Въпрос към великите програмисти и ланаджии

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: вопрос към велики програмисти и ланаджии

Мнениеот vasstop » Чет 24 сеп 2009 20:15

yarek написа:нещо не ме впечетляват цените на този linksys wrt54gl има линещо по евтино? към 70-80 лева?
Мусура ще ти препоръча марката TPlink и цената му беше към 55-60лв ;)

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 24 сеп 2009 20:34

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 24 сеп 2009 20:36

Tp-link TL-WR340G е здраво нещо, може да не е най-хайтек и най-марковото нещо, но важното е, че работи :idea:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 26 сеп 2009 21:21

musura написа:Tp-link TL-WR340G е здраво нещо, може да не е най-хайтек и най-марковото нещо, но важното е, че работи :idea:

И аз мислих такъв да търся сега на заплата, можеш ли да споделиш опит?
Интересува ме - забива ли като D-link-овете например?
Каква скорост на download може да поддържа при 54 мбитс?
Предполагам да, ама - има ли port forwarding?
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Съб 26 сеп 2009 21:24

в понеделник трябва да пристигне, тогава ще коментирам и ще споделям опит :)

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 30 сеп 2009 19:00

ISRalien написа:
musura написа:Tp-link TL-WR340G е здраво нещо, може да не е най-хайтек и най-марковото нещо, но важното е, че работи :idea:

И аз мислих такъв да търся сега на заплата, можеш ли да споделиш опит?
Интересува ме - забива ли като D-link-овете например?
Каква скорост на download може да поддържа при 54 мбитс?
Предполагам да, ама - има ли port forwarding?
Благодаря предварително.

Дали ще може musura Или някой друг запознат с конкретния модел да даде мнение?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 01 окт 2009 7:39

Ами какво да кажа, освен, че сигурно не са най-великите рутиери на света, но личните ми наблюдения над два такива, всеки ден показват, че не забиват и не се нъждаят от никакви по-специални грижи. Една от хубавите им черти е, че рядко дефектират. Реално съм продал стотици такива, а дефектните са реално 2-3 бройки ;)

Мисля, че за цената си са перфектен избор. Примерно в същия и леко по-висок ценови клас, има D-Link, Repotec и Asus (поне, които продавам аз), но и на трите марки има ядове с рутерите им ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 01 окт 2009 9:43

Кой пък каза, че рутерите на Д-линк забиват? Аз ползвам такъв вече повече от година и не виждам проблем с него. Забивал е само и единствено, когато е имало токови удари вкъщи, което според мен е напълно нормално, все пак това е активно оборудване. Според мен да ти е безпроблемен рутерът е чиста доза късмет, зависи каква бройка ти се падне. Имам известни наблюдение и над Асус, но не ми харесват, малко са мудни, когато им правиш настройките и трябва да запомнят новите. Дори някои бройки ги запомняха от 2-3 път. Същото ми се е случвало и с рутерите на Линксис, но с настройките на безжичната им мрежа - при задаване на криптиране се е налагало рутера да се ресетне няколко пъти докато разбере "какво искам да му кажа да направи" :Mr Green Fun
Лично на мен като човек, който работи като лан-техник и се е сблъсквал с доста модели рутери ми е винаги било най-лесно и интуитивно да работя с моделите на Д-линк. Не ангажирам никого с личното си мнение.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 01 окт 2009 10:35

stefan4o написа:Кой пък каза, че рутерите на Д-линк забиват? Аз ползвам такъв вече повече от година и не виждам проблем с него. Забивал е само и единствено, когато е имало токови удари вкъщи, което според мен е напълно нормално, все пак това е активно оборудване. Според мен да ти е безпроблемен рутерът е чиста доза късмет, зависи каква бройка ти се падне. Имам известни наблюдение и над Асус, но не ми харесват, малко са мудни, когато им правиш настройките и трябва да запомнят новите. Дори някои бройки ги запомняха от 2-3 път. Същото ми се е случвало и с рутерите на Линксис, но с настройките на безжичната им мрежа - при задаване на криптиране се е налагало рутера да се ресетне няколко пъти докато разбере "какво искам да му кажа да направи" :Mr Green Fun
Лично на мен като човек, който работи като лан-техник и се е сблъсквал с доста модели рутери ми е винаги било най-лесно и интуитивно да работя с моделите на Д-линк. Не ангажирам никого с личното си мнение.

