Интернет-рекламите...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Обръщате ли внимание на рекламите в НЕТ-а

Да, забелязват се, а и имам време да огледам какво предлагат
14
17%
Да, стоките са по-евтини, а и мога да прегледам и коментари на потребители за тях
20
24%
Не, единствено по препоръка на живо от приятели и познати може да се заинтересувам от някоя стока
25
30%
Реклама?! Брат'чед, не ме занимавай с глупости!
24
29%

Общо гласове: 83
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Интернет-рекламите...

Мнениеот rosy » Пет 09 окт 2009 15:00

Хубаво нещо са интернет рекламите.
Радо искам да си продам мястото под аватара ми за банер като приходите да са за мен, може ли да се уреди :roll: mhihi

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 09 окт 2009 15:02

Влияят и то доста. Само не мога да разбера защо не се прави разлика между реклама (за което е темата) и online търговия. Както е било споменато и на webIT, хората са все по зависими от нет-а. И е нормално Нет рекламата да става все по-агресивна и да има все по-голям процент в корпоративните рекламни бюджети. Следващата стъпка е mobile net, където рекламите да са съобразени със спецификациите на мобилните устройства.

А който казва, че не е засегнат от рекламите, били те онлайн или други, просто не се е замислял за това.

Потребителски аватар
uzi
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател: AFT

Мнениеот uzi » Пет 09 окт 2009 15:07

гледайте, гледайте..
някои хора от това си изкарват хляба, бензина,а аз даже голфа си изплащам mhihi

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 09 окт 2009 17:05

kriss4 написа:Да, стоките са по-евтини, а и мога да прегледам и коментари на потребители за тях

:да:

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пет 09 окт 2009 17:06

Трябва да има реклама, няма как да бъдем информирани инак за наличие на дадено място в мрежата,
за наличието на даден продукт. Втория фактор е как е представен. Пряка връзка с първия - как е показан.
Има добри и лоши реклами.
Нямам против ненатрапчивата, информативната.
Не можеш да искаш от клиента да тръгне да плаща директно - купи това купи онова.
Това за мен са лошите. За подвеждащите с много АКО и ЗАЩО не ми се говори, това са псевдо напъни на велките ни рекламни "специалисти" опитващи се да пробутват трикове от някоя книжка от преди емнайсе години. Значително поумняха хората.
Целта на рекламата е винаги да държи близо до тази долна твар консуматора даден продукт!
Голяма работа, че тази твар УЖ е била негово величество КЛИЕНТА!
А ако съдържа и любопитна информация, е добре дошла.
Винаги съм ЗА за артистична ненатрапчива и интригуваща реклама която ме води до място с повече и допълнителна информация за продукт.

Аз съм ЗА със горните съображения!

Колкото до uzi - тук в България всички са бизнесмени и мениджъри! За това сме на такова положение :)
Въпрос на връзки е наличие на все още платежоспособни рекламодатели, не мисля че трябва да се хвали човек с изплащане на голфа.
Бранша е силно ограничен именно поради НЕразбирането на това как, кога, къде е равно на реклама!
Както и от орязването на бюджета.
Мисленето е на нивото на картонените надписи боядисани с блажна боя от началото на 90-те.
Да не говорим колко хора са си повярвали че са боговете на връзки с обществеността, човешки ресурси и рекламата.
България ...какво да се прави...

Поздрави на всички!

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 09 окт 2009 17:11

heimdal написа:
Бранша е силно ограничен именно поради НЕразбирането на това как, кога, къде е равно на реклама!

Добре аз да попитам, ако си прасна един ник troyanska_slivova и си пиша по форуми с него мога ли да искам пари от фирмата, щото все пак им правя реклама :roll:

Потребителски аватар
heimdal

Мнениеот heimdal » Пет 09 окт 2009 17:25

rosy написа:
heimdal написа:

Добре аз да попитам, ако си прасна един ник troyanska_slivova и си пиша по форуми с него мога ли да искам пари от фирмата, щото все пак им правя реклама :roll:

Коменатара е встрани от темата, за търговска и запазена марка и употребата им има по-подходящи четива от моето лично мнение за рекламата.
Наблягам на лично мнение. Потърси в интернет тук там има публикувани рекламни бюджети през годините и виж по региони ние къде сме ? Смешна история !!! Бюджетите за реклама в Интернет са увеличават МНОГОкратно!
Не и България, стигна се някакво-никакво положение и се цикли жестоко!
А иначе сме в челните места в световната класация за брой потребители включени интернет на глава от населението! Това е като приказката на гол тумбак чифте пищове. Е какво ги правим тези потребители ?
Пращаме ги да гледат ТВ или да слушат радио ? Ами ако не искат ?
На запад и на други континенти отдааавна са го осъзнали и бързат да ангажират позициите! Да са първи пред очите на хората!

