Автоматично подновяване на договора с Мтел - законно ли е??

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматично подновяване на договора с Мтел - законно ли е??

Мнениеот Layer » Пон 23 мар 2009 22:30

може ако си тези по малките такси.
:beer
подпиши за 2 години :idea:

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Вто 24 мар 2009 14:45

Видях колегата как си е изпатил, че си отворих договора, защото взех на жена ми телефон от Глобул а по принцип сме на М-тел ама си беше на далавера и бях си записал два дена преди да стане година да отида да го прекратя,но и в моя договор я има тази клауза за месец преди това че трябва да се подаде заявление.Е колега поне помогна с този пост на другите да не ни набутват операторите!!! :bowdown

vera_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vera_87 » Вто 24 мар 2009 16:10

Преди изтичане на срока по предходната точка Абонатът няма право да прекратява договора, освен след заплащане на дължимата неустойка.
5.3. Действието на договора се продължава автоматично за срок от 1 (една) година, при същите условия, ако 1 (един) месец преди изтичане на срока по т.5.1 нито една от страните не отправи писмено предизвестие за прекратяването му.

Това си подписъл ама 100%А защо клиента трябва да подаде молба за прекратяването на д-ра един месец преди изтичането му, когато клиент на Мобилтел ЕАД вземе сим карта заплаща една месечна такаса,поради това което предплаща отива един месец по рано.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Вто 24 мар 2009 18:34

в Глобул се преподновяват договорите. Ако изплатиш неустойка, мисля че ще е на 10.80 ( стандартна за комфорт 100 ), а не на промоционалната цена от 4.90 лв. Все пак попитай на *88 .

Може и да не подавате заявление 1 месец преди да изтече срока, достатъчно е да отидете и да прекратите договора няколко дни преди да изтече физически договора.

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Вто 24 мар 2009 21:06

vera_87 написа:[b]А защо клиента трябва да подаде молба за прекратяването на д-ра един месец преди изтичането му, когато клиент на Мобилтел ЕАД вземе сим карта заплаща една месечна такаса,поради това което предплаща отива един месец по рано.

Когато подадеш молба за прекратяване на договора, то последния месец не плащаш месечна такса, тоест тогава ползваш тази предплатена в началото такса :да:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 25 мар 2009 15:56

Той договора че се подновява автоматично се подновява, но мисля че новия може да бъде развален без да дължиш неустойки... трябва да го проверя това и ще допълня .. за Мтел говоря...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 25 мар 2009 15:58

Pichaga написа:законно е
и аз така правя при много договори

Пи Телеком-говори изгодно и дългосрочно mhihi

Последна промяна от Varbona на Сря 25 мар 2009 15:59, променено общо 1 път.
Причина: колега росу - виж си моля аватара

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 25 мар 2009 16:39

rosy написа:
Pichaga написа:законно е
и аз така правя при много договори

Пи Телеком-говори изгодно и дългосрочно mhihi

Колега Роси, да не стават недоразумения, става реч за договори за охрана, не за телекомски

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 25 мар 2009 16:44

relaxxx написа:Той договора че се подновява автоматично се подновява, но мисля че новия може да бъде развален без да дължиш неустойки... трябва да го проверя това и ще допълня .. за Мтел говоря...

дължиш неустойка - оставащите такси до края на договора :idea:

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Сря 01 апр 2009 19:52

moleo написа:в Глобул се преподновяват договорите. Ако изплатиш неустойка, мисля че ще е на 10.80 ( стандартна за комфорт 100 ), а не на промоционалната цена от 4.90 лв. Все пак попитай на *88 .

Може и да не подавате заявление 1 месец преди да изтече срока, достатъчно е да отидете и да прекратите договора няколко дни преди да изтече физически договора.

някой не си е чел служебните бележки в КМ

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 01 апр 2009 20:57

evgenyh написа:дължиш неустойка - оставащите такси до края на договора :idea:

....без ДДС.

Най-новото при тези е, че всячески отказват на фирми с оставащи няколко месеца договор, да преминат на по-нисък абонаментен план. Налагат се луди скандали и заплахи с адвокат, за да ти свършат работа. Тотално отказват и да си вземеш номера.

Баси,.... невярвах, че са такива измекяри. Дълги години бях техен клиент и бях доволен, но напоследък взеха да ме дразнят. Нещо живеят с мисълта, че съм им длъжен и че са единствени.

Ма както казват старите хора, пилците се броят на есен, е тогава ще видат нов договор на куково лято :063:

vera_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vera_87 » Пон 27 апр 2009 17:44

'някой не си е чел служебните бележки в КМ'
Да не би да си колега и от друго място?

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Вто 28 апр 2009 6:04

Пресен пример е майка ми. Понеже има 2 карти и служебен телефон, решава да си спре единия номер. Отива в офиса на МЕНтел и като си плаща месечната такса един месец преди изтичане на договора казва че иска да си спре едината карта. Офис сътрудничката й взела личната карта за около 15 мин и казала готово. Майка ми понеже е счетоводителка питала за входящ номер или нещо такова, но й казали че няма нужда, щели да й прекратят договора. Няма да ви казвам каква беше изненадата й когато следващият месец откри че не й е прекратен договора и ще трябва още 1 година да им плаща допълнително по 10 лв на месец. Последваха едни разправий и накрая нищо. Разкарваха я още 2 пъти да излиза от работа и да ходи в офиса в който е подписала договора за га хване управителката и накрая й казала "евентуално ако Вие се обадите в софия може да склонят да ви намалят таксата до 5 лв на месец, иначе може да платите 120 лв и да ви прекратим договора". Просто останах потресен от менаджерските умения на ръководния персонал на въпросната фирма.

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Вто 28 апр 2009 8:16

Специално тоя договор за 5лева към Мтел след изтичане на първата година, се подновява автоматично, но може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие и без плащане на каквито и да е неустойки. Ако не се подновяваше автоматично щяха да спират телефоните едностранно без предизвестие и тогава май щеше да има повече недоволни.

(абонат съм на Мтел, но ги мразя)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 28 апр 2009 15:21

Georgi_G написа:Специално тоя договор за 5лева към Мтел след изтичане на първата година, се подновява автоматично, но може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие и без плащане на каквито и да е неустойки. Ако не се подновяваше автоматично щяха да спират телефоните едностранно без предизвестие и тогава май щеше да има повече недоволни.

(абонат съм на Мтел, но ги мразя)

Това доказано ли е на практика или просто го има като информация понеже в офиса не споменаха /да не са луди/ такава опция ??

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”