За мен проблема е хардуерен. Дъното трябва да се огледа за надути кондензатори. трябва да се премери напрежението на батерийката. Трябва да се види захранването куче марка ли е или не и какви напрежения дава. Дори да е марково трябва да се отвори и да се провери и то за надути кондензатори - понякога и при тях се срещат. Може някъде да има хлабава връзка между разните куплунзи вътре, може дъното някъде да окъсява към кутията. Може харда да е тръгнал да си заминава - отиваш на обяд и оставяш машината в покой, връщаш се и нема никой. Случвало ми се е лично с един макстор на не повече от сто часа работа. Нито СМАРТ-а се беше обадил, нито никакви проблеми преди това. Може системната памет да почне да дава грешки и да се дъни безпричинно - на един EpoX вместо 2.5 волта по дифолт дъното подава 2.7 волта и паметта след време почва да се дъни.
Та затова казах, че трябва да се погледне, ако колегатна е някъде наблизо ще прескоча - аз съм в Дружба.
Въпрос към компютърджийте ?
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Re: Въпрос към компютърджийте ?
1.Вероятно загрява и се гаси-профилактика или смяна на всички перки, включително на захранването.
2.Колега по-нагоре беше писал за кондензатори на дъното-вероятно е, но не само ще се гаси, а няма и да пали.
3. Възможно е да е захранване /не защото е на година и половина, има такива, които работят десетилетия/, а защото е било евтино вероятно.Ако захранването има заминали кондензатори-може да е от времето, но пак и от качеството. Имаше много хубава статия за разликата в захранванията, но за съжаление линка не работи вече.Ето ти една тема:
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 656&page=1
2.Колега по-нагоре беше писал за кондензатори на дъното-вероятно е, но не само ще се гаси, а няма и да пали.
3. Възможно е да е захранване /не защото е на година и половина, има такива, които работят десетилетия/, а защото е било евтино вероятно.Ако захранването има заминали кондензатори-може да е от времето, но пак и от качеството. Имаше много хубава статия за разликата в захранванията, но за съжаление линка не работи вече.Ето ти една тема:
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 656&page=1
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”