Полях лаптопа с бира - 600 лв ремонта

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Полях лаптопа с бира

Мнениеот musura » Вто 06 окт 2009 7:42

gubaku написа:Операцията ми отне около 4 часа (все пак след като я разглобих трябваше да я злгобя - бутон по бутон и под всеки бутон две пластинки...) Извода беше, че явно по сервизите не им се е занимавало да го правят тва нещо и затова вдигаха рамена!

;) Принципно си прав, че не им се занимава, понеже най-вече, шанса да тръгне след подобна операция е под 50%, не поради шанс да я повредиш при самата операция, а просто пътечките са много финни и корозират бързо. Сети се, че ако квалифициран техник загуби 4 часа, би трябвало да вземе поне 120 лв за този ремонт. Като сложим и шанса от 50% успеваемост, би трябвало цената на услугата "ремонт на клавиатура" да стане около 240 лева, понеже няма как да ти искат пари, ако не успеят да я оправят. В крайна сметка нова клавиатура струва между 50 и 80 лева ;) Същото е положението с много други компоненти, които реално подлежат на ремонт, но просто не си струва :да:

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 06 окт 2009 10:03

Аз съм си заливал лаптопа с чаша вода, от високите чаши. И като стана въпросната интервенция лаптопа автоматично се излючи. Честно да си кажа не знаех какво да правя и пробвах да го пусна наново, но се чу само един звук и после не тръгна. На другия ден го изкарах на терасата с махната батерия, като разглобих някои чаркове по него и почнах с сешоара да го суша. Квото можах направих после го оставих 2 седмици да съхне. Отново не иска да тръгне и вече го занесох на сервиз (лаптопа беше в гаранция) Там на секундата казаха, че лаптопа е разглобяван, а обяснението беше, че главичките на болчетата се правели от мека сплав и като се барне с отверка си оставали следи. Както и да е уговорих ги да го оправят гаранционно. Оправиха ми го и сичко си бачкаше, даже на харда си му стоеше информацията.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Вто 06 окт 2009 17:55

ми в моя случей много лошо:
дъното е фира цялото , заедно с клавишките и ремончето ми стъпвало 600 камъка :screwy
аз му пея една молитвичка и само стискам палци харда да е здрав за да мога да дръпна инфото от него
death :bishop :dummy: :horror: :screwy :cry: :drinking:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Полях лаптопа с бира - 600 лв ремонта

Мнениеот musura » Вто 06 окт 2009 18:02

харда би трябвало да е здрав

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 07 окт 2009 5:49

Според мен - пробвай и с втори сервиз ! Ако бирата не е била много шанса дъното да е оцеляло е голям, пък клавиатури по и-бей - бол. В краен случай - дъна също се продават в ибей, както и в pchub.com.
Ако в крайна сметка сумата си отива към 600лв аз лично бих си взел нов...За харда и данните - най-вероятно е ок и ще можеш да свалиш данните. Успех !

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 07 окт 2009 6:23

ква цифра ... по добре нов си вземи

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 07 окт 2009 7:44

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.790
За новия лаптоп поне ще си имаш USB HDD :)

П.П. Има и за SATA дискове :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 07 окт 2009 8:17

Много им е лесно да кажат "- Дъното е изгоряло." и да ти искат пари за ново. Наскоро имахме подобен проблем с домашен комп. на, който му "изгоря дъното" само, че от токов удар. За съжаление факира, който оправи изгорялото дъно се намира чак в Сливен. Оказа се, че един полеви транзистор по веригата на захранването на биоса е думнал и за 2лв дъното тръгна :)

А още нещо - дъната за лаптопи понеже са така да се каже къстъм изпълнение са скъпички, но 600лв за дъно и клавиатура... :shock еее не са чак толкоз скъпи тея дъна деа. К'ва марка и модел е тая машина?

Последна промяна от radi_nrj на Сря 07 окт 2009 10:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 07 окт 2009 9:24

Според мен, производителите на Лапнитопи, не им дреме за резервните части. Самото производство на тия чурки е с презумпцията за замяна след 1-2 години. :да:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 07 окт 2009 9:39

radi_nrj написа:Много им е лесно да кажат "- Дъното е изгоряло." и да ти искат пари за ново. Наскоро имахме подобен проблем с домашен комп. на, който му "изгоря дъното" само, че от токов удар. За съжаление факира, който оправи изгорялото дъно се намира чак в Сливен. Оказа се, че един полеви транзистор по веригата на захранването на биоса е думнал и за 2лв дъното тръгна :)

А още нещо - дъната за лаптопи понеже са така да се каже къстъм изпълнение са скъпички, но 600лв за дъно и клавиятура... :shock еее не са чак толкоз скъпи тея дъна деа. К'ва марка и модел е тая машина?

надценката за резервни части е по 30-50% на всяка стъпка до крайният потребител.
т.е. ако влиза в бг за 200лв в оторизиран сервиз, докато се придвижи до сервиза на клиента -> 300-400лв, ремонти..

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 07 окт 2009 11:59

ISRalien написа:http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.790

Чак пък от китай да си поръчваш кутия за 10$ която струва и в БГ толкова, мисля, че не си струва ;)

Иначе предполагам, че цената, която са казали на колегата е с ДДС и включен труд за ремонта. Дъно за лаптоп е нормално да струва минимум 200$, че последно време гледам и по 200Евро, клавиатурата е грубо 100 лева и като сложим 100 лева за труд, е нормално ремонта да струва 600 лева с ДДС ;) В крайна сметка и ние трябва да живеем, не може само да се продава, трябва и поддръжка да има след това ;)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 07 окт 2009 12:41

musura написа:
ISRalien написа:http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.790

Чак пък от китай да си поръчваш кутия за 10$ която струва и в БГ толкова, мисля, че не си струва ;)

Иначе предполагам, че цената, която са казали на колегата е с ДДС и включен труд за ремонта. Дъно за лаптоп е нормално да струва минимум 200$, че последно време гледам и по 200Евро, клавиатурата е грубо 100 лева и като сложим 100 лева за труд, е нормално ремонта да струва 600 лева с ДДС ;) В крайна сметка и ние трябва да живеем, не може само да се продава, трябва и поддръжка да има след това ;)

Аз не знам от коя планета кацам ама съм бил яко в заблуда... сега видях колко струва дъното на служебния - $302 :shock :shock :shock потрес. (така е като се занимаваш предимно с домашни компютри където за същия "перформанс" даваш половината пари) Което ще рече, че за цените Мусура е прав... ужас(т)

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 07 окт 2009 16:02

:shock потърси темата за благоевградския корифей, моят лаптоп пи сок и биде оправен срещу малко пица и 1 превод :012:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 07 окт 2009 16:20

трябвало е веднага да го обърнеш на другата страна за да изтече всичко де що е имало у него
ремонт 600лв.. е малко несериозно..

щастлив лаптоп.. нещастен собственик ;(

valeri_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeri_m » Сря 07 окт 2009 16:37

Вземи един "брейкклинер" и прахосмукачка дето става да събира вода.
Поливай обилно да вземе да просмуче с течност,изчакай 20-30сек. и изсмуквай с прахосмукачката..Така докато ти свърши брейкклинека-Пробвай следа това.
Ако не стане си купи нов и и по мощен и след това ще знаеш... :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”