Не можеш да искаш пари за нещо което с което не са те натоварили.
Това ще е безплатна реклама :)
Друго ще е ако си ти платили 5000 лв за да се регистрираш в 5000 форума с името, и още 30% за качване аватар! За малко да пропусна аватара !
Не приемай дословно мнението ми. Изказвам лично мнение, нещо като общ поглед след много години наблюдение.

Например аз също не гледам ТВ - причина са прекъсванията за реклама.
Филми - на кино и торенти - гледам/изтривам.

Това е - просто в Българско всичко е прекроено, преиначено ПРЕ-незнамсивечекакво, побългарено ...та чак извратено. Да ...простотията залива рекламата, рекламата после залива нас.
Тук се сещам за "пакета" на Макс Телеком. Голяма простотия. В друга държава щяха да са отнесли страшна глоба.
А понеже някой спомена и реклами на банки давам пример чисто асоциативно:
рекламата на ДСК банк с индианците ...
докараха ни до колиби ...сега ще ни изтребят като индианци :)
Какво повече ?!

Последна промяна от heimdal на Пет 09 окт 2009 17:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
uzi
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател: AFT

Мнениеот uzi » Пет 09 окт 2009 17:32

само да кажа, че аз правя рекламата, кой къде я слага мене не ми пука.
а за хваленето и изплащането на голфа.. кво лошо има да се похвали човек, че се оправя в тая криза, и не му е застрашено работното место.

Потребителски аватар
heimdal

Мнениеот heimdal » Пет 09 окт 2009 17:39

uzi написа:само да кажа, че аз правя рекламата, кой къде я слага мене не ми пука.
а за хваленето и изплащането на голфа.. кво лошо има да се похвали човек, че се оправя в тая криза, и не му е застрашено работното место.

значи тук е момента да помоля модератор да прецени колко има връзка коментара на узи с темата.
ако следваме логиката на горния цитат, да започне ново гласуване/нова тема под надслов:

Как се Ви отрази измислената криза?
1. Справям се добре - купих си нов Голф
2. Наклатиха ни го с 200-300-400 лв. надолу.
3. Умря ми бизнеса!
4. Отвързвам Радецки и срещу течението право в Шварцвалд!

Не е на място мнението. Не ни касае финансовото ти благополучие.
Гласуваме и коментираме рекламата и нейните неведоми пътища!

Не го приемай като нападка, смея да твърдя че имам доста обективно мнение.
Мнение по темата!

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 09 окт 2009 17:41

heimdal написа:Тук се сещам за "пакета" на Макс Телеком.

Ето това е...сещаш се веднага... целта е постигната :lol:

mladvampirTDI написа:Следващата стъпка е mobile net, където рекламите да са съобразени със спецификациите на мобилните устройства.

Location Based Services - почваш с Гугъл, минаваш през големите съставители на карти като ТелеАтлас и Навтек и свършиш с мобилните оператори, които също имат свои проекти (МТЕЛ Навигатор), които ще се развиват.
Всичко минава вече през такъв тип услуги - това дори е нещо средно между реклама и услуга ( е.g. дай ми информация за закусвални в района).

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 09 окт 2009 17:43

heimdal написа:Това е - просто в Българско всичко е прекроено, преиначено ПРЕ-незнамсивечекакво.

Основното перо от онлайн рекламата на запад е свързано с e-commerce, а не с e-marketing както е у нас. Разликата, за незапознатите, е че в първия случай виждаш реклама на дънки, кликваш, отиваш на сайта на продавача и си ги купуваш. Във втория случай виждаш реклама ан ауди, отиваш на сайта и виждаш опрделеното от продавача съдържание, което те кара да отидеш на другия ден в шоуруум-а и да си купиш ауди.

