Вдигам темата за да споделя пресни впечатления от 2 броя лаптопи HP...
На единия батерията му е тотал щета - като извадиш зарядното компютъра се гаси.
За капак буксата му, където се навира зарядното е толкова калпава, че едно леко мръдване на кабела е достатъчно за много псувни. И черешката на тортата е, че щепсела е хамерикански тип, явно е внасян от там, има си convertor, който също прекъсва

Вярно, че компютъра е на 1-2 години, ама все пак
Другия е на по-малко от 1 месец. Идва с инсталирана виста, собственичката иска да инсталирам XP, викам няма проблем. Е да, ама драйвери - нанай

Пичовете са си написали ясно, че XP не поддържат и тряя свикваш на виста

Отделно пък самата виста цикли все едно съм я инсталирал на мойта кочина, въобще не я брига факта, че лаптопа е нов и има 4 гига рам
Добрее.. Другото е, че диска е към 380 гига, като почти всички са в един partition, на който е и инсталирана виста. Има още един partition - RECOVERY (D:), който е 2гб. Това, което ме шашна е, че по принцип знам, че тия recovery partition-и ги крият по принцип, а тоя си е съвсем видим

Та момичето иска да й разделя харда. Викам няма проблеми, поне това мога да направя, като не мога да сложа XP.
Свалям partition magic, той пък не работи под виста.
Виста-та си има и вграден софтуер за подобни операции, викам с него ще е най-убаво
Е да, ама той от 360 гб дял (от които 280 свободни) каза, че може да ми даде 100, ако искам
Свалям друг софтуер за цепене на дискове (забравих му заглавието

), хваща диска, всичко нормално, рестартира да си свърши работата иии.. 2 грешки дава.. съответно няма abort, има само retry и ignore. Давам ignore, то си продължава

Викам дано не го прецака само.
След няколкочасово киснене пред лаптопа ми писна и се махнах от него. Той това е и чакал и дисплея му изгаснал, все едно заспал. Не реагира на нищо, ама лампичката за харда мига от време на време. Викам ще го изчакаме няколко часа, белким се осъзнае. След няколко часа съвсем заспа. Пускам го, windows-а си тръгва, диска си е в изходна позиция, все едно не съм го пипал
Пускам един подробен scan disc, който цикли 4-5 часа. После пак пускам програмата, пак 2те грешки, пак цикли камара време, пак изгасна монитора, ама тоя път windows-а не тръгна

Пита ме искам ли да го възстанови как си е било, с всички инсталирани програми и т.н. и ми инсталира виста-та наново
Хващам hiren's boot cd, то не тръгва, че не може да си намери драйвери за CD-то. Слагам го на флашка и тръгва. Пускам partition magic от него, то вика, че диска има грешка. Фикс-ва я уж successfully, после излезе още една, и нея я фиксна, тръгва програмата и един голяяяяяяяям partition, на който пише Error.
На нов лаптоп да ти излезе грешка на диска си е цяло изкуство
Та с някаква друга програма, през hiren's boot cd на флашка успях най-накрая да разделя диска.
Другото наблюдение е, че тоя новия лаптоп, батерията му държи цяяяяяяял 1 час. Моя packard bell на 2 години му държи 2 часа и половина
Буксата на зарядното е същата като старата и мърда по същия начин.. Въпрос на време е според мен и тя да сдаде багажа..
Та официално HP слиза от 3та позиция на 33-та... Единствено бих си го взел заради fingerprint reader-а. Голяма глезотия