Питане за пералня към разбирачите
Re: Питане за пералня към разбирачите
Ако и така и така ще купуваш нова пералня - пробвай. Но се продават перални, не знам марката, но можеш да провериш, които могат да се пълнят и с топла вода. Аз, като си купувах мойта разбрах за такова нещо вече когато беше късно, иначе щях да си взема. Но от познати съм чувала добри отзиви - спестява се доста, като наливаш топла вода. Накратко - мини през някой магазин и питай.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имам наблюдения че след монтирането на пералня в квартирата сметките за тока спаднаха а тези за водата леко се повишиха
за 2 легена пране топлиш бойлер , една пералня ти ги омахва и може още да събере
безсмислено е това което ще правиш май май
за 2 легена пране топлиш бойлер , една пералня ти ги омахва и може още да събере
parno написа:имам наблюдения че след монтирането на пералня в квартирата сметките за тока спаднаха а тези за водата леко се повишиха
Не и ако си на ТЕЦ
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами водата която идва от тец-а 90 градуса през охладител ли ще минава?
parno написа:ами водата която идва от тец-а 90 градуса през охладител ли ще минава?
90 требва да дойде в абонатната
през топлобменника става 60

90 ако ти текне от чешмата, знаеш ли за какво ще дойде реч

parno написа:ами водата която идва от тец-а 90 градуса през охладител ли ще минава?
Колега, да не спамим темата, ама дека я видя тая 90 градусова вода от крана?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не спамя а и въпроса не е колко топло ви тече от чешмата това си е ваш проблем,
когато му трябва на колегата да пере със хладка вода а не айде 70 поне тече през чучурките ви кво правим?
не пита за пералня с 123 входа за вода а за такава с 1 до колкото разбрах.
безсмислено е да се прави...
пък ако иска нека
малко маркучлета ,тетки метки , скобички и оп ще получи една голяма повърня при смесителя си.
връткай си я така тази пералня и не мисли идиотий за спестени стотинки на пране
когато му трябва на колегата да пере със хладка вода а не айде 70 поне тече през чучурките ви кво правим?
не пита за пералня с 123 входа за вода а за такава с 1 до колкото разбрах.
безсмислено е да се прави...
пък ако иска нека
малко маркучлета ,тетки метки , скобички и оп ще получи една голяма повърня при смесителя си.
връткай си я така тази пералня и не мисли идиотий за спестени стотинки на пране
Колега, до колкото знам тези перални се връзват и към топлата и към студената вода. И може да се избира с каква да переш. И повтарям, мои познати са доста доволни.
И разбрах че колегата иска да ползва обикновенна пералня, за това и му написах в първия пост че може да пробва, ако вече е решил че може да си позволи нова. Аз също като разбрах че има такива перални питах, но ми казаха да не рисскувам с връзване към топлото. Защо - не помня, а и едва ли съм такъв специалист че да мога да обясня.
И разбрах че колегата иска да ползва обикновенна пералня, за това и му написах в първия пост че може да пробва, ако вече е решил че може да си позволи нова. Аз също като разбрах че има такива перални питах, но ми казаха да не рисскувам с връзване към топлото. Защо - не помня, а и едва ли съм такъв специалист че да мога да обясня.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
жена ти да се научи да пере на ръка всички дребни дрешки парцалки, а не за всяка парцалка да пуска пералнята.
от майка ми по повод баща ми знам великата мисъл: "икономията е майка на мизерията". освен да си съсипеш пералнята и/или дрехите друго не виждам да направиш. пери на нощтна енергия и пуши (ако пушиш) по - малко и ще си компенсираш разходите.
от майка ми по повод баща ми знам великата мисъл: "икономията е майка на мизерията". освен да си съсипеш пералнята и/или дрехите друго не виждам да направиш. пери на нощтна енергия и пуши (ако пушиш) по - малко и ще си компенсираш разходите.
vw_golf_4_tdi написа: пери на нощтна енергия и пуши (ако пушиш) по - малко и ще си компенсираш разходите.
ако пералнята не е пригодена сток да пере с топла и студена вода - експеримента ще доведе до скорошна покупка на нова такава
малко офф по повод нощното пране

един приятел разправяше как така си програмирал пералнята на нощната тарифа да пере - не помня каква марка беше
та вика : една вечер се събуждам от яко думкане - викам си брей съседа се е разгонил явно и е налазил жена си
да ама не - събуждат го съседите отдолу - наводнил се и него и тях
пералнята подскачала-подскачала - искала да си ходи и скъсала маркучите .......
ебем ти заебито отвсякъде

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Пералнята е нова - новеничка и то за вграждане та тва ме спира.Иначе идеята е да се направи смесител пред пералнята и като искам само с чисто топла , със смесена и т.н.Трябва да провера може ли да пере с топла вода обаче.Иначе съм с ТЕЦ и си спестява по един боилер на секо пране.
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Rabbit_TDI написа:Пералнята е нова - новеничка и то за вграждане та тва ме спира.Иначе идеята е да се направи смесител пред пералнята и като искам само с чисто топла , със смесена и т.н.Трябва да провера може ли да пере с топла вода обаче.Иначе съм с ТЕЦ и си спестява по един боилер на секо пране.
И от автоматична пералня се получава полуавтоматична от времето на бабите ни.

По груби сметки, едно пране на 60градуса излиза 30-40ст. за ток. Да спестиш 10-15ст. на пране, за 1 месец са 3-4.5лв. По-добре ползвай нощна тарифа и не се занимавай с глупости.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Пак да се обадя. Ако пералнята ти е нова то значи е в гаранция. Ако нещо по нея се скапе, във връзка с идеята ти да ползваш топлата вода, забрави за гаранцията.
Пералнята, за която говоря (на родителите ми) е стар модел на Филипс и си е фабрично с две входни магистрали, но освен това има смесителен клапан с датчик, който пък от своя страна е свързан с програматора. Така ако переш на програма на 90 гр. пуска само от топлата вода, но ако програмата е за 30 гр. започва да се намесва смесителя и така.
В интерес на истината май не съм виждал на новите модели да се предлага тази опция с два входни маркуча
Като знам колко плащам за подгряване на топла вода на топлофикация и като си представя, че пералнята у нас (само с 1 захранващ маркуч) се пуска поне 3 пъти седмично, предпочитам да плащам ток.
Пералнята, за която говоря (на родителите ми) е стар модел на Филипс и си е фабрично с две входни магистрали, но освен това има смесителен клапан с датчик, който пък от своя страна е свързан с програматора. Така ако переш на програма на 90 гр. пуска само от топлата вода, но ако програмата е за 30 гр. започва да се намесва смесителя и така.
В интерес на истината май не съм виждал на новите модели да се предлага тази опция с два входни маркуча

Като знам колко плащам за подгряване на топла вода на топлофикация и като си представя, че пералнята у нас (само с 1 захранващ маркуч) се пуска поне 3 пъти седмично, предпочитам да плащам ток.
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Добре, а аз да попитам, баща ми ми донесе от Канада много яка пералня, и е с 2 входа... Ние нямаме ТЕЦ, та искам да попитам какво правя със входа за топлата вода, запушвам ли го
Предполагам ще си работи без проблем? И аз доскоро не знаех че има такива перални с 2 входа за топла и студена 

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Ами поне при Филипса е решено чрез клапана. Ако единия маркуч не е вързан няма никаква опасност чистата вода, която влиза от другия в пералнята да излезе през него.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”