В България обаче за да има работещ e-commerce трябва да има както средствата за разплащане онлайн, така и безпроблемна доставка и не на последно място някаква сигурност за купувача както и традиции в подобно поведение, тоест в купуването онлайн. На практика обаче много малко търговци предлагат онлайн разплащания, а там, където предлагат хората ги е страх да си ползват картите. Кредитните карти са все още лукс за огромна част от населението и се работи само с дебитни. Процеса по доставката е меко казано несигурен и свързан с много условности. Купувачите като цяло са много скептично настроени към продавачите (напълно разбираемо) и не биха се доверили да купят просто нещо, без да го пробват. Електроника и дрехи са типичния пример. Да вземем обувките - в един магазин си купувам 44 номер. Ама в друг 45 и половина. Как тогава да знам какво да си поръчам онлайн? Затова тук се рекламира вафла мура, банкови услуги и други такива глупости. Техномаркет се опитват да наложат модела за онлайн търговия с отстъпки, ама как да дам 2000лв за телевизор и да се окаже, че не работи. После се почва баси филма да се разправяш.

Та така, може още мнооооого да се говори по темата, но е ясно, че без предпоставката за работещ e-commerce не може да има развитие на онлайн рекламата. Върви се в тази посока но с мъъъъъънички крачки.

Потребителски аватар
heimdal

Мнениеот heimdal » Пет 09 окт 2009 18:09

Ето !!! Това е човека!!!
Но все пак да не разбиваме проявленията на рекламата. Вариантите са много!

Целта е една - покажи продукта в добра светлина - направи продажби.

А тук колата е пред магарето някак си.
Няма условия за развитие ...не може да се говори за какъвто и да е стандарт ...
Счита се че това е краткотрайна инвестиция. Рекламата не е този месец да , другия - не.
Няма как да се създаде МАРКА! Няма как да се настани на пазара трайно,
ако не я ВИЖДАМЕ постоянно.
Това в подкрепа на мнението ми че пак сме нещо пре-добрени.
И се стига дотам хората да я отрекат напълно - както се вижда от гласуването.
Е това показва колко ЗЛЕ се справят хората в рекламата ...
За съжаление!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 09 окт 2009 20:15

Не аз не я отхвърлям,аз просто не я използвам и умипленно не я гледам(както и телевизия ) точно поради факта че цъкаш и ти викат-купихме "новата" колекция на Гошо Пешев, ела в "Аутлета" и ела глей кви сме добри.Веднъс се излъгах да влезна в такъв магазин защото чаках жената и бях му гледал рекламата в нета подсъзнателно да кажем,бил аутлет разииш ли.Ся първо да поясня нещо-страшен фен съм напоследък особенно н а е-комерса,купувам всевъзможни неща от чужди сайтове и най вече от ибей.

Та влизам във въпросният магазин и примерно гледам знам ли-в случая бяха маратонки Еър Джордан които седмица преди това търсех и намерих в американския ибей чисти нови,та викам я баси кефа сега ги женим.Добър ден бля бля бяля ...42 номер??? :roll: . Я яааааа -отговарят ми,викам си дас фантастиш :banana ,опс а цена-380 лева :shock аутлет :screwy mhihi -бях ги гледал седмица преди това за 36 долара без шипа.
Та къде отиваме може би се питам.Коя точно реклама да гледам??? :screwy

Потребителски аватар
heimdal

Мнениеот heimdal » Пет 09 окт 2009 21:38

Само да поздравя радотом за бомбата която хвърли.
Много яка тема, върху която от много много време размишлявам.
Малко бих променил точките по гласуването само.
Страхотна тема! :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 09 окт 2009 21:49

Matematiks написа:Та влизам във въпросният магазин и примерно гледам знам ли-в случая бяха маратонки Еър Джордан които седмица преди това търсех и намерих в американския ибей чисти нови,та викам я баси кефа сега ги женим.Добър ден бля бля бяля ...42 номер??? :roll: . Я яааааа -отговарят ми,викам си дас фантастиш :banana ,опс а цена-380 лева :shock аутлет :screwy mhihi -бях ги гледал седмица преди това за 36 долара без шипа.
Та къде отиваме може би се питам.Коя точно реклама да гледам??? :screwy

Aз се забавлявам много в такива магазини.
Смея се с глас на малоумните им цени за ментаците, след като съм се ориентирал що-годе правилно за реалната им стойност в ОНЛАЙН магазини.
А нашите самураи-търговци гледат тъпо като прясно пръднали на моята весела реакция...

Но, на въпроса, не се влияя от ОНЛАЙН реклами.
Консултирам си се на живо с приятели и чак тогава раздвижвам мишката и ПАЗАРУВАМ нещото ОНЛАЙН. :041:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”