Лаптоп към LCD, от какво насича? Разбрах защо...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: Лаптоп към LCD, от какво насича? Разбрах защо...

Мнениеот skotis » Чет 14 май 2009 9:04

Не, на другия телевизор пробвах с друг кабел, служебен. Мислиш че е от него ли? Би било супер, ако се окаже кабела... Благодаря ти за предложението, но мисля че е по-добре да взема този кабел с който пробвах и тогава вече да се разбере на 100% къде е проблема :) Това мислех да не го пробвам, но ще опитам тия дни да отида до вилата с кабела от работата и ще пиша пал :)

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 14 май 2009 12:59

skotis написа:Не, на другия телевизор пробвах с друг кабел, служебен. Мислиш че е от него ли? Би било супер, ако се окаже кабела... Благодаря ти за предложението, но мисля че е по-добре да взема този кабел с който пробвах и тогава вече да се разбере на 100% къде е проблема :) Това мислех да не го пробвам, но ще опитам тия дни да отида до вилата с кабела от работата и ще пиша пал :)

Ако ти е по-лесно мога да ти дам моя ;) Не го използвам много често така че не е проблем. В един квартал сме ще се намериме :)

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 14 май 2009 13:43

пак да попитам: Има ли го насичането върху вградения монитор на лаптопа?
Пускаш филма, гледаш.
Ако го има и на двата - проблема е кодеци, евентуално видео драйвъри или филма да е х.264 и лапито да не смогва.
Ако на вградения няма насичане - обвиняваш Деуто и пробваш с кабели и магии.

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Пет 15 май 2009 12:53

restless написа:пак да попитам: Има ли го насичането върху вградения монитор на лаптопа?
Пускаш филма, гледаш.
Ако го има и на двата - проблема е кодеци, евентуално видео драйвъри или филма да е х.264 и лапито да не смогва.
Ако на вградения няма насичане - обвиняваш Деуто и пробваш с кабели и магии.

Не, няма го на лаптопа, пускал съм и HD филми и вървят. Всъщност забелязах, че не е на бързите сцени, ами на тези с много детайли, например видео за Гранд Каньон, снимано от самолет - усеща се на моменти как забавя, не върви гладко картината и това го има само на TV-то, не и на вградения монитор.

Абе в крайна снетка в един филм от час и половина това насичане се получава на 4-5 места за малко, когато има пейзажи или изглед на нещо голямо, но мен ме дразни доста :( Остава само да пробвам с кабела...

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Пон 30 ное 2009 15:53

Реших проблема! :) Ако някой се интересува как - инаталирах най-новия BS Player и сега всичко е ок :)
Надявам се на някой да съм бил полезен :)

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Пон 30 ное 2009 18:59

:shock след толкова много проби и писане го направи само с 1 BS player?
Мисля, че още в началото трябваше да пробваш да пуснеш какъвто и да е било player, ако ще и youtube и да разбереш дали насича. Това насичане може да се хване и с мърдане на мишката.
Ако това насичане го няма никъде, само при определени филми е пределно ясно, че телевизора и кабела нямат нищо общо с проблема. Всичко свързано с видеото опира до кодеци. BS-playera си е вкарал някой по нов и е натаманил нещата. Сигурен съм, че сега и media player да пуснеш - това сечене няма да го има ;)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Лаптоп към LCD, от какво насича?

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 30 ное 2009 21:59

A?
ChimeyJimmey, Публикувано на: Вто Май 12, 2009 4:31 pm написа:Кодеци на лаптопа... :roll:

Ко каиш? mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”