

И сега да посмятаме ако си в панелка:
1. Смяна табло - 300-400 кинта с работа
2. 15 мтр 3х6мм2 кабел = 15*6 = 90 кинта
3. ВиК - 100 кинта...

колко станаха.. 500 без бойлера ли..

е,стига де

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Пон 19 яну 2009 22:57

Колеги,мерси много за мненията...ще са ми от голяма нужда :bowdown Утре ще ходя да прегледам няколко магазина,които ми препоръчаха :beer

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 19 яну 2009 23:09

Аз също съм на трифазен Сименс - 21 киловата :twisted:
Много е як, от 2001 година го имаме и съм много доволен - къпеш си се колко ти е кеф :) вана си пълниш... Това е предимството на трифазните, че са така да се каже инстантни - топлят само количеството което потребяваш :) Обаче има един недостатък - ако по някаква причина по тръбите налягането е по-малко (тъпите ВиК) изключва и става гадно :evil:

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Вто 20 яну 2009 7:02

Така е,за проточен бойлер трябва силно налягане на водата.Вече около 4 години ползвам "Фламина",български,монофазен,7,5kw,меден,захранващ цялата мрежа у дома,монтиран с отделен кабел и отделен предпазител.Родих се - топла вода колкото и когато искам,за икономия да не говорим - предишния допотопен бойлер на практика беше включен постоянно,през нощта на 1 или 2,а през деня,след като вземех душ и жена ми измиеше съдовете - на 4.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 20 яну 2009 7:24

freestyler911 написа:извинете пише се "поточен бойлер" и ако не се лъжа , това за което говорим аз не бих си го сложил в банята ... от чисто и просто гледна точка на безопасността .

Тц :!: Баш проточен си се пише :012: А иначе и аз не бих си сложил.Къпал съм се 2-3 пъти и мерси.Ту има вода ту нема(топка).Трудно се наглася,беше некъв елдомски.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 20 яну 2009 7:39

santo_trafficante написа:Стибел Елтрон е истината
аз съм с 12кв на трифазен ток и няма грешка
бойлерите също са им много добри

тц тц забравил съм какво съм си купил :banghead: 24кв е моя

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 20 яну 2009 13:50

palikari написа:
wili98 написа:
moimoimoi написа:целта е ако примерно през човек който ползва топла вода и протече ток по голям от 30 милиампера тази защита да изключи захранването към бойлера,защото бойлера работи само когато човек ползва топла вода

Което води автоматично до 3 проводна инсталация!!!!!
да не нахакаш ДТЗ на 2 проводна...

И сега да посмятаме ако си в панелка:
1. Смяна табло - 300-400 кинта с работа
2. 15 мтр 3х6мм2 кабел = 15*6 = 90 кинта
3. ВиК - 100 кинта...

колко станаха.. 500 без бойлера ли..

е,стига де

Само ще добава че при мен за нова ел.инсталация в кухнята и отделна за проточния бойлер,със смяна на буш.табло с нови бушони и монтаж на ДТЗ ми взеха някъде около 1300лв. :shock :shock :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 20 яну 2009 19:25

freestyler911 написа:извинете пише се "поточен бойлер" и ако не се лъжа , това за което говорим аз не бих си го сложил в банята ... от чисто и просто гледна точка на безопасността .

И аз не бих се вкарал в такъв филм,но щом колегата е решил че го кефи да си слага електрожен в банята .... :lol:

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 20 яну 2009 20:04

Абе хора какви цени пишете вие :shock
ДТЗ почва от 50лв нагоре. Да речем че вземете хубав и дадете 100 лв, автоматичния предпазител с със средна цена от 10лв да приемем (това е цена за 40А).
Едно табло е около 20-30 лв
Груба сметка - ДТЗ 100 + 4 авт. предп.(приемам че има 4 токови кръга) което са 40лв + айде 40 за табло = 180лв материали без кабели. Абе айде 200 да са. Сменя се за 2-3 до 4 часа. Аз без да бързам сменям табло за 2-3 часа а не съм от най-сръчните.
Каква цена бихте дали за труд ? Направо ме шашкате с тези цени :shock
Направо си е за гонене тоя дето иска повече от 50лв за труд само за смяна на табло :!:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 20 яну 2009 20:56

тоя бойлер без ДТЗ си е като бомба с закъснител,не се знае кога ще даде фира и ще се изпържите :bishop death
комбинацията ток-вода и без подходяща защита си е опасно явление

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 20 яну 2009 21:34

Преди 4г. бях командировка във Варна(много приятен град за живеене,много по-добре от София)и там си намерих една хубава квартира в нова кооперация.Собственика беше обзавел апартамента лукс всичко беше много готино.В банята беше сложил за захранване именно такъв проточен бойлер с който захранваше целия апартамен и баня и кухня.Модела беше на предприятие "Акустика" гр.Монтана,демек БГ пройзводство,та една вечер тъкмо се бях изкъпал и бях седнал да вечеря и в един момент се чува гърмене като бомба от там отварям банята и всичко във вода хвърчи на всякъде,от там спях водата и реших да видя кво е станало.Някво реле се беше преебало и неизключва нагревателя след като съм спрял водата и продължава да грее,от там затопля входящата вода и от високата тем.избива единия щранг/снадка,защото тръбите бяха ПВЦ и от високото налягане избива.Направо си еба мамата,човека после кърти чисто нова баня за да смени таз тръба.Абе беше гадно,ми ако бях вътре :bishop

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 20 яну 2009 23:10

MITKO_DVD написа:Модела беше на предприятие "Акустика" гр.Монтана,демек БГ пройзводство

Човека е направил компромис и после е къртил. Проточни бойлери само немски - Сименс или Стибел елтрон

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Вто 20 яну 2009 23:49

Тоя гявол върши работа само при екстремни ситуации без топла вода,примерно като има профилактика.Иначе-абсурд!Ако е за всекидневно ползване-по-добро от добрия стар голям батко бойлер няма!

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Сря 21 яну 2009 16:46

За който няма парно си е най доброто решение,без да броиме самоделките на някои фирми.Имахме 200л бойлер на Елдоминвест-е не става има ли жена в къщата.Седем години съм с проточен на Шишков,не е нещо марково,но работи.А на уплашенете ще напомня,че все пак има три защити-реле,термопластина,предпазен клапан и разбира се предпазител в таблото.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 26 яну 2009 11:13

Малко не баш по темата, но предполагам ще е от полза.
За вилата взехме кухненски проточен бойлер 6 kW на Елдом Инвест. Врътката, от която се пуска това чудо е много афиф. Та за да не се потроши (както подозирам рано или късно щеше да се случи) се изхитрих да монтирам сферичен кран на входящата тръба (за студената вода). Врътката на бойлера веднъж нагласена повече не се бара, пускането и спирането става със сферичния кран, което освен другото е и много по-удобно.
Иначе бойлерчето върши някаква работа колкото да си измиеш чиниите, но аз лично очаквах повече, в смисъл надявах да загрява поне да ти припари на ръката, ама не - едва ли има повече от 50-60 градуса.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”