последното изречение е единственото с което съм съгласен като системен администратор, работещ също с "активно" оборудване.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Въпрос към великите програмисти и ланаджии

Мнениеот stefan4o » Чет 01 окт 2009 10:59

Благодаря за иронията, но с кое не сте съгласен, г-н администраторе? Че когато има токов удар активното оборудване, което е включено към ~220 не може да забие така ли? Или вашето активно оборудване е някакво вълшебно? Разбира се, говоря само за случаите при домашна употреба, когато НЕ се предполага ползването на UPS.
Извинявам се за оффтопика

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 окт 2009 15:38

Имал съм D-Link DI-524 и си забиваше най-редовно, независимо от метеорологичните условия и токови удари.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 01 окт 2009 16:46

Въпреки, че продавам и Д-Линк, евтините им модели не стават и често има ядове. То не е казано, че всички 100% забиват, но примерно от 10 клиента 3-4 изплакват и започват да ме тормозят, за това и предпочитам да не ги продавам. Иначе човек ако е късметлия няма да има никакъв проблем ;)

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 01 окт 2009 16:52

stefan4o написа:Благодаря за иронията, но с кое не сте съгласен, г-н администраторе? Че когато има токов удар активното оборудване, което е включено към ~220 не може да забие така ли? Или вашето активно оборудване е някакво вълшебно? Разбира се, говоря само за случаите при домашна употреба, когато НЕ се предполага ползването на UPS.
Извинявам се за оффтопика

това, че работодателя ти, ти е купил кримпачки за 12лв и им се кефиш като гладно циганче на баничка; че не може да си позволи да слага switch по - скъп от 10лв (разбирай repotec); не означава, че D-Link да "перфектният избор".

ако да дадете 120лв за един нормален Linksys, са много пари за Вас; то ще оцените смисълът на моите думи когато отидете за 3-4 път да ви го подменят и/или истанете 1месец без интернет.
и все пак не вярвам, че ще променя мисленето на хора които се кефят, че са си купили еФтинджос нещо от битака.

P.S. работя с CISCO и до сега не са ме предали (вкъщи и на работа).

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Чет 01 окт 2009 17:31

vw_golf_4_tdi написа:
това, че работодателя ти, ти е купил кримпачки за 12лв и им се кефиш като гладно циганче на баничка; че не може да си позволи да слага switch по - скъп от 10лв (разбирай repotec); не означава, че D-Link да "перфектният избор".

ако да дадете 120лв за един нормален Linksys, са много пари за Вас; то ще оцените смисълът на моите думи когато отидете за 3-4 път да ви го подменят и/или истанете 1месец без интернет.
и все пак не вярвам, че ще променя мисленето на хора които се кефят, че са си купили еФтинджос нещо от битака.

P.S. работя с CISCO и до сега не са ме предали (вкъщи и на работа).

Абсолютно съм съгласен с теб колега , доста хора си изпатиха от D-Link и тем подобни евтинджоси даже преди няколко седмици имаше тема точно за D-Link колко са "хубави" mhihi .Въпреки всичко съм съгласен и с musura, че има по добри и по лоши евтинджоси а и всичко е до късмет.Във нас съм с Linksys WRT54 и никога не е забивал нито по кабел нито по безжична но съм го купувал за 150 не за 50лв.

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Чет 01 окт 2009 18:06

надявам се че съм от тези късметлии, защото купих евтинджос TP-LINK TL-WR340G :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun heavy metal zork

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”