Проблем с РС-неиска да зареди

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ceckoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с РС-неиска да зареди

Мнениеот ceckoto » Съб 24 яну 2009 12:37

ISRalien написа:Аз съм за напълнени радиатори с боклуци... Я на видеокартата, я на процесора.. Ако беше RAM паметта нямаше да запали...
А колко глупости се изписаха в тая тема не е истина...

Компа е на две години но не е отварян да се чисти от прах довечера ще го орвора и ще вида какво чудо е вътре

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 24 яну 2009 17:11

ceckoto написа:
ISRalien написа:Аз съм за напълнени радиатори с боклуци... Я на видеокартата, я на процесора.. Ако беше RAM паметта нямаше да запали...

Компа е на две години но не е отварян да се чисти от прах довечера ще го орвора и ще вида какво чудо е вътре

Ако има лепенка на кутията и е още в гаранция - не го отваряй, а го занеси в магазина, да го почистят. Ако не е в гаранция отваряй спокойно, ама ВНИМАВАЙ какво пипаш вътре, да не разместиш нещо!

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Съб 24 яну 2009 17:18

Бате, в грешка си.
Тук на бюрото ми се търкаля една РАМ памет, от която ПЦ-то се държи по същия начин.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 24 яну 2009 17:21

Rijo написа:

Бате, в грешка си.
Тук на бюрото ми се търкаля една РАМ памет, от която ПЦ-то се държи по същия начин.

Пак се изказах неподготвен :lol: Не се бях замислил за дефектирала памет..

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Нед 25 яну 2009 11:50

1. Лош сектор на диска
2. Преетаковано захранване
3. Преетаковано дъно
4. Претакован Windows
5. Вирус
6. стигат ли?
Според мен тази работа с компютрите не е като "онази работа" - всеки да я може по рождение :oops:
Трябва специалист да го види и той ще разбере коя от (или кои от) повредите е. Не се заяждам, но с опити да се преинсталира може само да се влошат нещата, ако диска е прецакан или има вирус...

Потребителски аватар
ceckoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ceckoto » Нед 25 яну 2009 12:28

Вчвра отварях рс имаше доста прах и мъх изчистх го колкото можах и след това се пусна, но тая сутрин не иска да се пусне пак трябваше да го иключа от контакта и след няколко минути да го включа тогава зареди нормално

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 25 яну 2009 12:42

A можеш ли да погледнеш с колко плочки рам памет си и ако са две или повече да махнеш едната тази която е най-близо до процесора и да сложиш другата на нейно място?Или ако си само с една да вземеш от приятел и да пробваш с нея?

Потребителски аватар
ceckoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ceckoto » Нед 25 яну 2009 12:47

amikus написа:A можеш ли да погледнеш с колко плочки рам памет си и ако са две или повече да махнеш едната тази която е най-близо до процесора и да сложиш другата на нейно място?Или ако си само с една да вземеш от приятел и да пробваш с нея?

С една рам памет съм 1ГБ ще е проблем ли ако сложа две по 512мб

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 25 яну 2009 13:03

Ако имаш само 2 слота за рам и тези които ще ги слагаш не са кит (комплект)е проблем,ако са кит слагай смело или пробвай само с една.Ако имаш 4 слота за рам и тези двете не са кит ги сложи една до друга в различни на цвят слотове.Ако имаш 4 слота и тези двете по 512 са кит ги сложи в еднакъв цвят слотове.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 25 яну 2009 13:13

myrshavija написа:Мислиш ли, че колегата пипа в БИОСа? И, ако не пипа, то значи настройките са еднакви - с или без батерия. И тогава какво общо има БИОСа?
Golfer_pz написа:Аз сега уча за компютри и съм почти 90% сигорен че проблема му е уиндоуса :!:

Ей така се прави диагностика с кристална топка. Необходимо условие е да учиш "за компютри".

Ти пък кво каза :lol: ако няма батерия всяко включване е с настройки по дефолт, а ако има батерия не са точно по дефолт, щот биоса конфигурира цялата система ама не може да си запази настройките щот нема батерийка.Ай кажи ми щом толкоз мислиш,че разбираш от какво е следния проблем - компа не трагваше всеки път, зелената лампичка само свети и никви признаци на живот.след примерно 20-30 опита да се включи може и да реши да тръгне, а ако се стартира може да работи примерно 5 мин и да се ресне, може и 20 часа и пак се ресва и пак всичко отначало.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 25 яну 2009 14:22

quattro^^ написа:1. ако няма батерия всяко включване е с настройки по дефолт, а
2. ако има батерия не са точно по дефолт, щот биоса конфигурира цялата система ама не може да си запази настройките щот нема батерийка.
3. Ай кажи ми щом толкоз мислиш,че разбираш от какво е следния проблем - компа не трагваше всеки път, зелената лампичка само свети и никви признаци на живот.след примерно 20-30 опита да се включи може и да реши да тръгне, а ако се стартира може да работи примерно 5 мин и да се ресне, може и 20 часа и пак се ресва и пак всичко отначало.

1. Предполагам, че си прав.
2. Противоречиш си - или има, или няма батерия. Когато си изясниш какво точно искаш да напишеш, опитай пак! Освен това, БИОС не е изкуствен интелект и не конфигурира нищо. По-скоро бива конфигуриран.
3. Никога не съм твърдял, че правя диагностика с кристална топка. Имам две, но нещо не работят. Обърни се към специалистите. В тази тема има достатъчно.
Приятен ден!

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 25 яну 2009 14:35

не ми тряят спецове аз преди една година сам си го оправих, за това писах - компа не ТРЪГВАШЕ, ролята на биоса не е толкоз маловажна, както ти я описваш, всичко се оправи с ресет на биоса, който се беше побъркал най-вероятно от калпавото захранване с което бях тогава.та мисълта ми е трябва да се отстраняват една по една вероятните причини, но ако автора на темата го няма по комповете, най-добре да иде в сервиз.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 25 яну 2009 15:07

ceckoto написа:Колеги проблемат е следния по някои път къто включа рс и запчва да зарежда, стига до там дето уиндоуса зарежда и забива. Рестартирам го няколко пати и не става нищо все до там стига и забива. Трябва да го изгася от копчето и да го извада от контакта и така да постои извесни време и после си трагва но след няколко дни ми прави същата мизерия.
Разбиращите ако може да дадат някакав съвет какво да правя

Варянтите са малко, в най-добрия Windows... но едва ли. В другия Захранване 50-60 лв... и почват най-големите или дъно или Хард диск. Свали си Everest и виж как е охлаждането.

Потребителски аватар
ceckoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ceckoto » Нед 25 яну 2009 16:57

2009-01-25_165849.jpg
Kuncavia написа:
ceckoto написа:Колеги проблемат е следния по някои път къто включа рс и запчва да зарежда, стига до там дето уиндоуса зарежда и забива. Рестартирам го няколко пати и не става нищо все до там стига и забива. Трябва да го изгася от копчето и да го извада от контакта и така да постои извесни време и после си трагва но след няколко дни ми прави същата мизерия.
Разбиращите ако може да дадат някакав съвет какво да правя

Варянтите са малко, в най-добрия Windows... но едва ли. В другия Захранване 50-60 лв... и почват най-големите или дъно или Хард диск. Свали си Everest и виж как е охлаждането.

колега докато ровех с евереста виж на какво попаднах

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 25 яну 2009 17:09

Аз пъл предполагам вирус - Логато пренсталира бозата, трябв ада е изключен мрежови кабел.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”